Årets julklapp 2022: Det hemstickade plagget

2022-11-17 av Hugo
Årets julklapp 2022: Det hemstickade plagget

Som ett resultat av stigande elpriset och ett oroligt värdläge så är årets julklapp inget mindre än det hemstickade plagget. Med andra ord så är årets juklapp ingen färdig produkt, utan något som man skapar själv och ger bort.

Egentligen är det hela ganska logiskt. Alla vill hålla sig varma under vintern, och när värme kostar mer än vanligt så kan man lika gärna använda den värme som kroppen producerar och hålla kvar den med hjälp av till exempel en mysig stickad tröja.

Ett stickat plagg må låta lite gammalmodigt, men det är betydligt roligare än det låter. De senaste åren har just det stickade plagget blivit enormt populärt och fler stora klädmärken har speciella kollektioner med fokus på stickat. Stickning är en teknik som ofta förknippas med ull, men stickade kläder kan vara av alla möjliga material, till exempel bomull.

Nu är ju ändå årets julklapp just det hemstickade plagget, med fokus på att den görs på egen hand hemma. Så vad behövs då för att sticka en tröja? Garn och stickor är så klart det första som behövs. Men det kan också vara bra med andra tillbehör, till exempel mönster och ritningar. Här kommer några tips på butiker som säljer sånt som behövs för att skapa ett eget hemstickat plagg.

SkapaMer.se

Skapa mer är butiken som är fylld med allt som har med stickning att göra. Utöver de klassiska stickningsgrejerna finns här också mycket mer. Skapa mer har även tyger, pysselmaterial, mönster, kontorsmaterial med mera. Det här är helt enkelt en väldigt bred butik med i princip allt som behövs för den som gillar att vara pysslig och kreativ. Länk: SkapaMer.se.

KnittingRoom.se

Hos knittingroom.se hittar du allt från garn och stickor till mönster och faktiskt också färdiga stickade tröjor. I Knitting room’s produktbeskrivningar kan du ofta läsa mer om till exempel garnerna, hur pass bra de värmer och vad de passar till. Här finns också möjligheten att bli VIP-medlem och få massa förmåner, till exempel tillgång till över tusen mönster för stickning och virkning. Länk: KnittingRoom.se

Rito.se

Rito är en butik som fokuerar helt på garn- och hobbyartiklar. Här kan du hitta allt från enskilda garnnystan till stickningsväskor med plats för allt du behöver när du vill ha med din stickning på till exempel en resa. Här finns också mönster och andra tillbehör till stickning så som redskap som underlättar arbetsprocessen. Helt enkelt en väldigt gedigen och pålitlig butik för den som vill sticka. Länk: Rito.se

Årets julklapp säger alltid något som samtiden, något som HUI (Handelns Utredningsinstitut) som utser årets julklapp varje år är tydlig med att motivera. I år menar de att vi lever i en tid av “bildlig och bokstavlig kyla” och refererar till världsläget. Men det finns ju mer man kan ge bort i present än en stickad tröja för att hjälpa till att hålla värmen. Här kommer några säkra tips till den som är frusen av sig.

pälsmössa

1. The Mother of All Pälsmössor

Stickat i all ära, men det är svårt att sticka en pälsmössa. Denna snygga och varma mössa i ullblandning håller en garanterat varm om såväl huvudet som öronen.

Rånarluva

2. Balaklava

Att kalla det här plagget för en rånarluva är förvisso inte fel, men det är ett plagg som är så mycket mer mångsidigt. Utmärkt att ha på cykelturen, i skidbacken eller helt enkelt under mössan en riktigt kall och blåsig vinterdag. Funkar ungefär som ett underställ fast för huvud, öron, ansikte och nacke.

Från 149 kr hos Outnorth.se

En vacker och skön pläd

3. En vacker och skön pläd

Det går såklart utmärkt att sticka en egen pläd, men det kommer troligen ta dig flera veckor och kräva mycket garn. Då kan det vara en smart genväg att köpa en pläd i stället. Den här högkvalitativa pläden är inte bara mysig och värmande, den är också en otroligt snygg inredningsdetalj. En pläd är jättefin att ha vikt på soffarmstödet. Alla kan behöva en varm pläd hemma.

Skön fotvärmare

4. Fotvärmare med massagefunktion

Den här fotvärmaren med inbyggd massagefunktion är verkligen till för den riktigt frusne. Bra att ha i närheten av tv-soffan och ta fram när kvällsron har infunnit sig. Den inbyggda massagefunktionen sänder lätta vibrationer genom fötterna. En oslagbar gåva till den som är frusen om fötterna.

295 kr hos CDon

En klassisk pyjamas

5. En klassisk pyjamas

När det blir kallt ute så krävs det mer för att värma upp huset. Nu näär många pratar om att sänka värmen och ta på sig stickade plagg så gör det ju att man måste lägga sig i ett kallare sovrum också. Då kan det vara en bra idé att komplettera värmen som täcket ger med en pyjamas. En perfekt julklapp som gör att du kan behålla lite av den goa nattvärmen när du stiger upp.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.