Presenttips.se har 1 725 manuellt utvalda presenter från 585 olika butiker samt 303 blogginlägg.Hitta presenter utifrån personlighet och intressen

Varje present på Presenttips.se är matchad gentemot olika personligheter, intressen, presenttyp, högtid etc. Här kan du se var och en av dessa och hitta presenttips baserat på just den karaktären.

Familjesituation

Ett utgångssätt man kan använda för att få inspiration till presenter och julklappar är att utgå ifrån personens familjesituation eller kärlekssituation. Är personen (olyckligt) singel så kan man leta inspiration i presenter som gör att personen får det lättare att träffa kärleken, har personen familj och barn så kan det innebära helt andra saker tex att man har väldigt lite tid till förfogande. Har personen ett samboförhållande med någon så finns det faktorer inom detta som också kan inspirera till presenttips.

Födelsedagspresenter

Födelsedagspresenter är den vanligaste formen av presenter vi ger varandra i Sverige. Vanligtvis ges födelsedagspresenter i samband med att familjen kommer in i födelsedagsbarnets rum och väcker denne med tårta, sånga och presenter. När man blir äldre får man oftast presenterna i samband med att man bjuder till fest eller fika. Här har vi samlat och kategoriserat födelsedagspresenter från alla åldrar mellan 1 och 100 år som passar för vanliga födelsedagar. När man fyller jämnt, till exempel 50 år, så brukar man oftast ge lite finare och dyrare presenter. Då är det vanligt att man går ihop flera vänner eller familjemedlemmar och köper en stor, fin present istället för flera små födelsedagspresenter.

+ 63 till

Högtider och tillfällen

Vi svenskar är duktiga på att ge varandra presenter och att hitta på annorlunda och välanpassade gåvor vid olika högtider. Här är en samling av de högtider när vi svenskar ger varandra presenter, samt presentförslag för varje.

+ 3 till

Intresse

Ett av de bästa sätten att försöka hitta en present till någon är att utgå från personens intressen. Fundera ett tag på vad personen gillar att göra och kanske också varför han eller hon gillar att göra det. Det som en person är intresserad av att göra på sin fritid kan oftast förenklas, förbättras och göras roligare. En liten varning när du köper en present baserat på någons intresse är att det är lätt att personen kan ha väldigt specifika krav på produkter etc. Man kan inte bara köpa en vanlig golfklubba till någon som spelat golf i 20 år till exempel.

+ 29 till

Mottagare

Ett av de allra vanligaste sätten att leta presenter och julklappar på är att fråga sig själv, och andra, vad man ska köpa till tex sin bror eller pappa. Man utgår alltså ifrån sin relation till personen. Egentligen är det rätt missvisande då till exempel en present till ens pappa egentligen är en present som ska beröra mannen som är din pappa och inte det faktum är att han är just din pappa. Nu är det såpass vanligt att man söker efter dessa typer av presenttips så självklart försöker vi hjälpa till!

+ 11 till

Något personen äger

Ett bra sätt att komma på presenter är att först fundera på vad personen redan har eller äger. Om man vet att personen har en villa, äger en katt eller redan har en iPhone så kan man köpa något tillbehör till denna ägodel. Det går också att utveckla detta till att om personen har skägg så kan man köpa ett tillbehör till denna "ägodel".

Personlighet

Presenter som på ett eller annat sätt ges baserat på hur en person är till sättet och mottagarens personlighet är ofta en bra idé. En present kan användas för att uppmuntra en trevlig egenskap, förstärka ett positivt personlighetsdrag eller göra ett mer negativt personlighetsdrag mindre framträdande. Om du tänker efter lite så kan du säkert komma på hur personen är till sättet. Hur kan du bemöta detta (positivt eller negativt) med hjälp av en present?

+ 22 till

Presenttyp

Ofta när man ger sig ut för att leta presenter så gör man det efter en presenttyp. Man vill hitta något roligt, något enkelt eller kanske något annorlunda att köpa till mottagaren av presenten. Rätt ofta är det dock ofta svårt att omsätta i praktiken - var börjar man om man vill köpa något praktiskt i julklappa till exempel. Detta försöker vi hjälpa till med genom dessa olika presenttyper under vilka vi samlat presenter.

+ 26 till

Social situation

Detta är ett lite svårare sätt att angripa en fråga om vad man ska köpa till någon i present men man har olika behov beroende på var man befinner sig i livet och vilken social situation man befinner sig i. Har man precis köpt ett nytt hus eller lägenhet är det rätt lätt att hitta saker personen kan tänkas behöva och om man till exempel ska flytta ihop med någon uppkommer andra behov.

Hitta presenter och julklappar baserat på produkten

Om du vet på ett ungefär vad det är du ska köpa till mottagaren och mer vill leta baserat på produktkategorier så kan du se nedanstående kategorier från våra lista över produkter.