Presenttips.se logo

Topp 5-bedömningen

I en serie av artiklar gör vi topp-5 bedömningar av olika presentbutiker för att hjälpa våra besökare att hitta rätt i djungeln av nätbutiker. Att göra en topp-5 bedömning av presentbutiker kan dock vara en känslig sak så därför vill vi först och främst påpeka att detta är en subjektiv, och begränsad, bedömning av nätbutikerna.

Vår bedömning görs främst på:

  • Generellt - Är detta en bra butik att leta presenter på?
  • Utbud - Har de ett stort utbud av presenter?
  • Unikt och annorlunda - Har de samma sak som alla andra eller har de lyckats hitta egna produkter?
  • Lätt, snyggt och enkelt att shoppa på sidan - Är sidan ful och plåttrig eller är den snygg, kul, inspirerande och enkel att surfa runt på?
  • Vi tar även viss hänsyn till priser och upplevd kvalitetskänsla på produkterna (baserat på produktbilder!).

Vi har gått igenom en lång rad olika nätbutiker och valt ut de vi anser vara de fem bästa presentbutikerna inom en rad klassiska presentkategorier. Butikerna had bedömts utifrån hur juryn på Presenttips.se upplevt respektive nätbutik. Rankningen butikerna emellan är ofta svår att göra och bör tas med viss nypa salt, finns butiken med på listan är det för att vi bedömer den som en bra och rekommenderad presentbutik i kategorin.

En subjektiv, och inte faktiskt, bedömning av butikerna

Eftersom det helt enkelt inte varit praktiskt möjligt att beställa sampelvaror från varje butik så har vi inte tagit hänsyn till kriterier som: leveranstid, ekonomiska villkor, support, faktisk kvalitet, garanti, fraktkostnad etc. Bedömningen är gjord utifrån "fönstershopping" och inte faktiskt shopping. Notera att det alltså är teamet som arbetar med Presenttips.se som tagit fram dessa listor vilket gör det till en högst subjektiv och i vissa fall kanske rentav orättvis lista! Du har säkert en annan uppfattning som du gärna får dela med dig av i kommentarsfältet under respektive artikel.