6 presenter till fars dag ditt barn kan göra själv

2015-11-03 av Sandra
6 presenter till fars dag ditt barn kan göra själv

Att göra en egen farsdagspresent behöver inte vara svårt. Tvärtom kan du och ditt barn ha det riktigt kul och mysigt tillsammans medan ni pysslar ihop en kärleksfull gåva till världens bästa pappa. Här tipsar vi om 6 presenter till fars dag ditt barn kan göra själv!

handavtryck teckning träd

1. Handavtrycksträd

Ge pappa en tavla i farsdagspresent. Tavlan blir extra fin och personlig om ditt barn gör den själv. Om det behövs, hjälp ditt barn att måla en trädstam. Låt sedan hen göra lövverket med sina egna handavtryck. När tavlan har torkat kan ni rama in den.

Ditt barn behöver- Papper- Målarfärger- Pensel- Ram

Idé och bild från CraftyMorning.com, se länk.

0 kr hos craftymorning.com

mugg med handavtryck och namn

2. Mugg med handavtryck

Det är kul när familjens minsting kan vara med och pyssla! Presenter med hand- och fotavtryck på är ett enkelt sätt att engagera de små i farsdagspysslandet, som i den här muggen med barnets handavtryck på.

Ditt barn behöver:- Vit mugg- Porslinsfärg- Pensel

Idé och bild från bhg.com, se länk.

50 kr hos bhg.com

garnboll

3. Garnbollskompis

Gör en garnboll och pynta den till att bli något alldeles särskilt: en garnbollskompis. På så sätt har pappa alltid en kompis på jobbet – eller var han nu väljer att ha sin fluffiga, mjuka och gulliga farsdagspresent någonstans.

Ditt barn behöver…- Rund pappersmall- Sax- Garner - Filttyger - Piprensare- Pärlor- Plastögon- En gnutta fantasi!

10 kr hos youtube.com

godisblomma med klubbor

4. Godisblomma

En godisblomma, full av massor smaskiga klubbor, passar bra att göra till den godisälskande pappan i farsdagspresent, och är något som ditt barn fixar att göra helt själv. Kanske delar pappa med sig av presenten så att resten av familjen får smaka på en klubba eller två?

Ditt barn behöver…- Kruka- Oasis kula eller liknande- Klubbor- Cellofan och presentsnören (att slå in godisblomman i)

200 kr hos youtube.com

dinosaurie krukväxt

5. Dinosauriekrukväxt

Gamla plastdjur och -dinosaurier kan få nytt liv med detta enkla DIY-knep. Skär bort en bit plast från figuren, måla den, fyll hålet med jord och plantera en växt. Så har ditt barn, med lite hjälp från dig, fixat en dinosauriekrukväxt till pappa!

Ditt barn behöver…- Plastdinosaurie (går att köpa i leksaksaffärer)- Färg, t.ex. hobbylack eller sprejfärg- Kniv- Jord- Växt

Cirka 70 kr hos youtube.com

kortlek 52 sätt jag älskar dig

6. 52 saker jag älskar med dig, pappa-bok

För den lite äldre pysslaren – förslagsvis tonåringen – i familjen kan det vara skoj med en utmaning. Den här DIY-boken, gjord av en kortlek, låter ditt barn plocka fram sina mest fyndiga sidor, och framför allt att skriva något riktigt fint till sin pappa på fars dag.

Ditt barn behöver…- Kortlek- Papper- Sax- Penna- Hålslagare- Lim- Snören

Bild och idé från VisualHeart.com.

30 kr hos visualheart.com


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.