7 presenter som gör mottagaren smartare

2014-01-06 av Alexander
7 presenter som gör mottagaren smartare

Alla kan vi ibland behöva gnugga geniknölarna lite och tänka till en gång extra. Idag får vi så mycket intryck från TV och internet, men äkta hjärngymnastik är svår att finna. Att lösa kluriga pussel, öva upp inlärningsförmågan eller lära sig utmanande prylar är ett utmärkt tidsfördriv.

Alla har vi en bror, syster, kompis eller anhörig runt oss som man kanske tycker skulle behöva aktivera tänkandet lite extra emellanåt. Alternativt så kanske man bara känner någon som gillar tidsfördriv och hjärnjympa. Oavsett vad så lämnar det utrymme för massor av presentmöjligheter, och om du fortsätter läsa hittar du tips på 7 stycken presenter som gör mottagaren smartare.

Leonardo Da Vinci träpussel

1. Leonardo Da Vinci trämodeller

De flesta av oss känner nog till vem Leonardo Da Vinci var, inte minst för den kända målningen Mona Lisa. Faktum är dock att Leonardo även var en uppfinnare, till och med en mycket skicklig sådan. Dessa trämodeller med tillhörande ritningar är direkta kopior på Leonardos häftiga uppfinningar. Tre stycken olika att välja mellan. Perfekt som pyssling, dekoration samt historielektion!

En galen värld spel

2. En galen värld

För den som gillar knasiga historier, rolig kuriosa och helt makalösa anekdoter kunde det inte finnas en bättre present. Det här sällskapsspelet är baserat på riktigt udda och roliga historier från världens alla hörn, många gånger för tokiga för att vara sann. Spelet innehåller alla förutsättningar för en lärorik och kreativ kväll med sina 50 stycken historier.

Glasblåsning present

3. Ge bort en lärorik upplevelse

Det blir allt mer populärt att ge bort häftiga och fartfyllda upplevelser. Men det går även utmärkt att ge bort en lärorik, bildande och kulturell upplevelse. Vad sägs till exempel om en fotokurs? Eller kanske du har en vän som absolut vill lära sig glasblåsning? Det finns en rad olika upplevelser att ge bort inom många olika prisklasser. Ta en titt på länken nedan.

Från 250 kr hos GreatDays.se

Bokia presentkort

4. Presentkort på böcker

Okej, jag medger. Det kanske inte är den absolut roligaste presenten att ge bort, men tillsammans med lite fantasi och orddiktande kan ett presentkort på böcker vara en nog så bra gåva. Kanske rekommendera en bok om senaste Windows till pappan som precis fått en ny dator? Ja, bara fantasin sätter gränser här. Presentkortet gäller på Bokus hemsida/butiker och levereras elektroniskt.

Från 100 kr hos Bokus

Rubiks kub är ett roligt tidsfördriv

5. Rubiks kub

En evig klassiker som aldrig slår fel, och samtidigt ett evigt tidsfördriv. Att lära sig rubiks kub på egen hand är oerhört svårt och tar lång tid, lyckligtvis finns det gott om videoguider för den lite latare. Oavsett om man kan lösa den eller inte är det en sak som är säker, det är en väldigt rogivande aktivitet.

Över 350 miljoner sålda exemplar världen över kan inte ha fel. Rubiks kub är en utmärkt gåva till den som gillar pussel, matematik och som har mycket fritid. Eller till den som bara behöver träna upp fingerfärdigheten lite!

Dag natt jordglob

6. Två i en jordglob – dag/natt

För den som behöver en kurs i geografi och hur vår värld ser ut. Denna jordglob visar på dagtid alla världens länder, sjöar och stora städer. När mörkret sen börjar komma i rummet så känner jordgloben automatiskt av det, och helt plötsligt förvandlas den till jorden under nattetid med alla stadsljus. Jordgloben är upplyst med LED-lampor och är i skala 55,900,000. Observera den är batteridriven (batterier medföljer ej).

Idiotkunskap spel

7. Idiotkunskap

Ännu ett sällskapspel som är knasigt, bildande och fruktansvärt roligt att spela. I spelet idiotkunskap får man svar på alla frågor som inte lärdes ut i skolan eller skolböckerna. Spelet kommer i en liten och smidig förpackning. Innehåller dessutom över 400 frågor, det finns med andra ord massvis att lära. Inget är onödigt och inget är för konstigt i detta spel.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.