8 klassiska studentpresenter

2013-04-08 av Christoffer
8 klassiska studentpresenter

Studenten är en av milstolparna i livet. Studentdagen kanske inte är lika speciell som dagen då man gifter sig eller dagen då man får hålla sitt första barn i famnen för första gången, men helt klart är att det är en dag som ska firas ordentligt. Frågan är då vad man ska ge till tjejen eller killen som är klar med gymnasiet och nu är redo att gå ut i vuxenlivet? Här är några tips på klassiska studentpresenter som alltid är populära.

upplevelse

1. En upplevelse

För inte särskilt länge sedan var begreppet upplevelse ungefär synonymt med ett biobesök. Idag är utbudet av upplevelser ett helt annat. En upplevelsepresent kan till exempel handla om forspaddling, fallskärmshopp eller champagneprovning. Ge den nybakade studenten en present som blir ett minne för livet.

Från 200 kr hos Upplevelse.com

mobiltelefon

2. Mobiltelefon

Om det är något tillfälle i livet då det är läge att gräva lite djupare i plånboken för att ge bort praktisk och användbar elektronik, så är det när det vankas studentfirande. Nu har ju i princip varje tonåring en mobiltelefon men ekonomin kanske inte har tillåtit en riktigt bra och användbar SmartPhone. Med bra erbjudanden hela tiden så kan man dock alltid hitta något bra, även om det krävs att man skriver upp sig på en längre abonnemangstid.

- hos tre.se

klocka

3. En klocka

En verklig klassiker i sammanhanget är att ge bort ett lite dyrare armbandsur. Kanske har det att göra med att studenten nu måste börja ta eget ansvar för att komma i tid, eller så anses studenten vuxen nog att kunna ha med sig, och ta hand om, lite dyrare prylar. En vacker klocka är förstås inte bara praktiskt och utan också en prydnad och ett smycke. Exemplet på bilden är från HedbergsGuld.se och heter Lady Exec.

Från 500 kr hos Hedbergs Guld

sommarresa

4. Bidrag till en sommarresa

Många studenter vill fira sin frihet och utnyttja sin status som "vuxen" med att åka bort om så bara på en charter till Kreta eller kanske på en backpackingtur i Sydostasien. För alla dessa resor behövs förstås pengar och ett bidrag till det är alltid välkommet.

skrivbord

5. Presentkort på möbler, köksgeråd eller inredning

För många innebär studenten också att man flyttar hemifrån. Man kanske "äntligen kan lämna orten" eller så börjar man studera på annan ort. Om man flyttar in i egen lägenhet eller studentrum så finns det en massa förnödenheter och möbler man behöver och då kan en hjälp på traven vara uppskattad.

Köp presentkort på tex Ikea.se, The Home.se (designmöbler), HomeMe.se eller Halens Inredning.

- hos The Home

Buybutton obsolete

champagneglas

6. Champagneglas

Glas är klassiska studentpresenter och de allra mest klassiska är champagneglasen. För studentdagens intag av champagne kan nog ett glas i plast rekommenderas, men för resten av livet kan ett par vackra champagneglas förgylla alla höjdpunkter som studenten har att se fram emot. Dessa champagneglas från Iittala är stilrena och klassiska till sin utformning.

jamie oliver stekpanna

7. Jamie Oliver stekpanna

Förr eller senare måste studenten lära sig laga mat själv. Med bra köksverktyg blir steget från mikrovågsugnen till mer kulinariska höjder inte så stort. Den här stekpannan från Jamie Oliver håller i många år och har smarta hällpipar på båda sidor.

899 kr hos RoyalDesign.se

Buybutton obsolete

vinöppnare alessi

8. Vinöppnare

En klassisk present som kan användas redan under studentdagen och sedan följa med till det första egna boendet. En vinöppnare är ett måste i alla kök, oavsett man själv dricker vin eller inte. Den här vinöppnaren från Alessi är en robust sak som samtidigt är enkel att använda.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.