Presenttips.se logo
Christmas blogger

Julbloggar och svenska julbloggare

Här hittar du de senaste blogginläggen från de svenska julbloggare som är med i vår lista. Julbloggarna i denna lista är bloggare som skriver enbart, eller företrädesvis, om julen. Hos dem får du tips om julrecept, juldekorationer, julpyssel och mycket annat som hör julfirandet till. Allteftersom kommer vi ta med fler och fler julbloggare men för närvarande är denna funktion i beta-test med några utvalda julbloggare.

De inlägg som finns med i denna listning är hämtade från feeds från julbloggare som skriver på egna bloggar på andra platser på nätet. Blogginläggen nedan är enbart ett kort utdrag från dessa. Om du vill läsa det fullständiga blogginlägget så klicka på länken för att komma till den specifika julbloggen.

Senaste inläggen från julbloggarna

Bloggfoto saknas

Limoncello

2022-05-22 i Tina Gustafsson
Limoncello är en mycket populär italiensk likör som italienarna ofta dricker efter maten för att sätta igång matsmältningen.Likören är också väldigt god att ringla över vaniljglass! Nål Skriv ut LimoncelloRecept skapat av Tina GustafssonKategorier: Dryck, Europeiskt, Italiens samtliga recept, Italien... Läs mer i Tina Gustafsson.
Bloggfoto saknas

Bonèt

2022-05-21 i Tina Gustafsson
Det här är en traditionell italiensk dessert som har sitt ursprung i Piemonte som ligger nordväst, närmaste huvudort är Turin. Kakan är mjuk, krämig med och har en härlig smak av choklad. Namnet på desserten betyder hatt och en utav förklaringarna att det är det sista som äts till middag, precis som ... Läs mer i Tina Gustafsson.
Bloggfoto saknas

Spinaci al forno gratinate

2022-05-20 i Tina Gustafsson
Den här Parmigiano-Reggiano gratinerade spenaten är en klassiskt tillbehör som man antingen äter som just ett tillbehör eller det också väldigt bra att äta som en huvudrätt. Det sägs att italienarna lagade denna rätt på det här viset för att få barnen att äta mer spenat, om det är sant eller inte har... Läs mer i Tina Gustafsson.
Bloggfoto saknas

Scaloppine al limone

2022-05-19 i Tina Gustafsson
Under ganska så lång tid har jag velat äta denna italienska maträtt som sägs vara gudomlig och för några veckor sedan besökte jag en italiensk restaurang är i Stockholm och döm om min förvåning när jag upptäckte denna maträtt fanns på menyn. Det var ett självklart val för mig vad jag skulle äta Sedan... Läs mer i Tina Gustafsson.
Bloggfoto saknas

Linguine al Limone

2022-05-18 i Tina Gustafsson
Denna citronpasta är enkel, krämig och doftar helt underbart av fräsch citron. Jag har ätit den några gånger och jag älskar den I lördags när vi hade en eurovision-middag med italienskt tema var det är en utav alla rätter vi åt. Nål Skriv ut Linguine al LimoneRecept skapat av Tina GustafssonKategorie... Läs mer i Tina Gustafsson.
Bloggfoto saknas

Negroni Sbagliato

2022-05-17 i Tina Gustafsson
Den här drinken sägs kom till av ett misstag, det skall ha varit en bartender som tog “fel” flaska när han skulle göra en klassisk nigroni som innehåller campari, vit vermouth (noilly prat) och gin. Istället för ginflaskan tog han flaskan med prosecco. Drinken har blivit en klassiker och är betydligt... Läs mer i Tina Gustafsson.
Bloggfoto saknas

ESC-dukning – Italien

2022-05-16 i Tina Gustafsson
I lördags gick finalen i Eurovision Song Contest av stapeln ooh i år sändes det från staden Turin i norra Italien. Självklart gjorde jag en dukting till eurovision-middagen italien som inspiration Italien debuterade i ESC 1956 och har till och med i år deltagit 47 gånger. De har hittills stått som se... Läs mer i Tina Gustafsson.
Bloggfoto saknas

Pollo alla cacciatora

2022-05-13 i Tina Gustafsson
Den andra och sista semifinalen i Eurovision Song Contest sändes igår och självklart åt vi italienskt då Det blev en kycklinggryta som var enkel och otroligt god så den tycker jag ni skall testa!Förresten, vad tyckte ni om gårdagens semifinal? Jag tyckte att den var betydligt starkare än i tisdag och... Läs mer i Tina Gustafsson.
Bloggfoto saknas

Pasta con Salsiccia

2022-05-11 i Tina Gustafsson
Igår drog årets upplaga av Eurovision Song Contest igång och det är något jag har tittat på sedan 13-års åldern I år sänds det från Italien och staden Turin. Sedan några år tillbaka brukar jag laga mat ifrån det land som är värdland och i år är det som sagt Italien, detta innebar att gårdagens middag... Läs mer i Tina Gustafsson.
Bloggfoto saknas

Nattjäst italienskt lantbröd

2022-05-09 i Tina Gustafsson
Plötsligt händer det! Det är inte så ofta jag bakar matbröd men då och då händer det och härom om dagen var en sådan dag! Jag älskar bröd som är lite segt inuti och har en knaprig skorpa och det har det här klassiska italienska lantbröd. Tack vare durumvetet får brödet en härlig smak och ett rustikt ... Läs mer i Tina Gustafsson.
Bloggfoto saknas

Ost taquitos

2022-05-06 i Tina Gustafsson
Klassisk taquitos är en mexikansk maträtt som består av en ihoprullad tortillabröd med någon sorts fyllning av t.ex. kyckling, nöt eller ost. Den fyllda tortillan är sedan stekt eller friterad och serveras ofta tillsammans med koriander, gräddfil och guacamole. I detta recept är tortillabröden utbytt... Läs mer i Tina Gustafsson.
Bloggfoto saknas

Carnitas

2022-05-05 i Tina Gustafsson
Idag firas Cinco de Mayo, det är en regional helgdag i Mexiko som främst firas i delstaten Puebla. Det är inte en federal obligatorisk helgdag. Dagen firas för att komma ihåg den första segern som de mexikanska styrkorna vann över de franska styrkorna i slaget vid Puebla den 5 maj 1862. Styrkona ledd... Läs mer i Tina Gustafsson.
Bloggfoto saknas

Mezcal sour

2022-05-04 i Tina Gustafsson
För x-antal år sedan var jag och min man i Mexiko på semester och ända sedan dess har jag älskat mexikansk mat. Jag kan ju säga att den inte alls smakar ens i närheten av här i Sverige mot för var den gör i Mexiko.Något jag absolut inte drack på den tiden var tequila men mina smaklökar har förändrats... Läs mer i Tina Gustafsson.
Bloggfoto saknas

Nachochips med räkröra

2022-05-03 i Tina Gustafsson
Mexikansk mat är något som ligger mig varmt om hjärtat och ännu mer sedan jag semestrade där för ett x-antal år sedan. På torsdag firas Cinco de Mayo, i och med detta var det enkelt för mig att besluta mig för att tipsa om några olika mexikanska recept de nästkommande dagarna. Nål Skriv ut Nachochips... Läs mer i Tina Gustafsson.
Bloggfoto saknas

Currykyckling med sting

2022-04-28 i Tina Gustafsson
Recept med kyckling är både populärt och inte populärt och jag har full förståelse varför kyckling kan uppröra en hel del men gillar man inte ett utav recepten så är det enkelt att bara scrolla vidare Hur som helst så kommer här ett recept som var riktigt gott och då jag för tillfället äter enligt Vi... Läs mer i Tina Gustafsson.
Bloggfoto saknas

Gör sima till Valborg

I England dricker man Pimm's, finnar har sin sima.... Läs mer i Jultraditioner på Hisingen.
Bloggfoto saknas

Ugnsbakad torskrygg med äggsås och ärtsallad

2022-04-19 i Tina Gustafsson
Igår var det annandag påsk och det innebar att krama ur det sista av påskfirandet och det är många av er var trötta på påskbordets alla läckerheter hörde jag. Det är ju inte så konstigt då man oftast äter det under flera dagar i rad. Jag har därför tips på en riktig klassiker till huvudrätt åt er til... Läs mer i Tina Gustafsson.
Bloggfoto saknas

Gordon Ramsay´s äggröra tillsammans med påskskinka och salladslök

2022-04-16 i Tina Gustafsson
Idag är det påskafton! Vad sägs om en härligt krämig äggröra med påskskinka? Något påskigare än så är det nog svårt att hotta och äta Glad påsk på Er alla!!! Nål Skriv ut Gordon Ramsay´s äggröra tillsammans med påskskinka och salladslökRecept skapat av Tina GustafssonKategorier: Brunch / Frukost, Hög... Läs mer i Tina Gustafsson.
Bloggfoto saknas

långfredag

Det är väl inte skadligt, om vi avstår från shopping EN dag och tar det lite lugnt och umgås med familjen. På Åland är allt nöjesliv fortfarande förbjudet på långfredag.... Läs mer i Jultraditioner på Hisingen.

Lägg till din julblogg

Få tips på Twitter

Genom att följa oss på Twitter får du tips på nya inlägg direkt i ditt flöde:

Utvalda julbloggar

Adventstid
Adventstid.se

Cramer
Cramer Cramar om Julen

Santa baby
Santa Baby