Jultomten chat

Chatta eller prata med Jultomten

Nu har du chansen att få prata med jultomten på riktigt! Ställ frågor om hur livet som jultomte är, vad han bor, vad han tycker om - eller passa på att ge din önskelista! Presenttips.se sparar ingenting som skrivs i chattarna.

Instruktioner: Du kan antingen skriva i textrutan som vanligt och trycka på "Skicka", eller så kan du trycka, och hålla in!, space/mellanslagstangenten på ditt tangentbord för att prata in ditt svar. När du är klar med att prata släpper du mellanslagstangenten och trycker på Enter när texten syns i rutan för att skicka. Om du vill prata in ditt svar så måste du ha en mikrofon inkopplad till datorn och godkänna i din webbläsare att Presenttips.se får lov att använda mikrofonen. Glöm inte heller att sätta på eller skruva upp högtalaren så att du kan höra vad jultomten svarar! Du kan skriva max 200 tecken i taget. Det går för närvarande inte att prata med jultomten via mobilen (bara via dator) men att chatta går bra.

Mikrofon

Om att prata med jultomten

Detta är en gratis tjänst för att barn ska få prova att prata eller chatta med jultomten och få ställa frågor till honom, berätta vad man önskar sig i julklapp och få höra lite om jultomtens live. Denna chatbot gör sitt bästa för att låta barnet själv få ställa frågor och få svar från jultomten.

Till föräldrar - om denna chatbot

Denna chatbot är endast till för underhållning och för att låta barn få ställa frågor till "Jultomten". Chatboten är en AI-chatbot med de begränsningar och möjligheter som det innebär. Den har testats för att vara säker och lämplig för att prata med barn men det finns inga garantier för att den inte kan säga något som kan upplevas som olämpligt, framförallt inte baserat på kultur, religion eller liknande. Notera att jultomte-chatboten också kan säga saker som är motstridiga och kanske inte heller är linje med den bild och det narrativ ni vill ge av jultomten till ert barn. Om jultomten, mot förmodan, svarar något som är mycket olämpligt så ta gärna en skärmdump och skicka till info@presenttips.se.

Datahantering

Presenttips.se sparar ingenting av det som skrivs i chattarna. Under tiden som du chattar med jultomten så skickas dina meddelanden till OpenAI. Dessa meddelanden sparas i 30 dagar endast för att analysera skadlig användning av tjänsten. Datat används inte för att träna upp OpenAI-chatboten. Läs mer här.