10 pedagogiska presenter till barn

2014-01-26 av Alexander
10 pedagogiska presenter till barn

Att växa upp är ett riktigt äventyr där varje dag är en ny dag fyllt av lärande och nya utmaningar. Vi går igenom många faser i livet, från att krypa till att börja gå, från att jollra till att prata och för att till sist växa upp. När man är barn är allting lite enklare och allting är lite roligare, för hur ofta har man egentligen inte avundsjukt sett på ett barn och tänkt sig in i dess problemfria värld?

För oss vuxna däremot så ställer livet krav på tillvaron, men vi behöver inte deppa för det. Det är så livet fungerar helt enkelt. Om du känner någon som har barn (eller så kanske du själv väntar barn) så rekommenderar vi dig att fortsätta läsa. Nedanför hittar du nämligen tips på hela 11 stycken pedagogiska, roliga och lärande presenter för barn. Tipsen är noga utvalda att passa både killar och tjejer samt flertalet olika åldersspann.

Thinking putty

1. Thinking Putty

Att leka med lera, skapa och förstöra är fruktansvärt underhållande för såväl barn som vuxna. Just den här leran är dessutom lite speciell då den kan ha flertalet olika former, funktioner och beteenden. Beroende på hur man hanterar leran så kan den tänjas, men också skäras rätt itu. Barnet kan samtidigt studsa den för att nästa stund krossa den, och när man väl har format något roligt. Ja då kan helt plötsligt leran börja flyta ut.

För den som gillar att leka med lera är detta ett perfekt sätt att samtidigt lära sig om olika sakers tillstånd (flytande, fast) och få grepp om några av fysikens lagar. Dessutom finns leran som en självlysande variant också. En burk lera innehåller totalt 90 gram och passar alla åldrar.

Bakset för barn

2. Bakset för barn

I detta roliga samt söta bakset så kan barnet lära sig baka en riktig kaka tillsammans med en vuxen. Perfekt för en framtida konditor eller som rolig lek. Baksetet innehåller flertalet olika delar såsom sprits, slickepot, äggklocka, kakform m.m.

Det sistnämnda tillbehöret, kakformen, är enbart 14 centimeter i diameter – perfekt till dockservisen eller barnbordet. Så låt kreativiteten och smakerna flöda tillsammans med barnet med hjälp av detta bakset.

Små kloka barn spel

3. Små kloka barn på bokstavsjakt

Ett utmärkt och spännande spel för barnet som håller på att lära sig alla bokstäver. Detta spel är ett av många i den ”små kloka barn”-serien som är mycket populära inom pedagogik och lärande. I just detta spel så har en tjuv tagit alla bokstäver men lyckligtvis tappat dem runt om på gatorna i staden, och nu är det upp till dig och ditt barn att ta reda på alla.

Målsättningen är att den som först hittar bokstäverna för att bilda orden också vinner, men bokstäverna i spelet går utmärkt att använda även när man inte spelar.

299 kr hos Roliga prylar

Buybutton obsolete

lego Duplo barn present

4. Lego Duplo

Många av oss har någon gång lekt med Duplo som småbarn, och vad är egentligen inte mer lärande och roande än att kunna bygga sin egen värld? En närmare beskrivning behövs knappast vad det är.

Just denna artikel är en stor grön byggplatta för Lego Duplo, perfekt som grund för framtida presenter eller Duplo-klossar. Kan med fördel kombineras med någon annan liten Duplo-present (så det faktiskt går att bygga något också). Passar i åldrarna 2-5 år.

Lära sig klockan

5. Klockan och veckan – Alga learning

Att lära sig klockan, veckodagar och tiden är som vi alla vet lite klurigt till en början. Med hjälp av detta spel så blir det dock en lätt match. Genom pedagogiska ”tidskort” kan barnet tillsammans med en förälder koppla ihop tidspunkter med händelser (som frukost, läggdags m.m) och samtidigt ha riktigt roligt. Bortsett från tids- och händelsekort innehåller spelet ett veckopussel. Är riktat till barn som är fem år eller äldre.

129 kr hos Clas Ohlson

Buybutton obsolete

Barnflöjt rosa

6. Kids Concept – rosa flöjt

Kanske känner du någon med ett barn som verkar bli en framtida musiker? Kanske ditt eget barn älskar att trumma, skapa ljud och lyssna på instrument? I sådana fall kommer denna present länge bli ihågkommen. Med hjälp av den här rosa barnflöjten kan barnet lära sig toner, ljud och hur en flöjt fungerar. Flöjten mäter 20 centimeter och är färgad rosa.

Spore datorspel barn

7. ”Spore” dataspel

Det här spelet tar med en på livets äventyr där man själv får föda upp en organism och följa den genom evolutionsläran. Spelet startar i en liten vattenpöl där man snabbt får lära sig att den starkaste överlever, för att sedan fortsätta i mer avancerade stadier. Ett strålande sätt att lära sig biologi och evolutionslära samtidigt som det är underhållande. Skaparen bakom spelet är samma skapare som står bakom det kända ”The sims”, och är anpassat för lite äldre barn. Den officiella rekommendationen är 12 år och uppåt, men det beror främst på att spelet innehåller vissa inslag av grafiskt ”våld” mellan fantasifigurer. Men med en vuxen bredvid sig kan såklart även yngre barn spela detta.

49 kr hos CDon

Magnetisk skulptur

8. Magnetisk skulptur

Med den här roliga leksaken kan såväl vuxna som barn bygga roliga konstruktioner med hjälp av magnetism. Olika figurer i metall kan staplas på varandra i alla möjliga kombinationer med hjälp av den magnetiska plattan som utgör basen. Kanske inte något för de allra minst barnen då det innehåller många smådelar, men utmärkt för den lite yngre ingenjören eller framtida fysikern. Metallfigurerna kommer i variationer såsom månar, stjärnor med mera.

79 kr hos CDon

Dataspel kalle kunskap skolstart

9. Datorspel – ”Kalle kunskap skolstart”

Följ med Kalle och hans vänner på ett äventyr som utspelar sig på ett sommarläger. Kalle Kunskap (som huvudkaraktären heter) skall på morgonen förbereda en stor fest, men upptäcker till sin förskräckelse att föremålen till festen är borta. Det är nu upp till barnet att hjälpa kalle att hitta de olika delarna. Grundläggande läskunskaper, enklare matematik, problemlösning samt en rad andra områden måste lösas för att kunna gå vidare. Spelet är anpassat för åldrarna 4 till 6 år och är en perfekt present till barnet som skall börja i skolan.

49 kr hos kallekunskap.se

Trälåda till barn

10. Trälåda – Rosa rådjur

En gåva som passar sig till de allra minsta. Den här rosa och rådjursdekorerade trälådan innehåller hål för fyra stycken olika geometriska former. De tillhörande klossarna skall sedan placeras på korrekt ställe. Perfekt för barnet som behöver lära sig greppa, ta och leka. Samtidigt lär man sig logiskt tänkande och innebörden av geometriska former. Lådan är naturligtvis anpassad för de lite mindre barnen.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.