9 akutpresenter du fortfarande hinner köpa på nätet

2012-12-22 av Christoffer
9 akutpresenter du fortfarande hinner köpa på nätet
Foto: David Castillo Dominici från freedigitalphotos.net

Har du lite panik att få tag på julklappar såhär i sista sekund och inte har möjlighet att åka in till stan eller köpcentrumet för att köpa dem? Ta det lugnt, här kommer några tips på saker du kan köpa, boka eller beställa på nätet i princip en timme innan du ska ge bort julklappen. I de flesta fall blir julklappen bättre om du har en skrivare för att skriv ut eventuella värdebevis men det är inget absolut krav. I värsta fall kan du med dessa julklappar skriva ett fint kort och beskriva presenten. Själva värdebeviset eller liknande kan du ge i efterhand.

1. Upplevelser

De flesta upplevelseförmedlare brukar skicka värdebevis i en fint förpackad kartong och även om det är trevligare att ge bort så är det inte absolut nödvändigt. I många fall kan man ladda ned en PDF man kan skriva ut och i värsta fall kan du printa ut upplevelsen som den står beskriven på webbsidan.

För specifika förslag, se vår sökmotor med upplevelsepresenter.

2. Superpresentkortet och andra presentkort

Presentkorttorget.se är en bra utgångspunkt för panikköp. Här hittar du inte bara presentkort till en herrans massa nätbutiker utan även deras Superpresentkort. Det är ett presentkort man kan växla in mot vilket annat presentkort man vill. En present som helt enkelt inte kan slå fel.

3. Netflix (eller annan filmtjänst)

För den filmtokige som ännu inte har skaffat en filmtjänst för streamad film så kan detta också vara en bra akutgåva. Skapa ett konto och betala för tex första året eller liknande. Att ge bort hundratals filmer slår att ge bort en (1) DVD-skiva! Se tex Netflix.se.

4. Biobiljetter

Kanske inte den mest spännande av julklappar men det är ju ganska få som inte gillar att kolla på bio, och med den tidsrymd du har kvar så har du inte råd att vara kräsen! Antingen kan du köpa biljetterna redan nu (om du vet att mottagaren inte är upptagen) eller så köper du presentkort online på SF.se.

5. Matkasse

För den stressade barnfamiljen kan en matkasse vara skillnaden mellan om man hinner leka kurragömma efter middagen eller inte. Man sparar tid från handlandet av mat, inspiration till recept mm till att istället spendera tid med barnen. Eftersom matkassen ändå inte behöver komma förrän efter julhelgen så funkar den bra som akutpresent. Se tex Middagsfrid.se eller Linas Matkasse.se.

6. Resa

Vill du slå på stort kan du köpa en resa i princip hur sent som helst. Överraska familjen med en spontansemester till solen, en kryssning eller en weekend i någon spännande storstad.

7. Datorspel man kan ladda ned

Man kan minst lika gärna köpa datorspel och ladda ned dem direkt till datorn (istället för att köpa dem på skiva). Överraska barnen med ett nytt kul spel på deras dator på julaftonsmorgonen. Spelen kan du köpa och ladda ned på CDon.se.

8. Tidningsprenumeration

En tidningsprenumeration är en utmärkt akutpresent eftersom den ändå kommer att komma efter julafton. Det är lätt att skriva ut ett fint värdebevis från någon av de nätbutiker som säljer tidningsprenumerationer.

9. Sparande till barnen eller barnbarnen

Om du vill köpa en lite mer beständig julklapp som barnen inte glömmer bort redan under mellandagarna så är det aldrig försent att starta ett sparkonto åt barnet. Under barnets ungar år får de ofta så många julklappar att en present mindre inte spelar så stor roll. Vad som däremot spelar roll är om de kan betala sitt körkort själva eller åka på språkresa när de blir 18.

Med tanke på att du i såna fall sätter igång ett sparande på lång sikt kan det vara värt att spara i aktiefonder eller liknande (till skillnad från  ett vanligt sparkonto). Det gör det också lite svårare att ta ut pengarna i förtid. Avanza har sin fond Avanza Zero som inte har några kostnader som är ett bra alternativ. Annars funkar förstås vilken annan bank eller fondmäklare som helst.

Har du några fler förslag?

Hjälp andra genom att tipsa om presenter som man kan köpa på nätet med bara 1-2 dagar kvar till julafton (eller födelsedagar och så vidare om det råkar vara fallet). Skriv ditt förslag i kommentarsrutan nedan.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

1 kommentar

Malin - 2013-12-25

Julklappstips! Jag hade nytta av detta inlägg när jag skulle ge akutjulklapp till min far! Blev biobiljetter och vi ska se hundraåringen ikväll!