Årets julklapp 2012: Hemlagat

2012-12-01 av Christoffer
Årets julklapp 2012: Hemlagat

Det känns som att trenden är tydlig nu med hundratals matbloggar, massor av receptsidor och en tillbakagång till det naturliga, enkla och råvarunära. Mat är hett nu och det hemlagade är ännu hetare. 2012 anser vi ha varit ett banbrytande år för amatörmatlagningen i Sverige och årets julklapp utser vi därför till: den hemlagade matpresenten.

Så vad är då den "hemlagade matpresenten"? Som vi ser det kan det vara två olika saker: antingen ett löfte på en trerättersmiddag hemma hos dig eller någon typ av mat, dryck eller bakverk du kan ta med dig och lägga under granen. Vi tänkte fokusera på det senare i detta julklappstips.

En matpresent är något som mottagaren får för att äta eller dricka upp, eventuellt redan under mellandagarna. Det bör ju lämpligast vara något som håller ett par dagar och kanske också något som bryter av mot julmaten. Varför inte:

  • Din alldeles hemkokta BBQ-sås i en snygg flaska
  • En burk hemlagad och brinnande het salsa till tacokvällen
  • En flaska hemkokt örter och blandningar med den bästa förkylningsmedicinen någonsin
  • Ett rykande färskt (julaftonsmorgon) surdegsbröd med spännande, tuggvänliga ingredienser
  • Marinadkryddan från himlen utifrån ett 1000-årigt amerikanskt recept du hittade på i veckan
  • Den perfekta drinkmixen
  • Familjereceptets oemotståndliga chokladkakor
  • Chokladtryfflar direkt från himlen
  • ...osv

Börjar du förstå åt vilket håll vi syftar? Kombinera gärna presenten med receptet (om det inte är hemligt) och framförallt inpaketerat i en vacker flaska, gammaldags burk eller liknande. Gör också gärna varianter av samma mat (tex tacosåser av olika smaker).

Börja med att fundera på vad mottagaren gillar för mat. Sötsaker? Kryddstarkt? Drycker? Kolla sedan runt i någon av de otal receptsajter och bloggar som finns på nätet. Googla och du kommer att hitta

Motivering

Det är en julklapp som kommer direkt från dina händer och ditt hjärta. När du lagar maten kommer du göra det med mottagaren i åtanke. Det är kärlek man kan smaka på! Därtill är det också en jättebra present för personer som har allt (vilket är de flesta över 25 år).


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.