Årets Julklapp 2020: Egentid

2020-12-01 av Christoffer
Årets Julklapp 2020 är 'Egentid'

HUI utser ju varje år Årets Julklapp (i år är det 'Stormköket') och samtidigt utser också Presenttips.se en Årets Julklapp som, likt HUI, är ett försök att hitta på en julklapp som känns relevant detta år och som är en julklapp som många skulle behöva.

2020 är ju synonymt med Corona-pandemin som påverkat exakt alla i vårt samhälle. De som drabbats allra värst har kanske förlorat någon närstående och alla andra har fått se sina liv begränsade. Man har inte kunnat gå på fester, man har inte kunnat ses som vanligt och många har jobbat hemma mest hela året. Kontentan är att de allra flesta har spenderat mer tid hemma än någonsin tidigare, och förmodligen mer än man önskat. Bor man själv drömmer man kanske efter sociala kontakter och bor man som del i en familj har man kanske börjat gå varandra på nerverna sedan länge. Det finns med andra ord behov av tid med vänner (vilket fortfarande är svårt) men kanske framförallt ett stort behov av egentid - vilket vi utser till Årets Julklapp 2020.

Vad är då egentid? Det är kvalitativ tid som man får spendera helt själv, där man får göra och bestämma vad man själv vill göra när man vill göra det och utan att någon annan lägger sig i eller har en åsikt om det. Hur mycket man än älskar de man bor med kan det vara fint att få komma iväg och vara för sig själv och bara...vara. Hur kan man ge detta som julklapp då? Jo, här är några förslag på upplevelser som ger egentid.

Hotellövernattning

1. En, eller ett par nätter, på hotell

Det bästa och smidigaste sättet att få egentid är helt enkelt att få sova borta en natt, en helg eller några nätter. Det spelar kanske inte så stor roll exakt var, man kan inte göra så mycket ändå, men att bara få vara själv i ett rum, beställa lite room-service, ta ett bad, läsa ut den där boken eller få grotta ner sig i sitt favoritspel är motivering nog. Hotellen är dessutom relativt billiga nu. Hotellnätter kan du lättast köpa som presentkort som upplevelsepresent!

privat relax bubbelpool

2. Relaxavdelning - helt för sig själv

Den här upplevelsen är ju egentligen tänkt att vara för två personer och det ska säkert vara romantiskt och mysigt men kanske behöver personen vara med den människa han eller hon knappt hunnit vara med alls själv i år: sig själv. Varför inte helt enkelt bara låta personen få avnjuta ett litet spa med bubbelpool och bastu helt för sig själv. Långt från krävande småbarn, Zoom-konferenser och trånga tvåor i innerstan.

Restaurangbesök för två

3. En middag på en man hand

Det må kanske kännas konstigt att gå ut på restaurang helt själv, inte prata med någon, inte dela upplevelsen med någon - men kanske också kännas alldeles, alldeles underbart. En tyst, härlig middag med fokus på att äta i lugn och ro och avnjuta ett gott glas röd vin. Det kan vara två timmar av perfekt meditation. Lämpligen avnjuts middagen också utan "sällskap" av mobilen.

Klassisk massage

4. Massage

En massage är egentid deluxe och även om det självklart innebär en annan människa så är det fritt att avnjuta själv och bara få sjunka iväg i egna tankar. Kombineras gärna med någon av de andra tipsen i detta blogginlägg!

rymdresa upplevelse present

5. Om behovet av egentid är utomjordiskt stort

Vill sig inget annat så finns det bara en sak kvar: skicka ut personen i rymden! :) Nuförtiden är det ju faktiskt en praktisk realitet och det går till och med att köpa som upplevelse. Har personen blivit så förtvivlad av att få spendera 2020 inspärrad med dig och de andra i huset/lägenheten och vill så långt bort som möjligt, ja då är det bara att hosta upp pengarna. Tyvärr går det inte att åka ut i rymden helt själv, det kommer att finnas andra passagerare med på rymdfärjan men det kanske mottagaren av julklappen kan leva med som en liten eftergift?


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.