7 adventskalendrar du kan göra själv

2015-11-25 av Sandra
7 adventskalendrar för små julklappar du kan göra själv

Advent och jul är pysslandets tid… så när du ändå är i farten att skapa fina saker, varför inte göra din alldeles egen adventskalender? Vi har hittat 7 adventskalendrar du kan göra själv. Om du inte orkar skapa egna adventskalendrar så kolla då in blogginlägget med tips på 10 adventskalendrar man kan köpa till barn.

adventskalender av papperspåsar

1. Gör en adventskalender av papperspåsar

Har du en timma eller två över? I så fall kan du skapa en adventskalender av papperspåsar, snören, klädnypor och hobbymaterial efter eget tycke och smak. Enkelt ordnat och supersnyggt! Källa: Most Lovely Things.

C:a 150 kr hos mostlovelythings.com

adventskalender med öl

2. Drick upp en adventskalender

Överraska din kärlek eller kompis med en adventskalender för vuxna, helt gjord på öl. Köp 24 ölflaskor, numrera dem från 1 till 24 och lägg dem i en dekorativ hink. Adventskalendern får en extra spännande touch om du köper 24 olika sorters öl, helst från mikrobryggerier. Källa: Bloggen Fru Thorsell.

900 kr hos fruthorsell.wordpress.com

adventskalender med burkar

3. En adventskalender med askar av kärlek

Skriv 24 små söta meddelanden på lappar eller klä och fyll tändsticksaskar med till exempel bijouterier eller kluriga utmaningar och stoppa dem i en burk. Tipset om de 24 meddelandena är en personlig favorit, för på dessa lappar kan man säga fina saker till den person man älskar – en adventskalender på burk är inte så tokigt! Källa: Bloggen Just a girl.

150 kr hos justagirlblog.com

adventskalender med växter

4. Plantera en adventskalender i krukor

Det är bara fantasin och kreativiteten som sätter gränserna för hur adventskalendrar kan se ut. Som det här DIY-exemplet visar kan du till och med göra en adventskalender av 24 blomkrukor, rundstavar, snören och en skvätt målarfärg. Källa: The Feminist Housewife.

C:a 300 kr hos davidandcarolineparker.blogspot.com

adventskalender i julgranen

5. Använd julgranen som en adventskalender

Med det här DIY-tipset kan du njuta av den vackra julgranen under hela december månad. Köp 24 billiga zinkhinkar eller dylikt, piffa till och fyll dem med småsaker som godis och suddgummin och häng upp dem i granen. Du kan även köpa 24 barnböcker på loppis, slå in och numrera dem och lägga dem under julgranen. På så sätt får hela familjen ett nytt läsäventyr varje dag! Källa: Just a girl.

C:a 300 kr hos justagirlblog.com

adventskalender av toalettrullar

6. Skapa en adventskalender av toarullar

Återanvändning ftw! Varför slänga fullgott pysselmaterial? Om du någon gång har tänkt att toarullar ser tråkiga och fula ut kommer du säkert på andra tankar när du vilar blicken på den här adventskalendern av toarullar. Detta pyssel passar hela familjen – ja, även minstingarna! Källa: Morning Creativity.

C:a 100 kr hos morningcreativity.com

adventskalender man kan äta

7. Fixa en ätbar adventskalender!

Visste du att du kan baka din egen adventskalender? Chokladbollar, som ju barnen kan vara med att göra, passar särskilt bra till den ätbara adventskalendern. Om du vill slå på stort funkar även former av kakbollar. När du har gjort 24 chokladbollar eller kakbollar kan du numera dem genom att exempelvis klistra fast siffror på tandpetare och sticka ner dem i bollarna. Den stora utmaningen är att bara äta en godbit om dagen. Källa: A subtle revelry.

C:a 100 kr hos asubtlerevelry.com


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.