Topp-5 bästa butikerna för hemelektronik och tekniska prylar

2012-12-12 av Christoffer
Topp-5 bästa butikerna för hemelektronik och tekniska prylar

En vanlig present är mindre tekniska prylar och allmän hemelektronik, det vill säga hårda paket! Visst ger man bort TV, stereoutrustning etc ibland men i denna kategori jämför vi butiker utifrån deras försäljning av lite mindre tekniska prylar, allt från miniräknare till X-box. Jämförelsen sker ur ett presentperspektiv, inte nödvändigtvis alltså de som har det bästa och billigaste utbudet i segmentet utan där det är lättast att hitta bra presenter inom hemelektronik och tekniska prylar.

 1. CDon.com  - CDon breddar sitt utbud varje år och har gått från att enbart sälja CD-skivor till att numera sälja allt från böcker till hemelektronik. De är populära för sina låga priser och lättnavigerade sajt. Det som gör att CDon toppar vår lista är att det inte bara är lätt att hitta det man behöver utan att det även är roligt att hitta presenter när man inte vet vad man behöver.

 2. ClasOhlsson.se - ClasOhlson har ett starkt fokus på verktyg och elektronik till hemmet. Det är starkt fokus på praktiska saker vilket har gjort att butiken varit populär i många år.

 3. Kjell & Co - Nordens bredaste sortiment av tillbehör till hemelektronik. Det är alltså här du hittar de lite mindre tekniska prylarna, hörlurar, sladdar och uppskattade, hårda julklappar.

 4. TeknikMagasinet.se - Teknikmagasinet rör sig i gränslandet mellan (referens saknas) och (referens saknas). De har länge varit en favorit för hårda paket och sina fantasifulla produktbeskrivningar.

 5. NetOnNet.se - Brett utbud, låga priser och enkel webbshop gör Netonnet.se till en av Sveriges mest populära sajter för köp av hemelektronik inom allt från TV till sodastreamers.

Bubblare:

 • Proshop - En bra utgångspunkt för lite större hemelektronik som till exempel TV, laptops och mobiltelefoner. Smarta filteralternativ gör det lätt att hitta.

 • Misco - Misco har ett otroligt bra sortiment av allt från de där HDMI-kablarna man behöver till sin Xbox till surfplattor. Sidan är enkelt uppbyggd och riktar sig mycket till företag, vilket syns. Det är lite småtråkigt men väldigt praktiskt och smidigt.

 • DustinHome.se - Snyggt, roligt och enkelt med ett riktigt bra utbud.

Hur har vi gjort bedömningen?

När vi gör våra topp-5 bedömningar över presentbutiker av olika slag baserar vi dem främst på:

 • Generellt - Är detta en bra butik att leta presenter på?

 • Utbud - Har de ett stort utbud av presenter?

 • Unikt och annorlunda - Har de samma sak som alla andra eller har de lyckats hitta egna produkter?

 • Lätt, snyggt och enkelt att shoppa på sidan - Är sidan ful och plåttrig eller är den snygg, kul, inspirerande och enkel att surfa runt på?

 • Vi tar även viss hänsyn till priser och upplevd kvalitetskänsla på produkterna (baserat på produktbilder!).

Det är dock inte lätt att göra generella, objektiva bedömning och det finns många fler aspekter att ta hänsyn till. Läs mer om vad vi inte bedömer etc här!

Håller du inte med?

Håller du inte med vår lista? Skriv gärna din topp-5 lista för butiker som säljer tekniska prylar på nätet i kommentarsfältet nedan.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.