11 helt ok presenter du kan hitta i en vanlig matvarubutik

2012-12-23 av Christoffer
11 helt ok presenter du kan hitta i en vanlig matvarubutik
Foto: marin från freedigitalphotos.net

Har du glömt att handla julklappar till någon? Har du en normalstor matvarubutik i närheten? Bra, här kommer några tips på presenter du kan köpa i en normalstor svensk matvarubutik. Vi vet att det inte är något att hänga i julgranen men detta är förmodligen ditt sista alternativ så här är våra förslag.

Notera att många (alla?) dessa presenter med fördel kan slås samman till en kombinerad presentkorg. Det brukar dock inte vara lätt att hitta snygga korgar på matvarubutikerna (nej, kundkorgen är inget alternativ!) så se vad du har hemma.

1. Lotter

Man kan i princip alltid få tag på skraplotter och liknande, även på bensinmackar. I bästa fall ger du bort en miljon, i värsta fall har du i alla fall skapat lite spänning på julaftonskvällen.

2. Chokladaskar

Det finns nästan alltid en handfull olika chokladaskar att välja mellan i matvarubutiken. Ta en klassiker som Aladdin eller någon nyare sort.

3. Delikatesskorg

Gör en delikatesskorg med lite goda ostar, några kryddigare korvar och lite exotiska frukter. Även här kan du lägga i några skraplotter och kanske en vinflaska du har liggandes hemma.

4. Blommor och växter

Det är kanske inte de vackraste blombuketterna som brukar finnas på ICA och andra matvarubutiker. Men om du köper två olika buketter, tar bort cellofanet kan du göra om det till en lite roligare blombukett. Ett annat alternativ är att köpa en vanlig växt.

5. Tidningar

Gör en liten "tidningskorg" av roliga och intressanta magasin som mottagaren kan tänkas gilla.

6. Skönhetsartiklar

Man kan hitta tillräckligt mycket hudkrämer, skönhetsartiklar, borstar, hårprodukter etc på en vanligt matvarubutik att fylla en bra "skönhetskorg". Komplettera med lite "bra att ha"-saker som tops etc.

7. Finare te eller kaffe

I lite större matvarubutiker har man möjlighet att köpa te och kaffe på lösvikt. Detta kan man sedan få i en relativt fin påse som blir en helt ok present.

8. Odla själv

Det är relativt vanligt att matvarubutiker har frön, jord, krukor och kanske till och med någon liten kratta. Detta blir en rolig och trevlig kombopresent som sysselsätter mottagaren, inte bara i mellandagarna utan hela vägen fram till våren!

9. Något från önskelistan?

Det kan ju faktiskt vara så att mottagaren har önskat sig något som man, med lite tur, kan hitta på matvaruaffären. Det kanske handlar om en ny hårborste, ett strykjärn eller liknande. Välsorterade matvarubutiker kan överraska med vad de säljer, även om valfriheten är mycket snäv.

10. Något personen faktiskt behöver

Även om personen inte har önskat sig något liknande så kan du kanske hitta saker som personen verkligen behöver, till exempel en ny städmopp? En ny laddning med hemverktyg som sax, skruvmejsel, klister etc? Tråkigt men praktiskt.

11. Laga eller baka något

Om problemet snarare är att alla butiker har stängt och inte så mycket att du är på väg till kalaset och "svänger förbi för att köpa en present" så är förmodligen den bästa presenten du kan köpa i en vanlig matvarubutik något du kan laga, eller baka, själv. Googla efter något bra recept på kakor, bröd, godis eller annat som håller sig länge.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.