8 presenter som gör studentens liv lite lättare och roligare

2014-01-13 av Alexander
8 presenter som gör studentens liv lite lättare och roligare

Att vara student kan vara nog så tufft, och alla som har varit det känner med stor säkerhet igen sig. Dagar då man vaknar upp och önskar att man kanske inte skulle druckit den där extra ölen. Dagar då travar av böcker är en övermäktig och tentornas närvaro bankar intensivt i minnesbanken. Att lära sig att budgetera, leva knapert och behöva vända på kronorna tillhör mer regel än undantag.

Det kan helt enkelt vara en tuff period. Men trots allt slit, långa föreläsningar och känslan av en tämligen avlägsen framtid så är det samtidigt för många den roligaste perioden i livet.

Så för dig som känner någon som studerar, för dig som kanske umgås med studenter eller för dig som har barn som pluggar. Nedan så listar vi 8 stycken tips på presenter som helt enkelt gör studentlivet ännu lite roligare och faktiskt lite lättare.

Toastficka present

1. Toastficka

Varma mackor och toasts är ett snabbt och lättlagat mellanmål. För den som däremot inte äger ett mackjärn, eller för den som är på språng – ja då passar dessa toastfickor utmärkt. Allt man behöver är en brödrost, ett par brödskivor samt lite pålägg. Varma mackorna görs nämligen i brödrosten. Perfekt studentpresent då du dessutom kan lägga ner och tillreda fiskpinnar, pizzabitar m.m. Toastfickorna kommer i 2-pack och varje ficka kan diskas upp till 100 gånger. Återanvändbart och smart!

Studentkokboken

2. Studentkokboken

Att laga bra, nyttig och energirik mat står sällan högst på prioriteringslistan i studentlivet. Ont om utrymme, ont om pengar och ont om tid. Lyckligtvis finns det faktiskt gott om maträtter och kombinationer som är både billiga, goda och nyttiga. Studentkokboken innehåller över 100 recept på måltider för studenter, och är perfekt för den som lagar mat med begränsade resurser. Dessutom hittar man även drinktips i boken.

Klädvikaren

3. Klädvikaren

Finns det något som egentligen är tråkigare än att vika kläder? Antagligen inte. Men likväl så måste det göras. För den som är lite för lat, eller för den som helt enkelt är bekväm av sig – pröva klädvikaren. Att vika kläder likt fingerfärdiga butiksanställda på H&M har aldrig varit enklare, och tidsbesparingen blir enorm. Klädvikaren är en smidig liten uppfinning som enkelt får plats bredvid strykbrädan.

Anger management paket för studenter

4. Anger management paketet

För alla de tillfällen som inte riktigt gick som de var tänkta och för alla kvällar fyllda med ilska eller stress. Med dessa stressbollar i tre olika storlekar så lugnar man ner sig några snäpp och kan tackla problemet på nytt. Tidspressen att lämna in uppgifter må vara jobbig, men med dessa så blir det åtminstone lite enklare. Bollarna levereras i en vacker presentförpackning och är bara olika storlekar utan också olika färger. Så likt Bob Marley skulle sagt – ”Don’t worry, be happy”.

öltorn med tapp

5. Öltorn med tapp

För dig som har en riktig festgalen student till kompis eller släkting så kunde det inte finnas en bättre present. Att bli förfestens okrönte konung är en lätt match med detta öltorn. Tornet rymmer 3 liter öl och har ett mittutrymme som man kan fylla med is (för att hålla ölen kall). Dessutom är det naturligtvis en tapp på öltornet för att fylla upp glasen med. Tornet är 80 centimeter högt samt tillverkat i plast.

Geniklockan

6. Geniklockan

Kanske du känner någon som går en riktigt avancerad, nördig eller naturvetenskaplig utbildning? Eller så kanske du helt enkelt letar en present till den blivande matteläraren? Då ska du kika närmare på den här udda klockan. ”Geniklockan” ersätter de traditionella siffrorna med komplicerade ekvationer och uträkningar. En riktig tankenöt samtidigt som den väcker roliga blickar och frågor. Klockan är tystgående (inget tickande) och mäter ca 15 centimeter i diameter.

Casa Organiser

7. Casa Organiser

Att hålla koll på sina prylar i en trång studentlägenhet är omöjligt. Även om det ofta enligt utsago finns en ”ordning i kaoset” så kan man göra det lite enklare för sig. Denna smarta förvaringslåda rymmer det mesta och kan enkelt placeras på skrivbordet eller i hallen. Mobiler, surfplattor, solbrillor, anteckningsböcker eller ja – nästan vad som helst. Tillverkad i gummimaterial för att inte glida runt.

Rakbladsrengörare

8. Rakbladsrengörare

Kanske inte så rolig, men ack så ekonomiskt present. Rakbladen på rakhyvlar blir oftast inte slöa, utan bara smutsiga. Med hjälp av den här rakbladsrengöraren så kan man rengöra bladen på riktigt och använda samma blad upp till 100 gånger. Dessutom tar den minimalt i plats, och kostnaden tjänas snabbt igen. Utmärkt gåva till såväl kvinnliga och manliga studenter som kan behöva spara in lite pengar.

159 kr hos Lyko


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.