5 bra presenter att ge till någon man inte känner

2012-11-07 av Christoffer
5 bra presenter att ge till någon man inte känner

Ibland händer det kanske att du blir medbjuden på en fest där du inte känner värden/jubilaren i fråga. Du vill ta med dig en present, men frågan är vad? Å ena sidan så känns de traditionella blommorna och chokladen tråkiga, men å andra sidan vet du ju inte vad jubilaren gillar. Här är tips på 5 saker som går hem hos de flesta!

Jordgubbeväxt på konserv

1. Blomma på burk

En uppdaterad version och lite bättre variant av den traditionella blomsterbuketten. Blomman levereras i en vacker burk och här kan jubilaren själv välja när hen vill njuta av sin blomma! Då är det bara att öppna upp burken, vattna och vips börjar det gro. Välj mellan bland annat solrosor, oregano och jordgubbsplantor.

Bröd

2. Nybakat bröd

Doften av nybakat bröd skapar trivsel och välmående, och smakar dessutom ljuvligt. Ge bort ett bröd som är hembakat, köpt eller varför inte en surdegskultur? Då får jubilaren själv baka sitt bröd från grunden. Det senare passar förstås bättre om du ska gå bort medan ett nybakt bröd passar bättre för att skicka.

- hos sverigesradio.se

Hemkokt saft och sylt

3. Hemkokt saft och sylt

Safta och sylta med det du har hemma. Häll det sedan i en vacker burk och knyt om ett band. Vips har du både en god och personlig present. Det är också en lämplig present att ha hemma för spontana besök (och därmed spontana presenter).

- hos hemmet eller liknande

Gör det själv

Bokia presentkort

4. Presentkort på en nedladdningsbar ljudbok

”Böcker köper man för att ge bort”, så lyder ett citat och visst stämmer det. Deckare, romaner, thrillers, historiska dramer…listan kan göras lång. Låt jubilaren själv välja sin favoritbok som hen sedan kan lyssna på i sin iPad, Android eller iPhone.

Från 100 kr hos Bokus

fina saker

5. Fina saker

Sätt samman en korg med vackra ting som lyser upp vardagen för jubilaren. Blanda tex ljusstakar, ljus och servetter. De går alltid åt och uppskattas av de flesta! Liknande presenter är också mycket bra att ha hemma just för tillfällen som dessa när man ska gå bort till en bekant och har glömt att köpa en present.

Från cirka 100 kr hos RoyalDesign.se

Dina bästa tips?

Vad har du för tips på presenter som är generella nog att kunna ges till i princip vem som helst, men ändå roligare än en vinflaska eller blomma?


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

2 kommentarer

Som svar på Magnus

Christoffer - Presenttips.se - 2012-11-07

Kanontips! Det måste jag prova!!


Magnus - 2012-11-07

Om man inte riktigt känner personen kanske man inte orkar ställa sig och laga sylt åt den. Då är det ju lättare att köpa en låda Alladin eller nåt sånt (om än tråkigare).

Men tanken är ju god, själva konceptet med att göra nåt själv hemma är ju riktigt bra. Jag rekommenderar att göra hemmagjord wienernougat. Superenkelt (5 min) men känns väldigt hemmagjort. Recept: Smält nougat och blanda i mandelflarn. Låt stelna i kylen och skär i kuber. Klart :)