Presenttips.se har 1 722 manuellt utvalda presenter från 585 olika butiker samt 303 blogginlägg.Jultraditioner i Ghana

 
 
Ghanas flagga

Julen i Ghana är en tid då många i landet reser, eftersom många invånare har sin släkt och sina vänner i andra delar av landet. I Ghana finns många olika folkgrupper och över 66 språk som talas i landet. Var och en av dessa grupper har sina egna traditioner och seder kring julen.

Juletiderna börjar den 20:e december, men det är på julafton som firandet drar igång på riktigt. Då är trummor, dans och sång en del av gudstjänsterna i kyrkorna. Körerna kommer sedan ut från kyrkan och många ghananer går man ur huse för att dansa till sångerna som sjungs.

Morgonen efter är de flesta kyrkorna fullsatta. De flesta ghananer går till kyrkan i traditionella och färgstarka kläder. Efter gudstjänsten, som hålls på morgonen, går de flesta hem igen för att börja öppna sina julklappar.

I hemmet står ofta ett dekorerat träd på tomten. Inte sällan syns ljus i olika färgar pryda dess grenar. Det är också vanligt att ghananer tar in grenar från träd i hemmet och pyntar dem. På matborden finns ofta kyckling, get, lamm, ris, soppor och olika typer av frukter.

Afishapa!