Gratispresenter till Alla Hjärtans Dag mm

2013-02-07 av Christoffer
Gratispresenter till Alla Hjärtans Dag mm

Är Alla Hjärtans Dag en alltför kommersialiserad dag? Bör man inte istället hylla sin älskling varje dag? Många vill inte dras med i denna utropade kärleksdag, andra har inte råd och vissa bryr sig inte helt enkelt. Personligen gillar jag dessa små högtidsdagar och det gjorde jag även innan jag började med denna presenttipsblogg. Februari är den tråkigaste månaden på året och det är fint att det finns något att se fram emot och planera inför. Man behöver dock inte spendera pengar på denna "kommersialiserade dag" för att kunna göra den lite extra trevlig. Idag lyfter vi fram några gratispresenter du kan göra och ge till din partner på Alla Hjärtans Dag.

Överraskning - varför det nästan alltid är så lyckat

De allra flesta gillar att få överraskningar, om det så bara är något litet. Det handlar inte så mycket om att man de facto får något som att någon har dels bekymrat sig för att göra det men också den tankeverksamhet som personen behövt gå igenom för att hålla det hemligt. En överraskning är helt enkelt en kärleksakt oavsett vad man gör.

Förslag på gratisöverraskningar:

  • Stig upp extra tidigt på morgonen och gör frukost
  • Städa er gemensamma bostad innan din partner kommer hem
  • Köp hem din älsklings favoritmat till tex frukost. Det kan vara favoritjuicen, favoritbrödet osv. Göm det ute över natten och ta fram till frukosten. Inte gratis kanske men det är ju en kostnad som man kanske hade haft ändå.
  • Dyk upp på personens jobb/skola och ha sällskap hem.
  • Mysifiera lägenheten / huset med levande ljus och så vidare och överraska med en middag när hon eller han kommer hem på kvällen.
  • Kom gärna med egna förslag på fina gratisöverraskningar i kommentarsfältet nedan!

Tänk på att en överraskning blir mer effektiv ju bättre du döljer den. Om du får det att verka som att du knappt bryr dig om Alla Hjärtans Dag så blir din partner ännu mer överraskad och förhoppningsvis också ännu gladare.

Massage

Var det ett tag sedan du gav din partner en massage? Har du kanske aldrig gjort det? Känner du att du inte kan? Låt Alla Hjärtans Dag bli dagen du åtminstone försöker. Det är inte så svårt och även om det inte blir perfekt så kommer det definitivt att uppskattas ändå. Om du känner att du vill ha lite tips så finns det massor av hjälp på nätet, framförallt YouTube är en bra källa för att lära sig lite.

Att ge en kort nackmassage framför filmen i vardagsrummet är ganska långt ifrån att ge en Ordentlig Massage. Tänd upp lite ljus, sätt igång en playlist med massagemusik (sök på "massage music" på Spotify) och använd någon form av massageolja, tex babyolja. Det gör hela skillnaden!

Baka eller laga något

Detta tips faller kanske in under överraskningar och även om mat inte direkt är gratis så är det åtminstone inte något onödigt. Det som gör ett bakverk eller middag så uppskattat är inte så mycket att det är gott utan just att du förmodligen haft personen i åtanke hela tiden. Det är ätbar kärlek.

Lös ett problem åt personen

Är det något som personen gått och oroat sig över eller haft problem med den senaste tiden? Gör de där telefonsamtalen till Skatteverket, Försäkringskassan eller vilka det nu är som han eller hon inte orkat ta tag i. Kanske innebär det att du måste åka iväg och prata med någon handläggare, någon besvärlig moster eller liknande. Gör det som behöver göras eller sammanställas för att lösa problemet. "Gåvan" blir sen när du berättar att, och hur, problemet är löst. Ju större problemet upplevts, desto bättre kommer det tas emot.

Problemet kan förstås också vara av praktisk art och är du händig kan du hänga upp den där krångliga tavlan, fixa den där läckan i källaren, bygga en hylla för skorna i garderoben och så vidare.

Självklart är det en del typ av problem som man inte kan, eller bör, lösa åt någon annan, till exempel relationsrelaterade problem. Om du vill hjälpa till på detta sätt så kanske det snarare handlar om att "sopa banan" än att lösa själva problemet.

Åk på utflykt

Varken bensin eller bussbiljetter är helt gratis förstås men det är ändå negligerbart i sammanhanget. Oavsett var du bor så finns det massor av saker man kan göra som är helt gratis, även i februari. Se tex Gratisnöjen.se för tips över hela Sverige men även de flesta kommunsidorna har bra tips på saker att göra. Bor du i Stockholm är AlltOmStockholm, DN på Stan samt GratisIStockholm.nu bra utgångspunkter.

Skapa något

Är du kreativ eller har en talang inom något? Måla en tavla, skapa ett musikstycke, lär dig din älsklings favoritlåt på piano och spela upp, gör en lerfigur, dreja en vas, odla en blomma, måla om en ful gammal möbel, snickra ihop en ny möbel, sy en ny halsduk och så vidare.

Gratisprodukter?

Förväntade du dig att hitta länkar till gratisprodukter här någonstans? Det finns ju sajter på nätet som erbjuder "gratis" produkter.  I ärlighetens namn är de sällan eller aldrig helt gratis. Man "betalar" istället på andra sätt, till exempel genom att påbörja en prenumeration på nya, dyrare, produkter. Oavsett vilket så är dessa typer av gratisprodukter sällan något att hänga i julgranen, eller framförallt att ge sin partner.

Dina bästa tips?

Det finns säkert massor av fler och bättre tips än dessa. Vad sitter du på för idéer och tips du kan delge till andra? Skriv dina bästa tips på gratispresenter i kommentarsfältet nedan.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.