9 presenter som får mamma att känna sig ung - och det är inte vad du tror!

2012-12-12 av Christoffer
9 presenter som får mamma att känna sig ung - och det är inte vad du tror!
Foto: photostock från freedigitalphotos.net

Att känna sig ung behöver inte handla om att vara rynkfri och utan gråa hår. I själva verket har det inte så mycket med utseende alls att göra. Studier visar att det istället handlar om olika situationer och hur vi upplever dem. Så vill du få mamma att känna sig yngre, så satsa på att få henne glad och överraska henne med presenter som får henne att känna sig lyckad och framgångsrik. Vad det är, vet du bäst själv, men här följer några tips som får mammas endorfiner att flöda och som får ungdomen att stråla igenom rynkor och gråa hår.

kärleksförklaring

1. En liten kärleksförklaring

Inget gör en mamma så glad och så "pånyttfödd" som en kärleksförklaring. Det behöver inte vara svårare än att berätta för henne hur mycket hon betyder för dig och varför du tycker att hon är en sån bra mamma. Eller skriv ett brev. Eller kort.

0 kr hos hemmet eller liknande

.

mamma som dansar

2. Bjud upp till dans

Bjud med mamma ut på dans eller varför inte ge henne en danskurs? Afrikansk dans, jazz, bugg, step, linedance, ja det finns en uppsjö att välja mellan, men det som de alla har gemensamt är att de frigör endorfiner. Och endorfiner skapar lyckokänsla! Även hos mamma.

Choklad golf

3. Choklad = endorfiner

Vi fortsätter på endorfinvågen. Om din mamma inte är så lockad av dansens virvlar kanske choklad kan vara något för henne? Den skapar också lyckokänslor. Detta exempel är för golfälskande mammor men det finns massor av varianter för olika intressen och smaker i butiken på länken.

229 kr hos Chokladbudet.se

Buybutton obsolete

Vetekudde

4. Varm vetekudde

En varm vetekudde borde finnas i alla mammors hem. Den mjukar upp ömmande muskler eller bara hjälper mamma att koppla av när hon som bäst behöver det. Den kanske inte får henne att känna sig ung men åtminstone inte lika gammal som man känner sig med trötta axlar.

bubbelbadkar billigt

5. Turbo-Spa

En spadag i all ära men varför inte överraska mamma med ett hemmaspa i hennes eget badrum? Där kan hon njuta och koppla av när hon vill. Ömmande muskler blir mjuka som en 20-årings igen...nästan i alla fall!

1395 kr hos CDon

Snabbkylare champagne

6. Kall flaska champagne

Gillar mamma champagne? ”Champagne ska vara kall, torr och gratis” har Churchill sagt. Gratis blir den eftersom du köper den och att den håller sig kall fixar en champagnenedkylare. Lyxig champagne är i rimliga mängder alltid uppiggande!

Speed-cat

7. Snabb båttur

Har du en båttokig mamma? Bjud henne då på en upplevelse som går utanför de flesta. Låt henne köra speedcat och få adrenalinet att flöda!

1545 kr hos Live It

Blomsterkurs

8. Istället för en blomma

Många mammor älskar blommor. Men strunta i den traditionella blomsterbuketten, låt henne istället under en dag få lära sig skapa egna blomsterarrangemang, som hon sedan givetvis får ta med sig hem. Att lära sig något nytt är uppiggande och roligt!

Cupido vas

9. Något att lägga kursresultatet i

…och varför inte komplettera blomsterkursen med en vacker vas, som går i kärlekens tecken. Förstås.

Vad tycker du?

Vad får din mammas endorfiner att flöda? Vad får, dig som mamma, att känna dig ung? Skriv dina bästa tips i kommentarsfältet nedan.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.