Årets Julklapp 2015 är robotdammsugaren

2015-11-24 av Christoffer
Årets Julklapp 2015 är robotdammsugaren

Alldeles nyligen blev det klart att Årets Julklapp 2015 är robotdammsugaren. Mina gissningar om inspelningsutrustning för podcasts, actionkameror, smarta klockor och drönare (min sista minuten-gissning på Twitter) var alltså helt fel.

Årets Julklapp ska alltså vara en nyhet, något som kan generera ett stort försäljningsvärde och vara något som representerar tiden vi lever i. Så hur står sig robotdammsugaren gentemot dessa krav?

Nyhet?

Robotdammsugaren är ju en relativt ny produkt men det känns knappast som att 2015 var "året då robotdammsugaren slog igenom på allvar". Snarare känns det som att 2015 var året då man såg en massa roliga videos på katter som åkte runt på robotdammsugare på Youtube. Jag minns att min pappa hade en (dålig) variant av dessa redan för 10 år sedan. Jag sätter "nja" på nyhetsvärdet.

Generera stort försäljningsvärde

HUI's definition är huruvida produkten antingen kan säljas i stort antal eller generera högt försäljningsvärde. Ja, detta kan man ju bara spekulera i men visst är det en fantastisk apparat. Frågan är väl egentligen hur många som köper julklappar för över 1.500 kr till varandra?

Spegla tiden vi lever i

Med nuvarande nyhetsrapportering är ju det mesta misär i form av flyktingkris och terrorattentat men det betyder ju inte att det speglar hela vår samtid. Långt ifrån. I mångas vardag är nog tidsbrist något som är mycket mer aktuellt. Jobb, familj och en meningsfull fritid ska kombineras. Allt som räknas som "måsten", som just att dammsuga blir eftersatt eller väldigt jobbigt. Ja, då är förstås robotdammsugaren en perfekt produkt och således också något som kan spegla tiden vi lever i.

Var kan man köpa robotdammsugare då?

Vi har hittat en riktigt billig variant som just nu är till kampanjpris på 1.690 kr på Tretti.se. Andra nätbutiker som säljer robotdammsugare (och ett stort antal varianter av dem, som tex Roomba) är bland annat:

Länkarna ovan leder till respektive butiks sortiment av robotdammsugare.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.