9 presenttips till den gravida eller nyblivna mamman

2015-11-11 av Freddi
9 presenttips till kvinnan som ska bli eller blivit mamma

Det finns få personer i världen som är lika viktiga som mammor är. Det är ju tack vare dessa kvinnor som vi går omkring på jorden idag. För en nybliven mamma, oavsett om det är första barnet eller inte, krävs det ett antal saker för att den första tiden med det nya barnet ska gå så smärtfritt som möjligt. Här nedan listas smarta lösningar som är perfekta att ge bort till den nyblivna mamman i din närhet.

Bärselen Babasling

1. Bekvämlighet för både mor och bebis

En bärsele är ett måste när en liten precis kommit till världen. Många gånger krävs det av föräldern att kunna multitaska och alltså ha händerna fria. Bärselen från BabaSling har en simpel och praktisk design utan en massa remmar och spännen som kan trassla ihop sig. Tack vare detta går den snabbt att få på och av utan att bebisen blir störd. Föräldern kan välja bland fem olika bärpositioner, där några är speciellt anpassade för en smidig amning när matklockan ringer.

699 kr hos Ellos

Buybutton obsolete

stöd för magen efter graviditet bamboo belly

2. Hjälp magen tillbaka

Något av det knepigaste efter förlossning är att bli av med den överflödiga graviditetsvikten och att få tillbaka midjeomfånget till samma mått som innan bullen i ugnen började växa. Att börja med högintensiv träning och strikta dieter direkt efter BB är inte ultimat och därför har Bamboo Belly Bandit tagits fram. Denna gördelliknande uppfinning är inte bara perfekt för att tighta till magmusklerna, den fungerar även som ett bra stöd för rygg och ben som tagit en hel del smällar under både graviditet och förlossning. Vem har sagt att nyblivna mammor inte kan känna sig fabulösa under den första tiden med nya bebisen?

manuell bröstpump

3. Den perfekta bröstpumpen

När mjölkproduktionen väl kommit igång är den ganska svår att kontrollera. Oavsett om bebisen är hungrig eller inte har brösten en tendens att överproducera mjölk som sedan sipprar ut och fläckar ner både underkläder och tröjor. För att slippa detta, och också kunna bunkra upp med färsk bröstmjölk för de tillfällen när mamma inte är i närheten, finns bröstpumpen Comfort.

Med sin bekväma massagekudde tillåter Comfort bröstmjölken att sippra ner i flaskan utan att mamma på ett obekvämt sätt sitter framåtlutad. Dessutom tillkommer praktiska nappflaskor som bebisen på ett lätt sätt kan äta från. Att få en bröstmassage och samtidigt säkra matförrådet för den lille är inte direkt fy skam. Snacka om att slå två flugor i en smäll - eller för att anpassa ordspråket till sammanhanget; göra två flugor på smällen.

ebba kleberg von sydow gravidbok

4. Svaren på alla dina frågor

Hos en förstagångsmamma kryllar det av tankar och frågor i huvudet. Vad händer i magen under graviditeten? Vad får jag äta och inte äta? Hur påverkar graviditeten mitt liv? I Ebba Kleberg von Sydows gravidbok talas det öppet och ärligt om både pinsamheter, rädslor och de guldkantade ögonblicken som graviditeten erbjuder. Boken tar även upp alla de myter som finns kring graviditeter och vilka bebisprylar som är ett måste. Allt i ett trevligt format helt utan pekpinnar och skäll.

180 kr hos Bokus

skötväska i svart

5. Få med dig allt och lite till

Bebisar är krävande små varelser med en mat-, bajs- och sovklocka som dygnet runt går på högvarv. Det blir en omöjlighet att lämna hemmet utan att vara ordentligt uppbackad av blöjor, nappflaskor och leksaker. För att kunna få med sig alla prylar på ett smidigt sätt finns Skip Hop Dash Deluxe, en snygg skötväska som enkelt kan fästas på vagnen eller bäras över axeln. Med sina många praktiska fack samlas allt lätt på samma ställe - allt för att göra din dag ute med bebisen så enkel och stressfri som möjligt.

amningsbehå vit

6. Nyttig snabbmat utan köer och krångel

Sexiga underkläder från Victoria’s Secret är inte det ultimata alternativet månaderna efter förlossning. Inte endast på grund av att de nästan garanterat kommer förstöras av mjölkfläckar, utan också för att de är väldigt bökiga att snabbt få av och på när den lille känner för ett skrovmål.

Genom att kombinera funktion och design har den söta och bekväma amningsbehån från Boob Nursing slagit igenom. Den anpassar sig efter många bröststorlekar tack vare sin elasticitet och snabbmatslöftet hålls då remmarna snabbt kan lossas med endast en hand. Både bebis och mamma blir nöjda!

babymonitor från philips

7. Ha stenkoll även på distans

Att hela livet över en natt börjar kretsa kring den nya bebisen är ingen nyhet för nyblivna föräldrar. Men det är en omöjlighet att dygnet runt vara på samma ställe som sin bebis. För att kunna hålla stenkoll på vad som händer fungerar babymonitorn från Philips som din digitala barnvakt.

Placera ut kameror runt om i hemmet och få bilderna direkt till föräldraenheten som du lätt och smidigt kan bära runt halsen. Laga mat, städa eller sitt ner och läs en bok medan bebisen sover i ett annat rum och få direkt upplysning om bebisen skulle vakna eller bli orolig.

1309 kr hos Fyndiq

mama mio body butter

8. Säg nej till hudbristningar

Att ha en växande bebis i magen sätter en hel del press på mammans hud. Det blir svårt för huden att hinna med att anpassa sig när kulan växer och brösten fylls med mjölk. För att hjälpa till i denna process, och undvika hudbristningar, finns Mama Mio tummy rub butter. Det är en kräm som innehåller alla närande och vårdande ingredienser du kan tänka dig samtidigt som den doftar underbart gott. Det är som att ha ett litet minispa hemma som dessutom kommer få dig att kunna fortsätta stråla även efter graviditeten.

amningskudde doomoo

9. Ultrakomfort för din bebis

Att få till en bra position under amning kan ibland vara knepigt. Om bebisen inte ligger still blir det svårt att få matprocessen att gå smidigt. För att underlätta finns därför amningskudden Doomoo som hindrar barnet från att glida ner och tappa taget om bröstet. Den mjuka kudden är även ett perfekt ligg- och sittstöd för din bebis eller när det är dags att börja träna nack- och ryggmuskulatur.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.