Läs om jultraditioner i olika länder

2016-11-21 av Christoffer
Såhär firar man jul i andra delar av världen

Nu börjar det ju så sakteliga skrida mot jul och vi svenskar sätter per automatik igång en rad olika rutiner som vi gjort sedan vi var små och våra föräldrar dessförinnan. Vi firar ett italienskt helgon två veckor innan jul och diskuterar vikten av vilken hårfärg hon ska ha, vi tar in en gran i huset och sätter en stjärna på toppen av den, äter bakdelen på en gris, dansar kring granen och sjunger om rävar som springer över isar, dricker läsk med malt-och-humlesmak, väntar på att en skäggig, överviktig man ska komma med presenter, dricker sötat vin med russin i, äter gröt baserat på ett sädesslag från andra sidan jorden och, icke att förglömma, tittar på TV kl 15. Fullt normala traditioner som alla över hela världen gör, eller?

Man kan ibland bli lite hemmablind och tro att hela världen firar jul på mer eller mindre samma sätt. Allt är ju baserat på en födelsen av en man i Israel för c:a 2000 år sedan så då är det ju logiskt att man...eh...äter gris och tittar på TV. Traditioner har ju en tendens att utvecklas och invecklas och förankras i andra lokala traditioner och till slut står man där med helt andra traditioner, helt andra dagar att fira och helt andra saker man gör under julen.

Därför kan det vara rätt kul att läsa om vilka jultraditioner man har i andra länder och vad man gör där. Därför vill jag presentera denna fantastisk lista med artiklar om jultraditioner över hela världen vi har sammanställt. Hoppas ni kommer gilla den! Personligen tycker jag framförallt Nederländerna har riktigt roliga traditioner.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.