13 annorlunda julklappar till godisälskaren

2016-12-06 av Christoffer
13 annorlunda julklappar till godisälskaren

Älskar man godis så gör man, vare sig man är barn eller vuxen. Om man bortser ifrån allt vad hälsomyndigheter och tandläkare säger och helt enkelt bara tittar på vad personen gillar så finns det massor av roligt godis att köpa som julklapp. Allt det vanliga godiset har personen säkert redan testat vid det här laget så här kommer istället 13 förslag på annorlunda julklappar som godisälskaren antingen inte provat, inte förväntar sig eller på något annat sätt är lite annorlunda.

foto på choklad

1. Foto på choklad

Detta är en väldigt annorlunda present som låter din kreativitet få blomma ut helt. När du köper denna produkt så laddar du upp ett foto (kanske på barnbarnet, kanske något galet foto från er gemensamma resa eller något annat som betyder mycket för mottagaren). Fotot trycks sedan på chokladen i en ätbar färg vilket ger en helt unik julklapp till mottagaren. Enda nackdelen är att chokladälskaren kommer få svårt att välja mellan att äta den utsökta belgiska chokladen eller bevara den roliga presenten!

godisbox biobiljetter julgodis

2. Skicka en godisbox med biobiljetter

Detta är en julklapp som passar bra till godisälskaren som befinner sig på en annan plats än där du är. Du kan då skicka en godisbox (via Godisboxen.se) med en speciell fotohälsning och inklusive en liten bonusjulklapp i form av biobiljetter. Detta är förstås också något du kan knåpa ihop själv om du är pysslig.

verktyg choklad

3. Verktyg av choklad

Till den händige personen som ofta meckar med motorcykeln men också älskar choklad så finns det bara en julklapp som passar. Dessa, extremt verklighetstrogna, verktyg som är helt gjorda i choklad!

169 kr hos CoolStuff

Buybutton obsolete

chokladfärg

4. Chokladfärg

Det finns massor av bra användningsområden för chokladfärg. Man kan måla godishus, göra ätbara tavlor men framförallt så är det ju extra roligt att måla på sin käraste för att sedan äta upp. Härligt för alla inblandade (utom kanske för den som ansvarar för tvätten i huset)!

ätbart guldark

5. Ätbar dikt

Detta ätbara guldark passar utmärkt ihop med ovanstående produkt (chokladfärgen). Skriv en dikt på detta guldark med chokladfärg. En dikt om alltings förgänglighet, om hur söt mottagaren är eller något annat passande. Det finns en charm i att dikten bara finns där och då - och sedan för alltid inom mottagaren.

gigantisk gummibjörn

6. Överdimensionerat godis #1: Gigantisk gummibjörn

Den som tar sitt godisätande på största allvar och som inte skäms för att slänga i sig ett halvt kilo smågodis till filmen så är detta förstås det perfekta alternativet. En gigantisk gummibjörn som personen kan tugga på lite nu och då. Den gör sig förstås också bra till barnen i familjen som en rolig, och smaskig, julklapp.

jätte toblerone choklad

7. Överdimensionerat godis #2: Toblerone

För chokladälskaren som har slutat skämmas för sitt chokladsug och struntar blankt i allt vad bantning och "normalt godisintag" är. Denna överdimensionerade Toblerone kan också vara en lämplig present till personen (barnet?) som aldrig lyckas vinna något motsvarande på tivoli.

799 kr hos Roliga prylar

Buybutton obsolete

nutella hink

8. Överdimensionerat godis #3: Hink med 3 kg Nutella

Älskar man Nutella så gör man. Då går en en "miniburk" i normalformat åt på en frukost, nästa som dipp till lunchen och den tredje som snack på pendeltåget efter jobbet. Begränsningar är för amatörer. Denna hink med 3 kg Nutella (och dryga 16.000 kalorier) bör åtminstone räcka ett par dagar i godismonstrets hem.

Sockervaddsmaskin

9. Sockervaddsmaskin

Har man sockersug så har man. Då kan man antingen falla till föga i kassakön på ICA och köpa en godisbit eller gå "all in" och slänga igång en sockervaddspinne när suget kommer. Sen är det förstås också en rolig julklapp till barnen i familjen som gör lördagsmyset lite festligare.

godis sex

10. Riktigt fräcka godisar

Detta är absolut inget för barnen i familjen utan kanske mer något till grabbkompisen eller den när väninnan. I kategorin "Ätbart" på Partykungen hittar du klubbor, smågodis och...redskap...som alla är fullt ätbara och gjorda av godis. Utformningen är, låt oss säga, "anatomiska" i sitt utförande.

Från 39 kr hos Partykungen

Godismaskin

11. Godismaskin med gripklo

Alla som varit på en nöjespark känner igen denna typ av maskin som äter femkronor och sällan ger något tillbaka. Med en maskin hemma kan godisgrisen antingen bli tvungen att skruva ner tempot på sitt godisätande eller helt enkelt bara göra det betydligt roligare. Det är förstås också en julklapp som passar bra att kombinera med en fylld godispåse och extra bra som julklapp till flera barn i samma familj.

Supersur godisspray

12. Stilla sötsuget med sur godisspray

När godissuget sätter in så kan det räcka med att bara få den där sötsmaken i munnen och då kan denna godisspray vara ett alternativ. Om man jämför med godisråttan ovan så är det ju närmast ett diettekniskt verktyg! Denna supersura godisspray kan förstås också användas som munspray om mottagaren ska träffa en annan godisgris :)

glassmaskin

13. Gör din egen godisglass

Rent tekniskt kanske inte glass räknas som godis men godisälskare brukar ju ofta gilla glass också. Med denna smarta och enkla glassmaskin kan personen snabbt och enkelt göra sin egen glass - och, om denne så vill, "krydda" med lite godis i glassen.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.