Presenttips.se logo

Skriva sin egen önskelista - 9 bra tips

2012-11-17 av Christoffer
Skriva sin egen önskelista - 9 bra tips

Inte alla familjer skriver önskelistor till varandra men många gör det för att underlätta för sina nära och kära. Det börjar förmodligen bli dags att skriva denna önskelista och är man vuxen och tjänar man sina egna pengar har man ju faktiskt ofta det mesta man behöver och önskelistan blir således ganska tom.

Önskelistan är dock inte den Önskelista den var när du var 8 år utan snarare en service åt dina nära och kära. Du är inte ensam om att tycka att det är svårt så idag hjälper jag dig med tips på saker att tänka på:

  1. En önskelista kan inte vara för lång - Som barn ville man ha allt på sin önskelista men, som sagt, som vuxen är din önskelista en service åt andra. Ju fler saker de har att välja mellan, desto snällare är du...och man ska ju vara snäll kring jul! En lång önskelista är alltså inte ett tecken på girighet, det är ett tecken på hjälpsamhet.

  2. Börja skriva den idag men skicka den imorgon - Om du sätter dig nu och börjar fundera på saker att önska dig kommer du säkert komma på en del saker. Du kanske kommer känna dig nöjd och skicka iväg listan. Sen går du en tur på stan, lagar lite mat och pysslar lite i hemmet och kommer på 10 saker till. När du börjat fundera på en sak så kommer du se saker i din vardag hela tiden som handlar om det, det är ett psykologiskt faktum.

  3. Skriv önskelista hela året - Vanligtvis skriver man ju sin önskelista när man ska skicka den och då är det svårt att komma på saker. Gör det istället till en vana att skriva upp saker du skulle behöva men inte är i akut behov av. Du kan använda anteckningarna i din mobiltelefon, fota saker med din mobiltelefon för att komma ihåg eller använda dig av önskelistefunktionen här på Presenttips.se (kräver att man loggar in). Där kan spara sin egen önskelista, skicka den till sina vänner samt samla sina vänners önskelistor mm.

  4. Variera presenterna -  Pappa vill nog inte gärna  köpa trosor och lillsyrran har inte råd att köpa stereon du önskar dig. Var lite snäll mot familjemedlemmerna och anpassa dina önskningar i pris och typ så att alla kan köpa något.

  5. Skaffa inspiration på samma butiker som du hittar dina presenter - Om du har svårt att komma på vad du önskar dig så börja med att försöka hitta presenter åt andra. Surfa runt bland nätbutiker och presenttipssajter och du kommer inte bara hitta bra presenter åt andra utan även komma på saker som du själv kan tänkas vilja ha, allteftersom.

  6. Specificera, om det är viktigt  - Om det verkligen är en speciell typ av vas, från en specifik butik i just en specifik nyans du vill ha så specificera det ordentligt. Oftast vill man kanske ha något som matchar in och att få näääästan det gör ju att det alltid kommer vara lite, lite fel. Hjälp dina nära och kära så att det gör rätt.

  7. En önskelista är inte en inköpslista - Visst, att specificera är bra men gör inte önskelistan med en detaljerad lista på exakt vad du vill ha. Öppna upp för kreativa lösningar på de presenter där det passar. Tex "En fin lampa som får mitt vardagsrum att kännas hemtrevligt".

  8. "Du behöver inte köpa nåt, jag har redan allt" - Du kanske tycker att du är snäll som gör det lätt för dina vänner alternativt vill ta avstånd från kommersialismen. Det är såklart bra men rent socialt gör du det jobbigt för dina vänner för det är, för många, så djupt inrotat i vår kultur att man inte kommer utan något att ge. Önska dig i såna fall kanske någon enkel förbrukningsvara, tex te. Lätt och billigt för dem att köpa och inget onödigt som "står och skräpar" hemma.

  9. Skicka i tid - Många stressas av julhandeln och vill gärna köpa så tidigt som möjligt. Hjälp dem genom att skicka ut önskelistan i god tid. Varför inte göra det exakt just nu!?

Dina bästa tips

Har du några tips på vad man bör tänka på när man skriver sin önskelista? Skriv gärna och tipsa i kommentarerna nedan.


Skriv en kommentar

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.