10 bra julklappar som passar till en hel familj

2012-11-04 av Christoffer
10 bra julklappar som passar till en hel familj
Foto: Idea Go från Freedigitalphotos.net

Ni känner till historien: några dagar innan julafton och man är bortbjuden på julkalas och en handfull barnfamiljer att köpa julklappar åt. En smygande känsla av panik och villrådighet brukar infinna sig. För att undvika denna otrevliga sits tipsar vi här nedan om populära klappar som passar jättebra att ge till en hel familj. Gör ditt framtida jag en tjänst och köp dessa julklappar redan nu, så har du det gjort!

bubbelbadkar billigt

1. Bubbelbad Turbo-Spa

Turbo-Spa skapar mängder av små cirkulerande bubblor i badkaret, och får användaren att känna sig som på spa. Uppskattas garanterat av såväl en utmattad småbarnsmamma som en leksugen femåring.

1395 kr hos CDon

Jewel box

2. En lite lyxigare chokladask till familjen långt borta

The Jewel Box är en vacker presentask fylld av läckra praliner blir en populär present hos både vuxna och barn. Såväl design som innehåll kommer att falla samtliga familjemedlemmar i smaken. Denna chokladask går lätt att skicka och passar extra bra till familjen som bor lite längre bort, men som ni ändå vill uppvakta med en julklapp.

369 kr hos Chokladbudet.se

Buybutton obsolete

Snug rug mysfilt

3. Mysfilt med plats för både chipsskål och barn

Under en den kalla och mörka vintern behöver man verkligen värmas upp både psykiskt och fysiskt. Bidra till mer familjemys med denna jättefilt! Med en filt till mamma och en till pappa kan man sen rymma hela familjen (inklusive chipsskål) därunder. Filten är dessutom så praktiskt utformad att den har ärmar så man kan nå fjärrkontroll etc utan att behöva släppa värmen under filten!

hundleksaker

4. Leksaker till familjens  bästa vän

Ett sätt att ge julklappar till familjen är att ge julklappen till familjens bästa vän. En hundleksak eller kattleksak är något som kan roa alla i familjen och framförallt själva husdjuret! Det blir på så sätt en present till ingen och alla på samma gång, vilket är ett ganska säkert kort.

179 kr hos Djurkedjan

Buybutton obsolete

Äggkoppar Scooter

5. Äggkoppar Scooter

Säg den söndagfrukost som inte får en guldkant av dessa roliga äggkoppar. Får även den mest kräsne treåring att vilja smaka – någonting alldeles ”äggstra” och kul även för mamma och pappa.

149 kr hos Sött & syrligt

Buybutton obsolete

Sällskapsspelet Ubongo

6. Ubongo - ett roligt sällskapsspel för hela familjen

Ubongo är ett roligt sällskapsspel för hela familjen som utsågs till bästa familjespel 2009. Här ska man med smart taktik och strategi bygga "juveler" utifrån olika pusselbitar. Det är ett spel som kan anpassas i svårighetsgrad för hela familjen och ger familjen en anledning att umgås extra mycket i mellandagarna.

Snöbollskramare

7. Vapen...

...för snöbollskrig! Alla presenter som får familjen (familjerna) att umgås är bra presenter. Gör det till en mellandagstradition att utmana familjen i ett klassiskt snöbollskrig. Denna snöbollskramare kan ge dem en välbehövlig joker, kombinera gärna med liknande "vapen" och bygg upp förväntningarna. Även om du inte har en tillräckligt manstark familj att utmana värdfamiljen med så kan de alla ha roligt i snön ändå.

netflix

8. Ge bort 100-tals filmer (istället för bara en)

Det blir allt vanligare att man prenumenerar på streamad film. För en relativt billig summa (75 kr / månaden) kan man se en massa filmer för hela familjen via tjänster som tex Netflix eller Viasat. En trevlig familjefilm är något som hela familjen uppskattar och ett presentkort på en sån tjänst kommer att kännas som en större present än det är.

Matkasse

9. Prova på-matkasse

Detta är kanske mer av en present till mamma och pappa: En matkasse som kommer en gång i veckan, färdig med ingredienser och recept. De slipper handla och planera maten men man kan fortfarande, som familj, laga maten. Är inte föräldrarna speciellt duktiga på att laga mat så är det också ett välkommet bidrag till hela familjens smaklökar. Det bästa argumentet för att köpa ett presentkort på en matkasse är dock att familjen får mer tid till varandra!

Från 339 kr hos Linas Matkasse

Alternativ:

Biljetter

10. Biljetter till något familjen gör tillsammans

En högst generell present där du får tänka över vad familjen kan tänkas vara intresserad av: biljetter till ett evenemang. Exempel på biljetter är biobiljetter, entrébiljetter till något roligt museum, biljetter till en konsert, årskort till det lokala fotbollslaget eller till "den där stora showen som kommer till stan". Om biljetterna är dyra så kan du ge ett villkorat presentkort eller bidrag. Det du ger bort är egentligen inte en "biljett" utan ett minne som hela familjen kommer att dela.

Vad skulle din familj vilja ha?

Har du familj? Har du fått några presenter till hela familjen som varit ovanligt lyckade? Dela med dig av dina bästa tips!


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

2 kommentarer

Som svar på Jossan

Christoffer - Presenttips.se - 2012-11-05

Vad kul, brukar ni använda snöbollskramaren då?


Jossan - 2012-11-05

Roligt att ni tog upp snöbollskrig som present, eller vad man kan kalla det. Vi har haft som juldagstradition att ha snöbollskrig med våra grannar i flera år, oftast vi "barn" (många av oss räknas nog inte som det längre) men ibland även de vuxna. Det är otroligt roligt! Sen avslutar vi alltid med glögg, vilket numera börjar bli en viktigare tradition än själva snöbollskriget :)