Topp-5 bästa bokhandlarna på nätet

2012-12-13 av Christoffer
Topp-5 bästa bokhandlarna på nätet

Böcker lämpar sig mycket väl att köpa på nätet. Det är betydligt lättare att hitta vad man söker än i en vanlig bokhandel. Med snygga nyhetsflöden och erbjudanden är de också duktiga på att lyfta fram böcker för att man ska kunna hitta nya böcker.

  1. Bokus.com - Enkel, stor och pålitlig bokhandel på nätet som i flera år varit i topp bland svenska bokhandlare på nätet.

  2. Adlibris.com - Adlibris har funnits på nätet länge och har över 10 miljoner titlar i sin databas.

  3. (referens saknas) - Med sina 7 miljoner titlar en av de största spelarna på bokmarknaden i Sverige. Har även ett stort utbud av e-böcker.

  4. CDon.se Böcker - Något dyrare än sina branschkollegor men har också en lite mer intressant webbshop utifrån ett presentperspektiv med mycket erbjudanden etc.

  5. Bokbörsen - Snarare ett komplement än en konkurrent till ovanstående bokhandlare. Bokbörsen är en annonssamling för begagnade böcker. Du kan med andra ord fynda här och hitta böcker som är slut hos ovanstående bokhandlare.

Hur har vi gjort bedömningen?

När vi gör våra topp-5 bedömningar över presentbutiker av olika slag baserar vi dem främst på:

  • Generellt - Är detta en bra butik att leta presenter på?****
  • Utbud - Har de ett stort utbud av presenter?
  • Unikt och annorlunda - Har de samma sak som alla andra eller har de lyckats hitta egna produkter?
  • Lätt, snyggt och enkelt att shoppa på sidan - Är sidan ful och plåttrig eller är den snygg, kul, inspirerande och enkel att surfa runt på?
  • Vi tar även viss hänsyn till priser och upplevd kvalitetskänsla på produkterna (baserat på produktbilder!).

Det är dock inte lätt att göra generella, objektiva bedömning och det finns många fler aspekter att ta hänsyn till. Läs mer om vad vi inte bedömer etc här!

Håller du inte med?

Håller du inte med vår lista? Skriv gärna din topp-5 lista för bokhandlare på nätet, i kommentarsfältet nedan.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

1 kommentar

Missnöjd kund - 2022-05-31

Misstycker absolut i er rekommendation ang adlibris. Har försökt beställa där två ggr, men ingen leverans har kommit som utlovat.