12 julklappar till mannen med ett respektingivande skägg

2016-12-02 av Christoffer
12 julklappar till en man med ett respektingivande skägg

Skägget har gått från att vara en 70-talskvarleva till att vara en stolthetssymbol på snar sagt var mans haka idag. Skägget av idag är dock långt och mycket välvårdat och männen med skägg vårdar dem i klass med sina förstfödda, göder det med öl, kammar det, pratar det till sömns och...ja, nästan i alla fall. Har man ett skägg i Sverige idag som är över 2 veckor långt så är det rätt troligt att man hyser en viss stolthet till det och känner sig väldigt snygg i det.

Om du ska ge en present till en man med ett väl tilltaget och respektingivande skägg så har vi här gjort ett urval med en rad olika produkter som kommer göra honom ännu lite stoltare att bära sitt skägg.

julpynt och julgranskulor för skägget

1. Julgranskulor i skägget

Vill man, som skäggig man, ta julfirandet till en ny nivå så finns det bara en produkt som gäller. Julgranskulor. I skägget. Nu väntar vi bara på att det ska komma in blinkande ljusslingor och en stjärna man kan sätta i mustaschen.

skäggvårdskit

2. Det ultimata skäggkitet

För den tar sitt skägg på fullaste allvar och skulle fnysa åt ovanstående julkulor så är detta förmodligen mer i hans smak. Detta är det ultimata skäggkitet med alla oljor, vaxer och borstar hans skägg behöver. Det vårdar förmodligen mannens ego lika mycket som hans skägg.

barbersalong

3. Presentkort hos den lokala barberaren

Om mannen bor i någon större stad är det inte helt omöjligt att det poppat upp någon ny barberarsalong som även vårdar skägg. Ring och kolla med dem om det går att köpa ett presentkort eller på annat sätt förbetala en skäggfrisering åt mottagaren. I annat fall får du ge ett bidrag i form av pengar i ett kuvert.

C:a 400 kr hos hemmet eller liknande

kosttillskott hår

4. Växtnäring åt skägget

Ett skägg behöver näring för att växa och då menar jag varken en välsmakande IPA eller de matrester som fastnar i skägget utan näring inifrån. Denna hårkur i tablettform hjälper hårtillväxten över hela kroppen och har fått fantastiska recensioner (läs kommentarerna på produktsajten).

with great beard comes great responsibility

5. T-shirt: With great beard comes great responsibility

Spindelmannens kända citat går igen. Den här t-shirten säger inget annat än den nakna sanningen.

skäggsmycke sagan om ringen

6. Skäggsmycke á la Sagan om Ringen

Smaka på ordet "skäggsmycke" egentligen. Vilket härligt ord! Nu behöver ju ett vackert skägg knappast prydas än mer men om man är ute efter en lite mer nordisk look, eller känsla av Sagan om Ringen-Gimli så är detta skäggsmycke perfekt. Skägget träds genom smycket.

fear the beard

7. T-shirt: Fear the beard

Ett väl tilltaget skägg är ju kanske inte skräckinjagande i sig utan kanske mer respektingivande. Oavsett vilket så är detta en klockren t-shirt för mannen med skägg.

have no fear

8. T-shirt: Have no fear, the beard is here

Vi fortsätter på den inkörda t-shirtspåret med ytterligare en cool t-shirt för skäggbäraren. En t-shirt som visar exakt vilken hjälte mannen med skägget är.

Ölprovning

9. Göd skägget med B-vitaminer (ölprovning)

Ett skägg behöver alla de vitaminer det kan få och skäggbäraren behöver testa den nya surölen från Tjeckien. Kombinera två intressen i ett och bjud skäggbäraren på en ölprovning som gör att han levelar up +8 i Kunskap och +2 i Karisma (dock -1 i Hälsa).

skägg t-shirt måttstock

10. T-shirten som mäter skägget

Det är förstås inte storleken som räknas. Eller, förlåt, i det här fallet är det exakt just det som denna t-shirt räknar - eller åtminstone längden (på skägget). En tydlig måttstock på hur långt skägget är, och hur respektingivande skäggbäraren är.

skäggolja

11. Skäggolja

Ska mannen kunna vårda skägget ordentligt och om du inte vill investera i hela skäggvårdskitet så är denna skäggolja från Sailor's ett bra och billigare alternativ, men minst lika uppskattat och välbehövt.

139 kr hos Gents

my eyes are up here skägg t-shirt

12. T-shirt: My eyes are up here

Kvinnor och andra skäggälskare kan förstås inte se sig mätta på mannens ytterst manliga skägg och suktar och trånar. Detta blir förstås outhärdligt för mannen med det respektingivande skägget och då kan det vara lämpligt att göra ett statement. Som detta.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.