Presenttips.se har 1 725 manuellt utvalda presenter från 585 olika butiker samt 303 blogginlägg.Föregående: Test av upplevelsen "Spaka Själv" - flyga sportflygplan |

Nästa: Test av upplevelsepresent: "Speedway"

Sexton sanslöst smarta saker - ge bort lifehacks

Sexton sanslöst smarta saker - ge bort lifehacks
2014-10-02 av Freddi

Ni har säkert sett de där sanslöst smarta tipsen och råden på nätet - lifehacks: saker som gör livet lite enklare, lite billigare och lite smartare. Som att tejpa bubbelplast framför ett fönster om vintern för att isolera det bättre och samtidigt kunna se ut genom det. Eller att du kan använda en brödskiva för att få upp det sista splittret när du krossat ett glas. Eller att du kan få bort vitlöksdoft från fingrarna genom att gnida in dem i tandkräm.
Detta är förstås smarta små tips med saker som du redan har hemma, så att du slipper köpa dyra produkter som gör samma saker. Men det är knappast något att ge bort i present. Att köpa bubbelplast, en brödskiva eller en tandkrämstub - med bifogad instruktion - kanske är kreativt, men ger dig inte många poäng i present-utbytes-tävlingen som ständigt pågår. Du kan du vänta dig en toarulle med instruktioner om hur den används tillbaka på sin höjd.
Men det finns en hel del sanslöst smarta saker i Sverige och utlandet som du kan köpa i stället - som är både snygga och har lifehack-potential.

Binibottle - den smarta träningsflaskan

1. Binibottle - livräddaren efter träningen

Känner du igen problemet när du mitt i ett tufft träningspass på gymmet ska fylla på din vattenflaska och den enda källan till vatten är en liten vask. Du försöker luta flaskan så att vattnet ska rinna snett ner i flaskan - men när du tar upp den rinner det mesta ut.
I Binbottle finns det en extra kork på sidan, så att du helt enkelt häller i vattnet när flaskan är liggande. Snacka om livräddare.40 kr hos
Smarta Saker


Besök butiken 
Bluetoothvante2.
Vante med inbyggd bluetooth


Under ett halvår i Sverige är det helt värdelöst att ha smartphone. Man tampas med att försöka manövrera på skärmen med blåfrusna och stela fingrar och den mesta av glädjen försvinner. Problemet på lösningen är vantar med inbyggd bluetooth. Du håller helt enkelt handen som om du låtsades prata i telefon - så har du högtalare i tummen och mikrofon i lillfingret (på riktigt).

Givetvis är vantarnas fingertoppar behandlade så att du även kan trycka mot skärmen.

495 kr hos
Smarta Saker


Besök butiken 
Praktisk jaktstol3.
Trädkramaren Rasmus hjälper dig i skogen


Om du jagar mycket, och behöver någonstans att sitta länge, så är du ofta hänvisad åt små hopfällbara stolar som blir väldigt träiga att sitta på efter ett tag. Trädstolen Rasmus monterar du direkt på ett träd och får trädet som ryggstöd.

280 kr hos
Smarta Saker


Besök butiken 
Väska med inbyggd stol4.
Fler sittproblem löses med Ride on


På flygplatser brukar man avundsjukt stirra efter de där eldrivna små fordonen som drar förbi en medan man kämpar med sina rullväskor - framförallt när man har barn som är trötta i benen och börjar bli gnälliga.

Ride on monterar du direkt på din rullväska och låter ett barn sitta bekvämt och hänga med genom korridorerna.

495 kr hos
Smarta Saker


Besök butiken 
Finurligt dammsugarmunstycke5.
Rädda småsaker med Scooper dammsugarmunstycke


"Whroosrasselrasselrassel". Känner du igen ljudet? Du dammsugar och plötsligt hör du det. Och du tänker: "Vad fan var det där?" Du har sugit upp något. Kanske en hård makaron - men kanske örhänget i guld som försvann förra veckan - och nu är det bara att börja gräva i dammsugarpåsen. Med Scooper dammsugarmunstycke stoppas småprylarna innan de får en chans att komma in i röret.

139 kr hos
Smarta Saker


Besök butiken 
Påsklämma med hällfunktion6.
Påsklämman har fått hällfunktion


Påsklämman i sig var en sådan där enkel revolutionerande grej när den kom. Nu har den dock muterat och fått en liten pip som går att öppna och ger den hällfunktion.

28 kr hos
Smarta Saker


Besök butiken 
hackaren7.
Hacka salladen på nolltid


Detta är en lifehacker i dubbel bemärkelse då den verkligen hackar. I hackaren stoppar du helt enkelt det du behöver ha hackat och sedan leker du utombordare. Utan ström eller större ansträngning hackar du upp det du behöver med ett enkelt utombordarryck.

298 kr hos
Smarta Saker


Besök butiken 
Sammankopplade muggar8.
Sammankopplade muggar


Inte alla är lika begåvade på att bära många muggar som de yppiga damerna i tyska ölhallar. Efter två muggar rasar allt i golvet för de flesta av oss. Dessa muggar kan man helt enkelt länka samman i Lego-style så att man kan bära betydligt fler samtidigt.

44 USD hos
Amazon.com


Besök butiken 
Objektivmugg10.
Värmekänslig mugg


Är kaffet varmt eller kallt? Låt muggen berätta det i stället för din brända tunga. Med Hot & Not behöver du aldrig bränna dig på drickan igen. Muggen är värmekänslig och berättar med texten på utsidan om innehållet är Hot eller Not.

119 kr hos
CoolStuff


Besök butiken 
Dubbelverkande cykellås11.
Dubbelverkande cykellås


Det finns en del smarta lösningar som ska göra cykeln mindre stöldbegärlig. En av dem är att man plockar med sig sadeln. Med Steatylook Bike Saddle tar du inte bara av sadeln, utan kan använda den som cykellås.

611 kr hos
coolthings.com


Besök butiken 
Gitarr och dörrklocka13.
Låt gitarren varna dig


Detta är presenten till den som både har problem med var gitarren ska förvaras och ofta blir överraskad av vänner som kommer smygande in i lägenheten.

The Guitar Dorbell placerar gitarren ovanför dörren. Varje gång någon kommer in slås ett vackert ackord.

99 USD hos
hammacher.com


Besök butiken 
Njut av dig själv med Selfie Toaster14.
Njut av dig själv med Selfie Toaster


Älskar du dig själv så mycket att du skulle kunna äta upp dig själv? Men gör det då! Med Selfie toaster kan du få en bild på dig själv som motiv när du rostar ditt bröd.

65 USD hos
burntimpressions.com


Besök butiken 
Självlysande toapapper15.
Självlysande toapapper


Det känns ganska överflödigt att förklara varför detta är en lysande present. Du sitter på toa och strömmen går. Toapappret lyser i mörkret. Nuff said.

85 kr hos
Presenter.se


Besök butiken 
Flexibel spargris16.
Flexibel spargris


En spargris är till för den sparsamme. Men Greedy pig är till för den direkt snåle, som behöver massor av plats för sina sparade slantar. Genom att låta grisen böka in sig i något annat, expanderar sparutrymmet och du får massor av plats till dina sparade mynt.

82 kr hos
suck.uk.com


Besök butiken 


Skriv en kommentar

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.