Sexton sanslöst smarta saker - ge bort lifehacks

2014-10-02 av Freddi
Sexton sanslöst smarta saker - ge bort lifehacks

Ni har säkert sett de där sanslöst smarta tipsen och råden på nätet - lifehacks: saker som gör livet lite enklare, lite billigare och lite smartare. Som att tejpa bubbelplast framför ett fönster om vintern för att isolera det bättre och samtidigt kunna se ut genom det. Eller att du kan använda en brödskiva för att få upp det sista splittret när du krossat ett glas. Eller att du kan få bort vitlöksdoft från fingrarna genom att gnida in dem i tandkräm.Detta är förstås smarta små tips med saker som du redan har hemma, så att du slipper köpa dyra produkter som gör samma saker. Men det är knappast något att ge bort i present. Att köpa bubbelplast, en brödskiva eller en tandkrämstub - med bifogad instruktion - kanske är kreativt, men ger dig inte många poäng i present-utbytes-tävlingen som ständigt pågår. Du kan du vänta dig en toarulle med instruktioner om hur den används tillbaka på sin höjd.Men det finns en hel del sanslöst smarta saker i Sverige och utlandet som du kan köpa i stället - som är både snygga och har lifehack-potential.

Binibottle - den smarta träningsflaskan

1. Binibottle - livräddaren efter träningen

Känner du igen problemet när du mitt i ett tufft träningspass på gymmet ska fylla på din vattenflaska och den enda källan till vatten är en liten vask. Du försöker luta flaskan så att vattnet ska rinna snett ner i flaskan - men när du tar upp den rinner det mesta ut.I Binbottle finns det en extra kork på sidan, så att du helt enkelt häller i vattnet när flaskan är liggande. Snacka om livräddare.

Bluetoothvante

2. Vante med inbyggd bluetooth

Under ett halvår i Sverige är det helt värdelöst att ha smartphone. Man tampas med att försöka manövrera på skärmen med blåfrusna och stela fingrar och den mesta av glädjen försvinner. Problemet på lösningen är vantar med inbyggd bluetooth. Du håller helt enkelt handen som om du låtsades prata i telefon - så har du högtalare i tummen och mikrofon i lillfingret (på riktigt).Givetvis är vantarnas fingertoppar behandlade så att du även kan trycka mot skärmen.

Praktisk jaktstol

3. Trädkramaren Rasmus hjälper dig i skogen

Om du jagar mycket, och behöver någonstans att sitta länge, så är du ofta hänvisad åt små hopfällbara stolar som blir väldigt träiga att sitta på efter ett tag. Trädstolen Rasmus monterar du direkt på ett träd och får trädet som ryggstöd.

Väska med inbyggd stol

4. Fler sittproblem löses med Ride on

På flygplatser brukar man avundsjukt stirra efter de där eldrivna små fordonen som drar förbi en medan man kämpar med sina rullväskor - framförallt när man har barn som är trötta i benen och börjar bli gnälliga.Ride on monterar du direkt på din rullväska och låter ett barn sitta bekvämt och hänga med genom korridorerna.

Finurligt dammsugarmunstycke

5. Rädda småsaker med Scooper dammsugarmunstycke

"Whroosrasselrasselrassel". Känner du igen ljudet? Du dammsugar och plötsligt hör du det. Och du tänker: "Vad fan var det där?" Du har sugit upp något. Kanske en hård makaron - men kanske örhänget i guld som försvann förra veckan - och nu är det bara att börja gräva i dammsugarpåsen. Med Scooper dammsugarmunstycke stoppas småprylarna innan de får en chans att komma in i röret.

Påsklämma med hällfunktion

6. Påsklämman har fått hällfunktion

Påsklämman i sig var en sådan där enkel revolutionerande grej när den kom. Nu har den dock muterat och fått en liten pip som går att öppna och ger den hällfunktion.

hackaren

7. Hacka salladen på nolltid

Detta är en lifehacker i dubbel bemärkelse då den verkligen hackar. I hackaren stoppar du helt enkelt det du behöver ha hackat och sedan leker du utombordare. Utan ström eller större ansträngning hackar du upp det du behöver med ett enkelt utombordarryck.

Sammankopplade muggar

8. Sammankopplade muggar

Inte alla är lika begåvade på att bära många muggar som de yppiga damerna i tyska ölhallar. Efter två muggar rasar allt i golvet för de flesta av oss. Dessa muggar kan man helt enkelt länka samman i Lego-style så att man kan bära betydligt fler samtidigt.

Osthållare

9. Nästa generation osthyvlingsinnovationer: osthållaren

En gång i tiden kom osthyvlen och gjorde ostskivandet lite enklare. Nu har osthållaren kommit. En liten pryl som gör hyvlandet mer hygieniskt då du inte behöver hålla i osten direkt med handen.

Objektivmugg

10. Värmekänslig mugg

Är kaffet varmt eller kallt? Låt muggen berätta det i stället för din brända tunga. Med Hot & Not behöver du aldrig bränna dig på drickan igen. Muggen är värmekänslig och berättar med texten på utsidan om innehållet är Hot eller Not.

Dubbelverkande cykellås

11. Dubbelverkande cykellås

Det finns en del smarta lösningar som ska göra cykeln mindre stöldbegärlig. En av dem är att man plockar med sig sadeln. Med Steatylook Bike Saddle tar du inte bara av sadeln, utan kan använda den som cykellås.

611 kr hos coolthings.com

Coola 3D-kontaktlinser

12. 3D-kontaktlinser gör dig fortsatt cool

3D-filmer är coola. Att ha glasögon är nördigt. Hur kan man gå och se film utan att ha på sig nördiga glasögon. Lösningen är 3D-linser.

Gitarr och dörrklocka

13. Låt gitarren varna dig

Detta är presenten till den som både har problem med var gitarren ska förvaras och ofta blir överraskad av vänner som kommer smygande in i lägenheten.The Guitar Dorbell placerar gitarren ovanför dörren. Varje gång någon kommer in slås ett vackert ackord.

99 USD hos hammacher.com

Njut av dig själv med Selfie Toaster

14. Njut av dig själv med Selfie Toaster

Älskar du dig själv så mycket att du skulle kunna äta upp dig själv? Men gör det då! Med Selfie toaster kan du få en bild på dig själv som motiv när du rostar ditt bröd.

65 USD hos burntimpressions.com

Självlysande toapapper

15. Självlysande toapapper

Det känns ganska överflödigt att förklara varför detta är en lysande present. Du sitter på toa och strömmen går. Toapappret lyser i mörkret. Nuff said.

Flexibel spargris

16. Flexibel spargris

En spargris är till för den sparsamme. Men Greedy pig är till för den direkt snåle, som behöver massor av plats för sina sparade slantar. Genom att låta grisen böka in sig i något annat, expanderar sparutrymmet och du får massor av plats till dina sparade mynt.

82 kr hos suck.uk.com


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.