Årets Julklapp 2015 (enligt HUI) - vår gissning

2015-11-23 av Christoffer
Årets Julklapp 2015 (enligt HUI) - vår gissning

Imorgon bitti, med en månad kvar till julafton, presenterar HUI 2015 års "Årets Julklapp" vilket som vanligt kommer att få stor uppmärksamhet. Tidigare år har årets julklappar varit allt från hörlurar till bakmaskin och förra året var Årets Julklapp aktivitetsarmbandet.

Utöver detta brukar vi även här på Presenttips.se hitta på vår egen version av Årets Julklapp. Denna julklapp är inte nödvändigtvis något som ska ligga i tiden utan en julklapp som helt enkelt bara är jättebra, passar många och därtill är lite annorlunda. Denna utser vi dock lite längre framöver.

Så vilken blir 2015 års Årets Julklapp enligt HUI då? Det är en väl bevarad hemlighet men deras kriterier alltså att det ska vara en produkt som speglar tiden vi lever i, som det ska säljas mycket av och som är en nyhet.

Jämfört med tidigare år känns inte 2015 som ett år då någon produkt revolutionerat marknaden. Den största nyheten som kommit ut för konsumenter är egentligen den smarta klockan och i bräschen har väl Apple Watch gått där. Det känns dock som att denna nyhet inte riktigt slagit igenom så stort som många kanske trott eller hoppats. Jag tvivlar på att detta blir Årets Julklapp mestadels utifrån kriteriet att den smarta klockan knappast kommer att säljas i några rekordtal.

Kanske blir 2015 lika svårtippat och oväntat som 2012 (hörlurar). Nästan varje år har det varit en teknisk pryl så det blir nog fallet även i år. Det som jag tror att HUI kommer att slå fasta på är dock hur relativt starkt podcast har kommit i år så min gissning blir därför att Årets Julklapp blir någon form av inspelningsutrustning för podcasts! Min andra gissning är "actionkameran" (tex GoPro) men det känns som att det snarare var 2014 den slog igenom.

Vad tror du?


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.