24 julklappstips till var och en i hela familjen

2012-12-01 av Christoffer
24 julklappstips till var och en i hela familjen
Foto: Master isolated images / Freedigitalphotos.net (redigerat)

Vi går nu in på julrakan med de 24 välkända dagarna i december som varje barn har full koll på. Inspirerad av julmagin kring dessa 24 dagar har jag idag tagit fram 24 olika julklappar för var och en i hela familjen. Tanken är att detta ska vara den enda julklappsartikeln du behöver, även om vi båda vet att det är långt ifrån sant.

Utöver de utvalda julklappstipsen till de olika personerna har jag även tagit fram förslag på nätbutiker där det är troligt att du hittar julklappar till personen samt länkar där du kan hitta fler julklappstips. Nu kör vi!

Om du vill hoppa direkt till de olika delarna av artikeln:

Till flickvännen eller hustrun

Till din flickvän eller hustru kan man förstås köpa praktiska och användbara saker men det vet ju du bättre än oss vad hon behöver. Vi vill istället lyfta fram två romantiska presenter som förgyller ert förhållande lite.

52 romantiska veckor

52 romantiska veckor

Denna present är en kortlekt med 52 skrapkort. Varannan vecka drar hon ett kort och varannan vecka drar han ett kort. På kortet står en instruktion med något romantiskt man ska göra för den andra under veckan. En present som räcker året ut!

199 kr hos Presentkuriren

Buybutton obsolete

Syntetiska rosblad

Bed of roses

Detta är ett romantiskt kit med doftljus och (syntetiska) rosenblad. En present som inte nödvändigtvis behöver ges inslagen utan snarare utslagen på sängen som överraskning på julftonskvällen.

179 kr hos MyHeart.se

Buybutton obsolete

Butiker där du förmodligen hittar julklappar till flickvännen: Presentkuriren.se, MyHeart.se, Hedbergs Guld, Zylber.com, LouLou.se, Provrummet.se, Badlust.se, Flowerhouse.se, Underkläder.se, Nallebudet.se, Chokladbudet.se.

Se även: Kategorin Presenter till flickvännen

Till pojkvän eller man

Till din pojkvän eller man gäller samma sak som med presenter till flickvännen: för användbara presenter så är det bara du som vet vad han behöver. Om man däremot tänker sig att det är till honom i egenskap av pojkvän eller man så har vi tagit fram två fina presenter som han kan tänkas gilla.

Slå in sig själv

Slå in dig själv med Naughty Knot

Finns det något finare han kan få som julklapp än just dig? Med detta presentband kan du slå in dig själv! Du kaaaan ju använda omslagspapper också men det ger inte riktigt samma effekt :) Denna present fungerar förstås bra även som present till flickvännen (med en inslagen pojkvän) men det är nog en vanligare present till just pojkvänner. Den anses inte lämplig att ge bort, eller öppna vid den allmänna julklappsutdelningen efter Kalle Anka!

Rakset

Klassisk rakning med rakkniv - litar han på dig?

Män harvar på med sina Gillette eller rakapparater och visst, det fungerar bra för vardagen men till de lite mer högtidligare tillfällena är det trevligt att raka sig "på riktigt". Detta rakset innehåller en rakkniv och tanken med denna present är att den ska åtföljas med löfte om lördagsrakning, eller liknande. Det är en speciell, eggande,  utlämnande och intim känsla att bli rakad med rakkniv av sin flickvän! Presenten på länken gäller ett helt rakset men det går att köpa var och en av rakprylarna för sig, om du inte har budgeten för detta.

1519 kr hos Gents

Butiker där du förmodligen hittar julklappar till pojkvännen: Gents.se, Presentkuriren.se, Gymgrossisten, FrankDandy, Upplevelse.com, Tailorstore.se, LoveOfBrands.se,

Se även: Kategorin Presenter till pojkvännen.

Till henne

Det är nog lättare att bygga en raket till månen än att ge ett presentförslag som passar alla tjejer och kvinnor. Vad är den gemensamma nämnaren, liksom? För att matcha denna generella kategori kommer här två generella presenter som kan passa bra till många damer.

Aguilera-kit

Christina Aguilera afton-kit

Ett bra erbjudande är alltid ett bra erbjudande. Det här fina kitet med aftonväska, EdP och Body Lotion från Christina Aguilera är nedsatt från 310 kr till 149 kr! Det är förmodligen en present som går hem hos många unga tjejer.

149 kr hos Lyko

Buybutton obsolete

bubbelbadkar billigt

Gör hennes vanliga badkar till en jacuzzi

Denna matta lägger man i badkaret och kopplar in. Ur mattan strömmar sedan härligt masserande bubblor. Perfekt för en avkopplande stund i badkaret!

1395 kr hos CDon

Butiker där du förmodligen hittar julklappar till henne:Bokus.com, Bubbleroom.se, Nelly.com, Lyko.se, Bangerhead.se, Ellos.se, Presentkuriren.se, Sportamore.se, Bluebox.se

Fler tips: (referens saknas).

Till honom

Lika omöjligt som att hitta presenter till "tjejer i allmänhet" är det förstås med killar. Här är dock två julklappstips som kan fungera för många olika män.

Badrumskit

Sportkit med badrumsprylar

Ett lagom och prisvärt kit med duschtvål, ansiktstvätt etc. Ett bra kit att ha med sig till gymmet eller ut på resan.

385 kr hos Eleven

Buybutton obsolete

hillcart

Hillcart eller annan äventyrsupplevelse

På Upplevelse.com finns en massa upplevelser man kan göra som är roliga, spännande och inte så fasligt dyra heller. Hillcarting är ett exempel (som gokart, fast nerför en backe och utan motor ungefär) men det finns många att välja på, på sajten.

Butiker där du förmodligen hittar julklappar till honom: Gents.se, Sportamore.se, CoolStuff.se. RoligaPrylar.se, Upplevelse.com, Bluebox.se, FrankDandy, GymGrossisten, Nelly.com, Taillorstore, Slipskungen.se

Se även: (referens saknas).

Till storasyster

Storasyster är förmodligen för cool för sitt eget bästa och allt du köper blir per definition fel...eller? Det finns förstås fler fina saker en storasyster (säg mellan 12-19 år) kan tänkas gilla - även när de kommer från dig.

Tidningsprenumeration

Prenumeration på något hon är intresserad av

Vare sig det är mode, hästar, pyssel eller motorsport så finns det en tidning för det. Anpassa antalet nummer efter din budget. I värsta fall kanske bara en begagnad Allers du köpt från den lokala frisörens lager eller i bästa fall en helårsprenumeration. Bara du vet vad hon gillar.

Kläder

Kläder från en topplista

Någon form av kläder kommer förmodligen uppskattas av storasyster men vad exakt ska man köpa (om hon inte önskat sig något specifikt)? Ett bra sätt att börja är att kolla topplistorna hos modebutiken. Om det är populärt är chansen större att det är något hon också kommer gilla.

Sen kan det förmodligen vara värt att kolla in vad för typ av kläder hon gillar att använda och villken stil hon har (se vår artikel).

Från 149 kr hos Bubbleroom

Butiker där du förmodligen hittar julklappar till storasyster: Bokus.com, Bubbleroom.se, CoolStuff.se, Partykungen.se, LouLou.se, PieceOfNorway, (referens saknas), Sobling.se

Fler tips: Se även kategorin "Presenter till sin syster" samt "(referens saknas)"

Till storebror

Egentligen kanske det inte skiljer så mycket mellan storebror och storasyster när det gäller presenttyper, sen är det bara frågan vilken variant av julklappen som fungerar. En prenumeration är till exempel en minst lika bra julklapp till storebrorsan på samma sätt nedanstående julklappstips funkar lika bra för storasystern.

Pilotbrillor

Pilotbrillor

För den coola storebrorsan och om du inte vill spendera för mycket på din julklapp.

Feromonparfym

Lukta gott

En after shave är en klassisk och trevlig julklapp men en feromonparfym är kanske lite roligare. Den ska tydligen på biokemisk väg få killen att lukta på ett sätt som lockar till sig tjejer (eller killar om man så vill). Om det är placeboeffekt eller inte låter jag vara osagt men en kul julklapp är det definitivt. Vanlig aftershave kan tex köpas på Parfym.se.

Butiker där du förmodligen hittar julklappar till storebror: Sportamore.se, Gents.se, ClasOhlson.se, RoligaPrylar.se, Conrad.se, Partykungen.se, CDon.com, Supporterprylar.se

Fler tips: Kategorin "Presenter till sin bror" och  "(referens saknas)".

Till lillasyster

Lillasystrar har ju en tendens att finnas i ett ganska brett åldersspann men vi fokuserar på lillasystrar som är i åldrarna 5-12 år. Om din lillasyster är äldre kan du helt enkelt bara kika på julklappstipsen för storasystrar!

Skosnören som lyser

Skosnören som lyser

Gillar lillasyrran att gå på disco eller tycker mamma att hon bör synas lite mer ute i trafiken? Dessa lysande skosnören kommer bli en strålande julklapp för lilltjejen som gillar att dansa, flasha eller bara synas.

139 kr hos CoolStuff

Buybutton obsolete

Berg och dalbana kula

Berg- och dalbana för kulor = Julefrid för mamma & pappa.

Jag har väntat på att min systerdotter ska bli tillräckligt gammal så att jag ska kunna ge henne den här moderna varianten av en bilbana. Man bygger en berg- och dalbana som en kula sen får rulla i via, diverse krumbukter och loopar. Till skillnad från en bilbana, kära föräldrar, så är denna dock nästan helt tyssssssst.

Från 199 kr hos CoolStuff

Butiker där du förmodligen hittar julklappar till lillasyster: LekMer.se, CoolStuff.se, Bra-Barnkläder.se, SmartKid.se, Tidningsbutiken.se

Fler tips: Kategorin Presenter till barn, Syster samt (referens saknas) och (referens saknas).

Godismaskin

Godismaskin

Vi har alla varit på tivoli någon gång och många av oss har förgäves försökt få tag på en nalle eller liknande i en sån där "klo-maskin" med eviga nitlotter som följd. Med denna så bör det inte vara lika svårt men det sätter åtminstone lite lägre tempo på godisätandet, och gör det exakt 4.7 ggr roligare att äta godis enligt mina beräkningar.

Syma, Helikopter, S111G

Radiostyrd leksak

Egentligen spelar det ingen roll vilken typ av fordon det är, bara det är radiostyrt så kommer det gå hem hos lillebror. Just detta tips är en radiostyrd inomhushelikopter men det hade nog fungerat med en radiostyrd rullator om det fanns såna!

Butiker där du förmodligen hittar julklappar till lillebror: RoligaPrylar.se, CoolStuff.se, FunGadgets, LekMer.se, Stor & Liten

Fler tips: Kategorin "Presenter till sin bror",  "(referens saknas)" samt (referens saknas), (referens saknas).

Till mamma

Älskade mamma har förstås redan allt hon behöver och hon tycker förmodligen att det viktigaste är att du finns till på julafton osv. Visst, men ingen vill ju komma utan en present till mamma. Om du inte kan köpa något som främjar hennes hobby eller specialintressen så titta närmare på något av detta.

(referens saknas)

Lyxvaror

Lyxpåse

Om mamma redan har allt så köp något härligt och förgängligt som hon kan lyxfrossa i. Dyr choklad som hon vanligen inte unnar sig själv, spännande te-sorter, kanske några ostar om hon gillar det, en flaska av hennes favoritvin, lite färska frukter osv (köp dessa i närbutiker). Komplettera gärna med några andra härliga livsnjutarpresenter och spa-presenter som tex en ansiktsmask och en fin nattkräm (se länken).

100 kr hos Badlust

Buybutton obsolete

Butiker där du förmodligen hittar julklappar till mamma: Badlust.se, SmartaSaker.se, Tidningsbutiken.se, Bokus.com, Ellos.se, Halens.se, Lyko.se, BeautyPlanet.se, SkapaMer.se, RoyalDesign.se

Fler tips: Kategorin Presenter till mamma samt Presenttips till mamma.

Till pappa

Vad kan pappa tänkas vilja ha till jul då? Typiska pappapresenter brukar ju vara verktyg, slipsar, kalsonger och annat som han förmodligen redan har för mycket av redan. Om man ska köpa något sånt får man anstränga sig ett steg längre.

Magnetarmband

Magnetarmband

En mycket praktisk sak som pappa förmodligen inte har i sin verktygsarsenal. Den håller koll på alla skruvar, borrhuvuden, muttrar osv medan man meckar och borrar. En riktigt smart sak från SmartaSaker.se.

skraddarsydda skjortor

Skräddarsydd skjorta

Visst, pappa kanske redan har skjortor i överflöd men den söndertvättade skjortan från H&M är kanske lite sliten i färgerna och lite kort i ärmarna. Det är en enormt lyxig känsla att ha på sig en skjorta, helt anpassad efter sina egna mått - och inte så fasligt dyrt heller!

Cirka 599 kr hos Tailorist

Butiker där du förmodligen hittar julklappar till pappa: Bokus.com, Slipskungen.se, Gents.se, Noos.se, Ellos.se, Cesarotti.se, ClasOhlson.se, SmartaSaker.se, TailorStore.se, FrankDandy.com, Conrad.se

Fler tips: Kategorin "Presenter till pappa" och "Fars dag-presenter".

Till barnet / barnbarnet

Oj, det finns bokstavligen tusentals olika presenter man kan köpa till små barn och oftast brukar det inte vara några problem att hitta en leksak, snarare tvärtom! Här handlar det snarare om att få lite tips på bra butiker att fynda i. För vårt utvalda julklappstips lyfter vi därför fram något som du kanske inte tänkt på istället.

Pengar

Språkresa, körkort eller universitetsstudier

Som sagt, ett julklappsförslag i form av en viss leksak är ju rätt intetsägande så vi lyfter istället fram ett annorlunda julklappstips som framförallt passar för dig som är mor- eller farförälder - ett spar- eller aktiekonto.

Se denna julklapp som att du ger dem en språkresa, ett körkort eller bidrag till deras universitetsstudier - men kanske inte just idag bara. Följ sedan upp denna julklapp varje år och födelsedag.

självlysande armband

Självlysande armband

Tycker du att det är lite tråkigt med att ge bort pengar eller vill du helt enkelt komplettera med något litet bara? I såna fall är dessa självlysande armband en enkel, uppskattad och billig present.

Butiker där du förmodligen hittar julklappar till barn: LekMer.se, Bra-Barnkläder.se, Babyshop.se, Sagoborgen.se, Fyndiq.se, KidsBrandStore.se

Fler tips: Se kategorin Presenter till barn samt kategorierna (referens saknas) och "(referens saknas).

Till mormor och farmor

Som jag skrivit om innan så gör mormor och farmor annat än att baka och laga mat även om julklapparna till dem ofta kan tyda på annat. Vad gör din mormor på dagarna, där rätt julklapp skulle göra det lite roligare eller lättare? Vad drömmer din farmor om att göra den närmaste tiden och hur kan din julklapp göra denna dröm lite mer verklig? Det är bra frågor att ställa sig när du ska köpa julklapp till mormor eller farmor.

Fotopresenter

Fotopresent med barnbarnen

De allra flesta mor- och farföräldrar kan inte få nog av åsynen av sina barnbarn och en fotopresent går förmodligen alltid hem. Beroende på vad mormor har för vanor eller vad farmor tycker om att göra så kan olika typer av fotopresenter passa olika bra.

Från 80 kr hos presenttips.se

*Butiker där du förmodligen hittar julklappar till mormor och farmor: *Önskefoto.se, VistaPrint.se, CrystalMemories.se, KnittingRoom.se, Ellos.se, RoyalDesign.se

Fler tips: Se kategorin Presenter till mormor/farmor.

Till morfar och farfar

Morfar och farfar har, liksom sina fruar, kanske ett ganska inrutat liv med väl etablerade rutiner och utvecklade hobbies. Det gör det både lätta och svårt att köpa julklappar till dem. Gillar morfar att mecka så finns det massor av bra, relaterade presenter. Älskar farfar att lägga pussel, ja...ni förstår. Här är ett julklappstips som båda kan tänkas gilla.

Flaskpyssel

Finsprit som han måste klura ut först

Köp en flaska av morfars, eller farfars, favoritsprit eller favoritvin men låt honom få klura lite innan han får tillgodogöra sig det. Med detta flaskpyssel måste han först lösa ett pussel innan han kan öppna flaskan.

På detta sätt går hjärncellerna lite plus minus noll!

Butiker där du förmodligen hittar julklappar till morfar och farfar: ClasOhlson.se, Bakker.se>, SmartaSaker.se, Protecty.se, Bokus.com, Tidningsbutiken.se

Fler tips: Se kategorin Morfar / farfar.

Till kusinen du knappt känner

Kusinen, mostern, svågern eller din sysslings måg ska helt plötsligt komma med på julafton och du känner person inte bättre än att han heter Rolf (eller var det Gunilla?) men ändå har du fått den otacksamma uppgiften att köpa julklapp till honom så han inte känner sig utanför. Lämpligt är då att köpa något så generellt du kan och som i princip passar så många personligheter och åldrar som möjligt.

karaff

Vacker karaff

En vacker karaff (eller annan designat glas) är nog så generellt som det går. Det enda som krävs är att personen emellanåt intar vätska, har eget boende och inte är allergisk mot glas. Försäkra dig om att den passar för såväl vin som vatten, personen kan ju faktiskt vara nykter alkoholist.

Från 399 kr hos KitchenTime

Butiker där du hittar bra, generella julklappar: RoyalDesign.se, Interiora.se, CoolStuff.se, Upplevelse.com, Presentkorttorget.se, CDon.com.

Till hela familjen

Familjer ska umgås och presenter till hela familjer, anser jag, bör främja detta på ett eller annat sätt.

Familjecharader

Sällskapsspelet Familjecharader

Låt fredagsmyset inkludera lite kreativ lek också. Ni vet ju att det faktiskt blir roligare så! Detta populära spel fick högsta betyg av Sydsvenskan 2012 och gör det lätt och roligt att spela charader med hela familjen.

Matkasse

Matkasse

En matkasse faller, faktiskt, in under "presenter som gör att familjen umgås". När mindre tid går åt till att komma på recept, köpa mat och laga den så får man mer tid åt viktigare saker, tex att leka kurragömma med barnen.

Från 339 kr hos Linas Matkasse

Alternativ:

Fler tips: Se kategorin Presenter till familjen.

Förslag på fler presentbutiker?

Vill du ha fler förslag på butiker och mer specificerat kring vad de säljer (snarare än kategoriseringen på person ovan) kolla då in butikskatalogen.

Har du egna tips

Det är ju förstås ett omöjligt projekt att försöka greppa alla familjemedlemmars gemensamma behov i en och samma artikel men jag hoppas ändå att du hade nytta av dem. Om du har egna tips på butiker eller produkter som skulle passa bra in i denna lista får du gärna tipsa om dem också.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.