6 presenter till någon som tvingas sitta hemma mer än hen önskar

2014-01-18 av Alexander
6 presenter till någon som tvingas sitta hemma mer än hen önskar

Alla har vi någon bekant eller familjemedlem som sitter begraven i arbete, studier eller uppgifter i sitt hem. Det kan vara egenföretagare, studenter, sambon eller egentligen vem som helst som tvingas tillbringa kvällarna lutad över ett skrivbord eller framför en datorskärm. Eller så kanske du känner någon som brutit benet och skadat sig?

Medan kompisarna är ute och åker skidor så sitter denna person och längtar ut till friheten. Då är det ett utmärkt tillfälle att visa lite empati och förståelse (oavsett anledning till innesittandet), så varför inte passa på att ge bort en present? Att få känna sig uppmärksammad och sedd kan vara guld värt vid vissa tillfällen, så passa på att göra någon glad! Nedan listar vi 6 stycken utmärkta presenter som både är lite roliga eller retsamma, men samtidigt mycket uppskattade.

Kalligrafiset Da Vinci

1. Kalligrafiset ”Da vinci”

Om man ändå ska sitta inne kan man lika gärna passa på att lära sig något. Så vidare man inte är överöst av jobb eller plugg förstås. För den som däremot har tid att slå ihjäl och en estetisk ådra i kroppen så kan denna present passa sig utmärkt, nämligen ett kalligrafiset.

Kalligrafi är en skrivkonst som använts under en lång tid, enda sedan den kinesiska dynastin. Setet består av antingen en fjäder eller penna, ett pennställ samt bläck. Dessutom är förpackningen exklusivt dekorerad med inspiration från Leonardo Da Vinci.

Kusmi Tea

2. Kusmi Tea – Be cool

Ta det lugnt, allting löser sig – oftast i alla fall. För dig som har en hemmasittande vän som är helt uppslukad i något projekt, studier eller övertidsarbete så kan en lugnande kopp té göra under. Be Cool kommer från Kusmi Tea och smakar otroligt gott. Det är det perfekta receptet för den som helt enkelt behöver varva ner lite, backa några steg och sen ta sig ann utmaningen igen.

Kusmi Tea är ett koffeinfritt té som innehåller lakrits, pepparmynta, nypon, äpple och anisfrön. Finns dessutom tillgängligt i varierande storlekar.

Minivetevärmare

3. Kärleksfull minivetevärmare

Att bli älskad och omtyckt mitt i stridens hetta bland tentor eller kvällar av innesittande är något alla behöver. Visa din närmaste eller din vän hur mycket du tycker om hen genom detta minihjärta, som dessutom kan värmas i mikrovågsugnen för lite skön handvärme.

Perfekt för den som behöver få upp blodcirkulationen av för mycket datorsittande (musarm). Passar väldigt bra som present då det lilla hjärtat levereras i ett kuvert med tillhörande beskrivning.

High Cube

4. High Cube

Sju olika sorters formar med totalt nio stycken tetris-formade klossar. Vad är tanken med detta? Jo, att man skall fylla formen med klossar så att inget tomrum visas (d.v.s. inget får sticka ut ovanför kanten). Det är betydligt svårare än det ser ut, och det ger många timmars klurande samt sysselsättning för den rastlöse.

Kanske en perfekt present till den som nyss fått barn och sällan kommer utanför dörren så mycket som hon eller han önskar? Oavsett mottagare garanterar pusslet en hel del hjärngymnastik. Instruktionsbok medföljer, och det finns flertalet olika pusselkombinationer att lägga.

279 kr hos CoolStuff

Buybutton obsolete

Affisch världskarta jorden

5. Världskarta affisch

För dig som har en vän som inte gör annat än att längta ut på dagarna, som fullkomligt älskar världens alla under eller för kompisen som helt enkelt behöver komma ut mer. Motivera, peppa och inspirera med en världskarta.

Denna ”världskarta-affisch” mäter 100x140cm och är onekligen en frestande men samtidigt snygg gåva. Kanske du har en bättre hälft som jobbar alldeles för mycket? Sätt upp denna affisch samtidigt som du häftar fast flygbiljetterna till det land dit du nyss bokat resan till i present. Ja, det finns många användningsområden!

249 kr hos Roliga prylar

Buybutton obsolete

Badsalt breaking bad

6. Badsalt – Breaking bad tema

Om mottagaren inte har sett Breaking bad, skriv en lapp och stoppa med presenten att han eller hon omedelbart måste göra det. Detta badsalt hämtar inspiration från den mycket kända och prisbelönta serien ”Breaking bad”. Som present passar det utmärkt till alla som behöver lite avkoppling i badet, och som samtidigt är ett riktigt fan av Walter White.

Oavsett hur upptagen man är så kan vi alla behöva ett bad, så varför inte lyxa till det lite? Badsaltet är helt naturligt och den blåa färgen kommer (ironiskt nog) från rödkål.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.