Ladda upp med julstämning - det är första advent!

2012-12-02 av Christoffer
Ladda upp med julstämning - det är första advent!
Foto: Janaka Dharmasena på freedigitalphotos.net

Första advent! Vem får inte härliga minnen från mellanstadiet av den frasen? Läraren släckte ner belysningen i klassrummet medan snöflingorna dalade ned utanför, man fick ett tänt ljus vid sin bänk och så lästes ett stycke ur en julbok upp medan man knaprade på en pepparkaka och kände att "Åh, äntligen börjar julen närma sig"!

Som vuxen försöker man ofta nå tillbaka till denna härliga julstämning med mer eller mindre lyckat varierande resultat. Som du kanske har märkt handlar det inte så mycket om hur det ser ut, vem som sjunger "Stilla Natt" i högtalarna eller hur det doftar i hemmet utan hur det "känns". Den känslan skapas förstås bara av kärleken i en gemenskap och familj.

När man tänker tillbaka till härliga jular som barn är det förmodligen julklapparna man längtade till men det var säkert också gemenskapen och att familjen samlades som skapade den där julstämningen man ofta söker sig åter till som vuxen.

Nu är det kanske lättare sagt än gjort men se till att göra det till en gemensam sak idag när ni börjar sätta upp julpyntet i hemmet idag. Ät en gemensam middag och varför inte börja smyglaga lite julmat? Består ditt julhem endast av en rödaktig julstake och en trasig julstjärna så kan jag rekommendera sidan Julstämning.com för tips på alla sorters prylar som skapar julstämning. Där hittar du andra halvan av vad som behövs i receptet för julmys denna jul.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.