7 gyllene presenter till Alla Hjärtans Dag

2013-01-12 av Christoffer
7 gyllene presenter till Alla Hjärtans Dag

Alla hjärtans dag eller Valentins dag som det ibland kallas i Sverige är en ganska ny tradition i vårt land. Sitt ursprung har dagen i de traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden i Frankrike och England. Sägner säger att Sankt Valentin led martyrdöden och att hans brott var att han vigt älskande par mot kejsarens vilja. Innan han avrättades skrev han ett brev till sin älskade som han undertecknade med ”din Valentin” och så sägs seden att skicka kort till varandra den 14 februari ha uppkommit. Kort i all ära, men på vilka andra sätt kan man sätta guldkant på denna dag för sin älskade?

guldpenna

1. En gyllene kärleksdikt

“How do I love thee? Let me count the ways…” så lyder en sonett i kärleksdikten som Elizabeth Barrett Browning skrev på 1800-talet. Följ i Sankt Valentins fotspår och skriv en ett kärleksbrev, plagiera en dikt eller varför inte skriva en egen dikt till din älskade? Gör det handskrivet med en vacker guldfärgad penna, gärna mot svart bakgrund. Det behöver varken vara pretentiöst eller poetiskt. Det viktigaste är att det är orden som beskriver din kärlek. På ditt sätt.

Cirka 16 kr hos Gulakatten

Buybutton obsolete

massageolja guld

2. Massage med spår av guld

Kärleksfull beröring skapar intimitet och värme älskande emellan. Överraska din älskling med en lyxig och skön massage. Som du utför själv förstås och det med hjälp av en massageolja som innehåller flagor av äkta guld!

295 kr hos losogonfransarshop.jetshop.se

stilrent guldhjärta berlolck

3. Stilrent hjärta

Denna berlock från Hedbergs Guld är enkel, stilren och mycket vacker. Den kommer alltid att vara en påminnelse för din kärlek till henne. Berlocken går också att gravera med valfri text.

blue nun guld

4. Skumpa med guld

Sätt guldkant på er dag genom att skåla i mousserande vin med guldflagor i, tex Blue Nun Sparkling Gold.

1650 kr hos uvinum.se

Buybutton obsolete

manschettknappar tre kronor guld

5. Manschettknappar av äkta guld: Tre Kronor

Klassiska, enkla men ändå tillräckligt annorlunda för att inte bli tråkiga. Dessa manschettknappar har Tre Kronor som emblem och kommer definitivt uppskattas av killen som har, eller kanske behöver få, stil.

ätbart guld

6. Ätbart guld

Ett otroligt lyxigt sätt att förgylla middagen på Alla Hjärtans Dag är att servera maten kryddad med riktigt, ätbart guld. Med dessa guldflagor kan man dekorera allt. Det är egentligen inget speciellt med dessa guldflagor, guldet bryts helt enkelt inte ner av kroppen vilket gör att de kommer ut den naturliga vägen.

- hos gastronomilev.se

Upplevelse Vaska Guld

7. Vaska guld tillsammans

Passade inget av ovanstående alternativ för en gyllene Alla Hjärtans Dag? Vaska då fram ert eget guld genom att prova på en upplevelse där man får vaska guld utanför Vetlanda i Småland. Om inte annat är det ett gyllene tillfälle att göra något tillsammans!

Vill du istället ha lite "vanliga" guldpresenter?

Om du bara letar efter enkla smycken och annat som man vanligtvis förknippar med guldpresenter så titta då in de smyckesbutiker vi tipsar om här. Där hittar du definitivt guldsmycken som halsband, ringar, armband, broscher osv.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.