Några sista minuten-tips

2013-12-23 av Christoffer
Sista minuten-tips för julklappar och presenter
Foto: graur razvan ionut / freedigitalphotos.net

Jag hoppas att ni alla lyckats hitta era julklappar för i år och att ni kan använda er av dagen idag med att ta det lugnt, lunka runt i huset eller lägenheten i sakta mak, kanske slå in ett paket eller göra lite julgröt och bara njuta av julmyset.

Har du nu i sista sekund upptäckt att du köpt samma sak som syrran, eller att mamma redan har den bok du köpt åt henne? Har du kanske rent av inte hunnit köpa något åt pappa? För dig som behöver några sista minuten-tips på saker du kan köpa på nätet även idag så kommer lite förslag från tidigare inlägg - du hittar de flesta under kategorin akutpresenter. Gemensamt för alla är att det inte är något som behöver levereras

Utöver dessa tips kommer några sista minuten-tips här:

  • Sätt ihop en överraskningsdag. En dag du bjuder med personen på lite olika saker som ni båda gillar. Skriv en lapp och bestäm ett datum på julafton. Eftersom det är en överraskning behöver du inte avslöja något och du har därför också lite extra tid att bestämma exakt vad du ska göra.

  • Har du köpt en vara som inte kommit fram? Skriv ut en bild på varan och ge bort. Det är inte lika roligt men bättre än att behöva säga att presenten inte kommit fram. Ett annat tips är att köpa något billigt som symboliserar presenten på en matvaruaffär, om det är möjligt.

  • Funderar du på att ge pengar? Visst, ett vanligt kuvert kan vara lämpligt att ge bort pengarna i men om du köper något (tex på en nattöppen butik) som du kan sätta pengarna i så kan det bli roligare. Tex pilla in sedlarna i en baguette, tejpa fast dem på några sidor i en tidning (så att personen upptäcker det senare), lägg dem i en påse gott och limma igen påsen osv.

  • Flera tråkiga varor ihop blir roligare än summan av dem. Även om du blir tvungen att köpa något jättetråkigt i sista minuten, tex i matvaruaffären, så blir det betydligt bättre om du köper flera småtråkiga saker och sätter samman dem. Ett mode-magasin är kanske inte det roligaste men köper du även ett gott te, något fint ljus och något gott till kan du ge bort det som ett "paket" - "Sätt dig i din favoritfåtölj, tänd ett ljus, koka upp en kopp te, ät lite godis och njut av din tidning".


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

1 kommentar

Björn - 2013-12-29

Pilla in pengar i en baguette var det bästa julklappstips jag nånsin har hört, men kör på bara, det kan funka.