Presenttips.se logo

Jultraditioner i världen

Jultraditioner

Ibland känns det kanske som att våra svenska jultraditioner är det som firas över hela världen men det stämmer förstås inte. Hur man firar jul är mycket olika i olika delar av världen och vi i Sverige är till och med rätt unika i vad vi gör på julafton. Inte ens i USA sätter man sig och tittar på Kalle Anka kl 15 på julafton!

Här kan du läsa om vilka jultraditioner man har, vad man gör, när man firar jul, vilken typ av musik man spelar och sjunger och mycket annat. Sen är alla jultraditioner olika i olika familjer och olika delar av länderna så texterna är en allmän beskrivning av vad som är vanligt förekommande i respektive land - bland de som faktiskt firar jul! I många länder (där Kristendomen inte är den största religionen) är det ju bara en minoritet som firar jul.

Argentinas flagga

Jultraditioner i Argentina

Nyfiken på hur man firar jul i Argentina? Här kan du läsa mer om jultraditioner i Argentina och hur man firar jul i Sydamerika.
Australiens flagga

Jultraditioner i Australien

Så firas julen i Australien – Visste du att många australiensare äter sin julmat på stranden? Här kan du läsa om landets jultraditioner, julmat och mer.
Bangladesh flagga

Jultraditioner i Bangladesh

Jultraditioner i Bangladesh – Trots att kristna är en liten minoritet, råder det ändå julstämning här. Här kan du läsa mer om hur deras julfirande ser ut.
Belgiens flagga

Jultraditioner i Belgien

Jultraditioner i Belgien – Visste du att Sinterklaas kommer med presenter redan den 6:e december i Belgien? Läs om det, och mer, i den här texten.
Bolivias flagga

Jultraditioner i Bolivia

Jultraditioner i Bolivia – I den här texten kan du läsa om hur julfirandet ser ut i Bolivia. Läs om landets jultraditioner, julmat och mer.
Brasiliens flagga

Jultraditioner i Brasilien

Såhär firar man jul i Brasilien – i den här texten du läsa om Brasiliens traditioner, deras julmat och om vad man brukar göra under juletider.
Bulgariens flagga

Jultraditioner i Bulgarien

Jultraditioner i Bulgarien – i denna artikel kan du läsa om vad bulgarerna har för jultraditioner, hur de firar jul, vad de äter och vad de brukar göra.
Chiles flagga

Jultraditioner i Chile

Vill du veta hur man firar jul i Chile? I den här texten kan du lära dig om hur en typisk julafton ser ut i landet, vad man äter och om vad man brukar göra.
Danmarks flagga

Jultraditioner i Danmark

Vill du veta hur man firar jul i Danmark? Klicka här för att läsa om jultraditioner, julmat och om den populära julkalendern på tv.
Egyptens flagga

Jultraditioner i Egypten

Egyptens kristna tillhör den koptisk-ortodoxa kyrkan vilket gör att de har många unika jultraditioner. Klicka här för att läsa mer.
Etiopiens flagga

Jultraditioner i Etiopien

Jultraditioner, aktiviteter, klädsel och mat i Etiopien
Filippinernas flagga

Jultraditioner på Filippinerna

Vill du veta hur man firar jul på Filippinerna? I den här texten kan du läsa om vad man har för traditioner, om maten och om inhemska juldekorationer.
Finlands flagga

Jultraditioner i Finland

Finlands jultraditioner – Julen i Finland har många likheter med den i Sverige – men också många olikheter. Läs mer om skillnaderna här.
Frankrikes flagga

Jultraditioner i Frankrike

Såhär ser julen i Frankrike ut – I den här artikeln kan du läsa om hur man firar jul i Frankrike. Lär dig om landets jultraditioner, julmat och mer.
Ghanas flagga

Jultraditioner i Ghana

Så firar man jul i Ghana – i den här artikeln kan du läsa om vad man har för jultraditioner i Ghana, vad man äter och vad man gör.
Greklands flagga

Jultraditioner i Grekland

Så firas julen i Grekland – Greklands jultraditioner har många likheter med andra katolska länder – men också många olikheter.
Gronlands flagga

Jultraditioner på Grönland

Visste du att grönlänningarna serverar valskinn på julbordet? Här kan du lära dig mer om hur man firar jul på Grönland, om maten och om traditionerna.
Guatemalas flagga

Jultraditioner i Guatemala

Så firar man jul i Guatemala – De olika folkgrupperna i Guatemala har alla sina egna, speciella jultraditioner. I den här texten kan du lära dig mer.
Haitis flagga

Jultraditioner på Haiti

Är du nyfiken på hur man firar jul på Haiti? I den här artikeln kan du läsa om vad haitierna har för jultraditioner, för julmat och om vad man gör.
Indiens flagga

Jultraditioner i Indien

Så ser julfirandet ut i Indien – I den här artikeln kan du lära dig om hur man firar jul i Indien och om de regionala skillnaderna.
Indonesiens flagga

Jultraditioner i Indonesien

Jultraditioner i Indonesien – Vill du lära dig mer om hur julen firas i Indonesien? Klicka här för att lära dig hur en typisk jul i landet ser ut.
Irlands flagga

Jultraditioner på Irland

Såhär firas julen på Irland – i den här texten kan du läsa om irländarnas jultraditioner, julmat och om hur de gaeliska traditionerna hålls vid liv än idag.
Italiens flagga

Jultraditioner i Italien

Italiens jultraditioner – Vill du lära dig om hur julen firas i Italien? I den här texten kan du läsa om landets jultraditioner, julmat och mer.
Jamaicas flagga

Jultraditioner på Jamaica

Så firar man jul på Jamaica – Här kan du lära dig mer om vad jamaicanerna äter, vad de gör och om de viktigaste traditionerna.
Japans flagga

Jultraditioner i Japan

Såhär firar japanerna julen – i den här artikeln kan du lära dig om jultraditionerna i Japan. Läs om julmat, traditioner och om vad man gör.
Kanadas flagga

Jultraditioner i Kanada

Jultraditioner i Kanada – Hur skiljer sig jultraditionerna i Kanada från USA och resten av västvärlden? Klicka här för att läsa om julen i Kanada.
Kenyas flagga

Jultraditioner i Kenya

Julen i Kenya ser lite annorlunda ut från våra svenska jular. Läs mer om deras jultraditioner, julmat och aktiviteter här.
Kinas flagga

Jultraditioner i Kina

Hur firar man jul i Kina? I den här artikeln kan du lära dig mer om hur kineserna firar jul, om deras traditioner och om hur högtiden brukar uppmärksammas.
Kongos flagga

Jultraditioner i Kongo (Kongo-Kinshasa)

Så firar man jul i Kongo – titta här för att läsa om jultraditioner, julmat och andra aktiviteter under juletider i Kongo.
Kroatiens flagga

Jultraditioner i Kroatien

Jultraditioner i Kroatien – I Kroatien läggs en stor vikt på advent, Lucia och firandet av andra helgon. Här kan du läsa mer om hur kroaterna firar jul!
Lettlands flagga

Jultraditioner i Lettland

Såhär firar man jul i Lettland – i den här texten kan du lära dig om Lettlands juliga högtider, julmat och om vilka jultraditioner som finns i landet.
Madagaskars flagga

Jultraditioner på Madagaskar

Så firar man jul i Madagaskar – Här kan du läsa om hur julen firas på Madagaskar. Lär dig om öns jultraditioner, julmat och mer.
Makedoniens flagga

Jultraditioner i Makedonien

Så firar man jul i Makedonien – i den här artikeln kan du lära dig om vad som finns på makedoniernas julbord och om deras traditioner.
Malis flagga

Jultraditioner i Mali

Jultraditioner i Mali - Mali är huvudsakligen ett muslimskt land. Trots det är julfirandet ändå utbrett i landet. Här kan du läsa mer om Malis traditioner.
Maltas flagga

Jultraditioner på Malta

Jultraditionerna på Malta och systerön Gozo har förändrats mycket genom åren. Läs mer om maten, traditionerna och om hur julkrubborna har bytt skepnad här.
Mexicos flagga

Jultraditioner i Mexiko

Jultraditioner i Mexiko – Julen i Mexiko skiljer sig en hel från dem i grannländerna. I den här texten kan du läsa om vad som gör landets jul så speciell.
Montenegros flagga

Jultraditioner i Montenegro

Jultraditioner i Montenegro – Det lilla landet vid Adriatiska havet delar många traditioner med sin granne Serbien. Läs mer om Montenegros firar jul här.
Nederlandernas flagga

Jultraditioner i Nederländerna

I Nederländerna firar man jul två gånger med det stora firandet 5:e december. Det är också ifrån Nederländerna vi fått tomten! Läs mer här.
Nigerias flagga

Jultraditioner i Nigeria

Jultraditioner i Nigeria – I den här texten kan du läsa om Nigerias jultraditioner. Du kan också lära dig hur man önskar god jul på sex av landets språk!
Norges flagga

Jultraditioner i Norge

Jultraditioner i Norge – Julen i Norge har stora likheter med julen i Sverige – men också många olikheter. Läs mer om dem i den här texten.
Nya zeelands flagga

Jultraditioner på Nya Zeeland

Jultraditioner på Nya Zeeland – Nyzeeländarnas jul ser lite annorlunda ut till följd av det varma vädret. Läs mer om landets jultraditioner i den här texten.
Osterrikes flagga

Jultraditioner i Österrike

Så firar Österrikarna jul – här kan du läsa om populära traditioner, maträtter och aktiviteter under juletiderna i Österrike.
Pakistans flagga

Jultraditioner i Pakistan

Krismas mubarak! I den här texten kan du lära dig mer om vad Pakistans 5 miljoner kristna har för jultraditioner, vad de äter och vad de gör på juldagen.
Polens flagga

Jultraditioner i Polen

Maten är en stor del av julfirandet i Polen – Här kan du läsa mer om Polens jultraditioner, julmat och om vad man brukar göra under julhelgen.
Portugals flagga

Jultraditioner i Portugal

Jultraditioner i Portugal – I Portugal är midnattsmässan en viktig del av julfirandet. Även maten läggs det särskilt stor vikt vid. Läs mer här!
Schweiz flagga

Jultraditioner i Schweiz

Jultraditioner i Schweiz – I den här texten kan du läsa om hur man firar jul i Schweiz, och om hur traditionerna ser ut i de olika regionerna.
Spaniens flagga

Jultraditioner i Spanien

Så ser julfirandet ut i Spanien – i den här artikeln kan du läsa om spansk julmat, om deras traditioner och om andra högtider som äger rum under juletider.
Sri lankas flagga

Jultraditioner på Sri Lanka

Så firar man jul i Sri Lanka – Trots att kristna är en minoritet i Sri Lanka, firas ändå julen av de flesta. Läs mer om vad man har för traditioner, mat och aktiviteter här.
Storbritanniens flagga

Jultraditioner i Storbritannien

Så firas julen i England och Storbritannien - i denna artikel kan du läsa om vad man har för jultraditioner i Storbritannien, vad man äter och vad man gör.
Sydafrikas flagga

Jultraditioner i Sydafrika

Är du nyfiken på hur man firar jul i Sydafrika? Här kan du läsa om hur en typisk julafton, juldag och ett typiskt julbord ser ut i landet.
Sydkoreas flagga

Jultraditioner i Sydkorea

Jultraditioner i Sydkorea – I den här texten kan du läsa om hur man firar jul i Sydkorea. Läs om vad man brukar äta, göra och vilka traditioner som finns.
Tjeckiens flagga

Jultraditioner i Tjeckien

Är du nyfiken på hur man firar jul i Tjeckien? I den här artikeln kan du lära dig om vad man äter, vad man gör och om de viktigaste traditionerna.
Trinidad och tobagos flagga

Jultraditioner på Trinidad & Tobago

Fasader målas om, nya gardiner hängs upp och musikanter spelar musik på gatorna – läs mer om jultraditionerna på Trinidad & Tobago här.
Jultraditioner tyskland flagga

Jultraditioner i Tyskland

Jultraditioner och julfirande i Tyskland - hur ser det egentligen ut? Här kan du läsa mer om julgranens ursprung och andra tyska jultraditioner.
Usas flagga

Jultraditioner i USA

I USA ser jultraditioner lite annorlunda ut, och här kan du läsa om hur. Här går vi igenom den Amerikanska julen!
Venezuelas flagga

Jultraditioner i Venezuela

Så firar man jul iVenezuela – Läs mer om hur det sydamerikanska landet firar jul. Läs om jultraditioner, mat och aktiviteter.
Vietnams flagga

Jultraditioner i Vietnam

I Vietnam är kristna en minoritet – ändå märks julen av i landet, framför allt på gatorna i de större städerna. Läs mer om Vietnams jultraditioner här.
Zimbabwes flagga

Jultraditioner i Zimbabwe

Jultraditioner i Zimbabwe – Är du nyfiken på hur julhelgen ser ut i Zimbabwe? Läs mer här om hur man firar jul i landet.

Jul på Presenttips.se

Jul sm
Jul på Presenttips.se

Vår samlingssida för allt julrelaterat på Presenttips.se.

Julklappstips
Julklappstips

Här samlar vi julklappstips för hela familjen med de populäraste julklapparna till henne, honom, mamma, pappa osv.

Julmarknad sm
Julmarknader i Sverige

Presenttips.se har Sveriges största samling av julmarknader (1127 st). Här kan du ta reda var du hittar julmarknaderna och när de är mm.

Julkalender sm
Julkalendrar med rabatter

Massor av nätbutiker har i december julkalendrar där man bakom varje lucka har ett kanonerbjudande varje dag. Här hittar du en stor sammanställning!

Julfilmer
Julfilmer 2019

Hundratals olika julfilmer som du kan se på nätet idag: romantik, komedi, drama, svenskt, barnfilmer, familjefilmer. Allt!

Julmusik
Julmusik

Massor av tips på spellistor på Spotify med julmusik, allt från julmusik för barn, kyrkokörer till instrumental julmusik.

Jultraditioner sm
Jultraditioner i världen

Här berättar vi om hur man firar jul i olika delar av världen och vilka jultraditioner som finns i allt från Ghana till USA till Japan.

Arets julklapp sm
Årets Julklapp 2019

Här presenterar vi både det officiella valet till Årets Julklapp men också vår egen version av vad vi tycker Årets Julklapp är.

Christmas blogger sm
Julbloggar

Få tips och inspiration till julen från några av Sveriges mest intressanta julbloggare! Här är senaste nytt från dem.

Secret santa sm
Julklappslekar

Tips på roliga julklappslekar när ni ska dela ut julklapparna på julafton.