10 julklappar till den som redan har allt

2015-12-11 av Sandra
10 julklappar till den som redan har allt

När man frågar någon vad de önskar sig till jul och de svarar: "Nämen, du behöver inte köpa någonting, jag har redan allt". Visst känner du då: "Jamen Guuuuud vad skönt!".

Inte det? Eller hur!!

Väldigt ofta vill man ju köpa något, för att...ja, det är så det funkar. När mottagaren ler lite och säger att "de redan har allt" och därmed kanske tänker att de är snälla mot dig - så är verkligheten lite svårare än så. Du vill ju fortfarande köpa något som vittnar om omtanke men inte något som bygger på mottagarens vindförråd. Då är denna artikel är till för dig.

De flesta vuxna har ju faktiskt allt de behöver och lite till, något som gör att vi som köper julklappar måste tänka utanför boxen – för vad köper man i julklapp till den som redan har allt? Ett av de allra bästa tipsen är att ge bort något förgängligt, alltså något som inte riskerar att bli liggande. Upplevelser och andra saker man gör en specifik tidpunkt är bra exempel på detta. Här kommer 9 bra tips på detta och ett dåligt!

bokadirekt

1. Ge en stunds välmående och hälsa

Hälsa, välmående och egentid är några av de mest åtråvärda sakerna som finns. Men alltför ofta glömmer vi bort att ta hand om oss själva. Genom Bokadirekt.se:s tjänst kan du köpa ett presentkort på en skönhets- eller hälsobehandling till någon du tycker om. Presentkortet låter din familjemedlem eller vän vraka och välja bland 100 000 behandlingar runtom i Sverige. En julklapp full av omtanke.

Från 100 kr hos BokaDirekt.se

luftballongflygning

2. Ge ett mäktigt luftäventyr

Det är mäktigt att sväva i luften, bortom motorljud och med det vackra landskapet som breder ut sig i ett fågelperspektiv. Vilken frihetskänsla! Jag pratar förstås om att åka luftballong, en riktigt häftig upplevelse att ge i julklapp och som den som har allt tvivelsutan kommer uppskatta.

RIB-sälsafari

3. Ge en uppfriskande och äventyrlig naturupplevelse

Så lätt det är att ta naturen och sin omnejd förgivna! Samtidigt som man gör det går man miste om många fina upplevelser. Den som redan har allt och som behöver andas frisk luft kan ha stor glädje av att få en sälsafari i julklapp. I hög hastighet susar båten fram genom Göteborgs eller Stockholms skärgård – salta stänk, tempo och fina djur utlovas!

cupcakes

4. Ge en ny hobby

Cupcakes är både goda äta och roliga att göra. Om du känner någon som tycker om att baka och pyssla är en cupcake dekorationskurs en het julklappskandidat till personen. Dessutom är det här något ni kan göra tillsammans, som en kul familje- eller kompisgrej. I cupcakekursen ingår förstås fika där man kan kalasa på sina egna cupcakes.

Ölprovning

5. Ge en möjlighet att upptäcka öl

För en finsmakare finns det inget som går upp mot en ny och annorlunda smakupplevelse. Du har säkert många gourmander i din närhet och till dessa kan du ge en upplevelse i form av en provsmakning. De kommer inte bli besvikna när de öppnar sin julklapp och till exempel hittar ett presentkort på en ölprovning.

Biljetter

6. Ge en kulturell upplevelse

Man kan ha mycket av prylar, men med kulturella upplevelser är det en annan sak. De allra flesta gillar att gå på event såsom teater, dans, musik eller sportevenemang, somliga nästan samlar på sådana upplevelser. Köp ett presentkort på ett valfritt evenemang från Ticnet och ge det till någon du tycker om i julklapp – självklart ska du också följa med för att göra tillfället extra speciellt.

unicef

7. Unicefs Flyktingpaketet täcker en familjs hygienbehov i en månad

När man redan har allt önskar man sig oftast inget särskilt i julklapp. Men man kan önska saker för andras del såsom möjlighet till skolgång, sjukvård, hjälp i flyktingkrisen och rent vatten att dricka. Det är inte så dumt att ge en välgörenhetsgåva i present. I år är just välgörenhet och hjälp i flyktingkrisen årets julklapp på Presenttips.se. Annars är en välgörenhetsgåva inom ett område som personen bryr sig mycket om, tex djur, en bra idé.

337 kr hos Unicef

Buybutton obsolete

kryddor

8. Ge något åt smaklökarna

Det är ju inte bara upplevelser som är förgängliga eller som inte riskerar att samla damm på vinden. Om du köper någon form av extra lyxig mat eller dryck så är det förmodligen också mycket uppskattat. Kryddor i lösvikt? En Bordeaux att lagra? En dyr Parmeggiano-ost? Ett bröd du bakat själv? Ett stycke av älgen du sköt?

Från 200 kr hos hemmet eller liknande

hårvård

9. Lyxig hårvård eller liknande

På samma sätt som lyxig mat ofta är uppskattad av den som har allt är även andra förbrukningsprodukter i hemmet man kan njuta av det också. Det handlar då framförallt om badrumsprodukter inom till exempel hudvård och hårvård som man använder dagligen. Köper du ett lyxigare schampoo en riktigt bra fuktkräm eller en hårinpackning så kommer det definitivt att användas!

Från 200 kr hos Lyko

Ingenting alls

10. Ge… ehm… absolut ingenting!

Om någon redan har allt kan du ju faktiskt ge ingenting i julklapp till personen med denna skämtpryl. I alla fall om personen har denna typ av humor. Sen kan ni filosofera över huruvida detta någonting faktiskt är ingenting.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

1 kommentar

Nicole Bernshed - 2017-10-08

Jag älskar gladiatorerna det är därför jag vill vara med