8 julklappar som din morfar/farfar kommer ha nytta av

2013-11-07 av Christoffer
8 julklappar som din morfar/farfar kommer ha nytta av

Julen närmar sig allt mer för varje dag, och som vi alla vet kan det vara en riktig utmaning att armbåga sig fram i den hektiska julhandeln. Men det som kanske är svårast är att veta vad man ska ge bort till sin farfar eller morfar, för det känns som att de redan äger och har allting. Ofta slutar det därför med choklad eller andra fantasilösa presenter samt ett krystat leende.

Men den här julen ska det vara annorlunda, och dina presenter ska få de andras runt granen att blekna i jämförelse. Om du fortsätter läsa får du nämligen tips på 8 stycken riktigt bra och finurliga presenter åt din morfar/farfar i vinter!

Batteriuppvärmda vantar

1. Batteriuppvärmda vantar

Det absolut jobbigaste med det kalla vinterhalvåret måste ändå vara snö och kyla innanför vantar och skor. Att vara kall om händerna när man är ute med hunden, skottar snö eller bara tar en promenad kan enkelt förstöra en annars strålande vinterdag. Men lyckligtvis finns det nu en lösning på problemet, och det handlar inte om tjockare eller mer fodrade vantar. Dessa vantar är nämligen batteridrivna och den som bär dem känner en konstant värme i upp till 6 timmar – inga mer stela fingrar alltså! Dessutom är de helt vind och vattentäta.

Förkläde superman

2. Superman förkläde

Är din morfar eller farfar en riktig superhjälte i köket? Låt han skala potatisen eller laga maten iförd i detta häftiga förkläde med superman-motiv. Det kommer garanterat vara en uppskattat present, och om du har tur kanske du blir bjuden på en middag som tack! Förklädet är tillverkat i bomull och passar de allra flesta människor samt storlekar. Bortsett från superman-loggan så hittar man även serie strippar med stålmannen runt om på förklädet.

169 kr hos Roliga prylar

Buybutton obsolete

Kelvin 23 multiverktyg

3. Multiverktyg ”Kelvin 23”

Det kanske låter som en väldigt klassisk present, men säga vad man vill – din morfar eller farfar brukar garanterat skruva och dona i hemmet. Om inte annat så kan det säkert behövas ett eller annat tillfälle där en skruvmejsel kommer väl till hands, och vad passar inte då bättre än ett multiverktyg? Kelvin 23 är ett toppmodernt multiverktyg som innehåller det mesta en hemmafixare kan tänkas behöva, allt ifrån måttband till ficklampa och vattenpass. Så om du har en händig morfar eller farfar är detta den perfekta julklappen!

375 kr hos Fun Gadgets

Buybutton obsolete

3d pussel i trä

4. Finurliga träpussel

Det är dags att ge hjärnan och det logiska tänkandet en rejäl utmaning – detta exklusiva set innehåller nämligen hela 12 stycken olika pusselvarianter i trä. Med flertalet svårighetsgrader och lösningar så kommer din morfar eller farfar garanterat hålla sig sysselsatt i vintermörkret framför TV-apparaten. Detta träpussel är för övrigt ett 3D-pussel, så det kräver inga stora ytor och kan med fördel tas med i resväskan eller i bilen. Dessutom så är varje pusselbit handgjord och allting levereras i en mycket dekorativ och stilren låda.

Magnetiskt handledsband

5. Magnetiskt handledsband

Att hålla koll på spik och skruv medan man donar och fixar i hemmet har alltid varit ett jobbigt moment. Hur många gånger har man inte stått och spikat upp en tavla för att märka att spiken ligger någonstans på golvet? Men med detta magnetiska handledsband är det problemet ett minne blott. Skruvar eller spik fästs enkelt mot den magnetiska ytan, och man slipper oroa sig för att skruvar försvinner. Handledsbandet passar alla och finns i två olika färger.

Onion goggles present

6. Onion Goggles

Om det är något alla hatar så är det att hacka lök, och det värsta som finns är att känna den stickande och irriterande känslan som uppstår i tårkanalerna – för att sedan efterföljas med en flod av tårar. Om din morfar eller farfar ofta står i köket så kommer en julklapp sällan vara så välkommen som denna. Onion Goggles är en ny typ av glasögon som på ett effektivt sätt förhindrar tårbildning under tiden man hackar lök. Modellen är unisex och passar de flesta ansiktstyper, och det följer med ett snyggt och smidigt fodral till dem.

Rakborste present

7. Rakborste eller raktvål

Din morfar eller farfar har garanterat själv använt en sådan i sina yngre dagar. Men bara för att vi blir mer moderna så finns det inget som går upp mot ett riktigt hantverk – d.v.s. en klassisk rakborste tillverkade i det finaste material. Just denna rakborste kommer ifrån skotska Fine Soaps och tillhör kollektionen ”Classic male grooming”. Borsten levereras i en läcker och exklusiv ask med glansigt innerfoder. Dessutom så kan du köpa till en raktvål om du vill göra julklappen ännu mer komplett.

Tändstål swedish firesteel

8. Tändstål

Vad är inte mer genuint och äkta än att göra upp eld med ett tändstål? Om din morfar eller farfar äger en stuga eller uppskattar att pimpla så kommer denna julklapp passa lika bra som handen i handsken. Passar lika bra till jägare som friluftsmänniskor, eller bara de som gillar att göra upp eld ute i naturen. Tändstålet är tillverkat utav Swedish Firesteel och används bland annat i försvarsmakten. Fungerar i vått och torrt ända upp till 9 000 ”drag”.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.