9 kattleksaker som gör din katt (ännu mer) galen

2015-11-16 av Christoffer
9 kattleksaker som driver din katt till vansinne

Katter är stolta och majestätiska djur - älskade av många och fruktade av andra. Därför är det också så fruktansvärt roligt att se dom flippa ut eller göra bort sig. En oändlig ström av filmklipp på Youtube, av katter som gör bort sig, vittnar om detta vårt behov av att se katter göra bort sig.

Vi vill helt enkelt se dem tappa kontrollen en stund så att vi inte känner oss lika underlägsna. Det är bra för vår samlevnad med dem och gör oss mer jämbördiga. Det hindrar oss från att bli ett förslavat folk som dyrkar katter likt gudar.

Jag menar, hade de antika egyptierna haft tillgång till internet, så hade inte katter setts som gudar i deras mytologi. I stället hade herioglyferna gestaltat katter som trillar, springer in i väggar, trillar i vatten eller helt enkelt får tuppjuck på en leksak. 
Här kommer därför 9 kattleksaker som upprätthåller balansen mellan våra arter.


kattleksak elektronisk

1. Virtuell mus triggar i gång jaktinstinkten

Katten är menad för naturen. Den ska jaga om natten och fånga byten som den leker ihjäl. Detta kan vara lite uppslitande för Greata,87, när hennes Mysan, 7 kg, plötsligt hittar en förvirrad liten gnagare och i timmar leker ihjäl stackarn. Men detta är kattens natur. Greta kan i stället skaffa sig en SmartKat Hot Pursuit Concealed Motion Toy som simulerar musrörelser så att Mysan kan fösöka leka ihjäl en liten grå puck som rör sig över en matta.

359 kr hos CDon

pirat katt laser

2. Piratkattslaser

Detta är en helt självklar produkt. Det är en piratkatt vars ena öga blir till en laser när man trycker på lappen över det andra ögat. Tänk dig om Cyclop i X-men skulle skippat Jane i X-men och i stället fått ett kärleksbarn med katten Gustaf - då skulle detta bli resultatet. För katten blir det timmar av lek i jakten på en laserstråle som vägrar låta sig fångas.


5 USD hos stupid.com

kattleksak laser frolicat dart

3. Låt katten använda sin kraft med FroliCat Dart

Mins ni när Yoda skulle lära Luke Skywalker att finna "the force" i den första Starwars filmen (alltså den första-första, utan en dataanimerad goofy kaninvarelse som studsade rundor) och med förbundna ögon fick parera laserstrålar från en maskin. Tänk dig att du är Yoda och att du ska lära din katt att använda sin kraft; då kan du använda FroliCat. Funkar nästan likadant och garanterar timmar av hoppande och studsande genom rummet.

twinkle ball kattleksak lek på natten

4. The Twinkle Ball ger underhållning i natten

Twinkle Ball är något så udda som en självlysande lekboll. Den lyser precis så mycket så att din nattsömn inte ska störas. Och enligt tillverkarna ska den heller inte låta något när den rullar över golvet - vilket annars förstör vilken nattsömn som helst. (Hur många kattägare har inte fått ligga vakna i timmar när deras katt hittat någon kula eller dylikt som de sporadiskt låter rulla över det hårda parkettgolvet.) Det enda som hörs nu är kattens vilda tassar mot golvet. Och om du vaknar i natten och tittar ut över rummet ser du endast en ljusblå, självlysande boll fara runt i mörkret.

kattleksak tunnel katt

5. Prasseltunnel är skoj för den kreative

En prasseltunnel är inte nytt, den har funnits på marknaden länge. Möjligen har du även sett en trevägs prasseltunnel. Kanske även med ett hål precis vid korsningen. Men kanske har du inte funderat på hur kul man kan ha det om du har tre katter och släpper ner kattgodis genom hålet.


Tänk dig de tre katterna rusa allt vad de kan, in genom var sin ingång för att krocka i en trevägskorsning i mitten medan du tittar ner genom hålet för att titta på förödelsen. (Inte direkt gudomligt precis.)


159 kr hos bitiba.se

kattleksak tunnel boll cat it senses

6. En klassiker bland kattleksaker

Inte alla kattleksaker här är nyheter. Cat it Senses Play Circut är en riktig klassiker i kattleksaksvärlden. Men ack så effektiv fortfarande. Katten kan hålla på i timmar att försöka komma åt den lilla bollen som bara rullar fram och tillbaks i sin ränna. Man blir inte klok på om katten tycker det är roligt eller är så frustrerad att den är på väg att hoppa ur pälsen. Men det är roligt att titta på.

kattleksak pappersbitar snöre cat dancer

7. Låt katten dansa, dansa, dansa!


Cat Dancer är enligt tillverkaren den äldsta kattleksaken på marknaden med sina 30 år. Konceptet är lika enkelt som genigalt. I änden på en svajande stålvajer fäster du en godisbit och låter den svaja framför katten - som genast börjar dansa runt för att fånga godbiten.

kitty boinks kattleksak

8. Kitty boinks gör din katt äkta galen

Detta är skoj. Kitty boinks går att trycka ihop till en boll, och när du släpper expanderar den och skjuter iväg som en projektil genom rummet - upp till 25 meter om det finns fritt utrymme. 
Katten har sedan att jaga efter boinken och till slut fånga den när den stannat (eller tidigare om det är en skicklig katt).

drinkfontän vattenfontän för katter

9. Avkoppling efter all lek - drinkfontän

I slutänden älskar vi ju våra katter, så när vi gjort dem tillräckligt upprörda och upprivna med våra galna leksaker är de värda lite avkoppling och då kan det behövas en Drinkwell vattenfontän. Det är en mysigt porlande vattenfontän som ger friskt vatten och är vacker att titta på. Möjligen behöver katten mycket lugn och ro nu...och lite friskt vatten att dricka.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

2 kommentarer

Christoffer på Presenttips.se - 2016-02-09

Hej Mats, vad Spännande med egna idéer på katleksaker.! Jag har desvärre ingen mer insyn i detta än den information som finns hos respektive butik.


mats bergman - 2016-02-09

Har själv 2 katter. Bra tips undrar om du christoffer känner till vilka som tillverkar leksakerna har själv bra många leksakstips för katter söker tillverkare bara.