Såhär kan du sätta guldkant på tre klassiska presenter Alla Hjärtans Dag-presenter

2013-02-03 av Christoffer
Såhär kan du sätta guldkant på tre klassiska presenter Alla Hjärtans Dag-presenter
Foto: Feelart / freedigitalphotos.net

Blommor, middag och choklad hör till de vanligaste presenterna på Alla Hjärtans Dag men bara för att de är vanliga betyder det inte att de behöver vara tråkiga. Anledningen till att de är vanliga är ju för att de är lagom, enkla och uppskattade. De går dock att sätta lite guldkant på ganska enkelt, bara genom att tänka efter lite innan. Här är några tips på hur du kan piffa upp tre klassiska Alla Hjärtans Dag-presenter.

Det här med blommor

Alla som inte övervägt blommor som Alla Hjärtans Dag-present räcker upp en hand! Har du fått rådet att ge rosor? Tänkte väl det. Det kanske är traditonellt och till och med lite tråkigt. Men statistiken talar sitt eget språk. Vi älskar att ge bort rosor på Alla hjärtans dag.

Enligt uppgifter från Nordiska museet så såldes det år 2002 hela 2 miljoner rosor bara i Sverige! Den populäraste färgen? Mörkröda rosor. Symbolen för Kärlek.

 • Något lite roligare än att köpa en bukett rosor är dock att köpa en bukett med hennes eller hans favoritblommor. Vet du vilka de är? Vet hans mamma eller hennes kompisar det? Du kan alltid fråga dem lite snyggt, tex på Facebook.

 • Är du sambo med din partner och ni har egen trädgård? Är det någon utomhusblomma som du vet att han eller hon gärna skulle vilja ha? Om det är möjligt, köp då en kruka och så ett frö i den med syfte att planteras utomhus till våren. Det kan vara början till ett körsbärsträd eller solrosor, bara du vet vad din partner helst önskar sig.

 • Istället för att ge en bukett rosor när du kommer hem från jobbet, ge blommorna allt eftersom och låt henne eller honom hitta dem under dagens lopp. Göm rosor längs din partners hela dagsrutin (badrumsskåpet, i kylskåpet, i jackan osv). Låt henne överraskas och bygga buketten under dagen.

 • Även om ni bor ihop så finns det en poäng att skicka blommor till din älskade. Att få blommor levererade till jobbet har en speciell effekt jämfört med att få dem hemma. Det är en officiell kärleksförklaring och kommer ge avundsvärda blickar från hennes (eller hans) kollegor. Blommorna kan du beställa i närmaste blomaffär eller via en nättjänst som tex Interflora.se.

Göra restaurangbesöket lite annorlunda

Att gå ut och äta är oftast ett helt lagom sätt att uppvakta sin partner på. Om du känner att du saknar lite inspiration på vilken restaurang eller vilken typ av restaurang du ska välja så kommer här lite tips.

 • Gillar din partner sång och musik? Beställ bord på ett ställe som har live-musik eller en föreställning senare. Det gör restaurangbesöket till mer av en upplevelse än bara en middag.
 • Dela upp kvällen genom att ta din partners favoritdrink på en lite lyxigare bar innan middagen. Att besöka två olika ställen på en kväll gör faktiskt ganska stor skillnad i känslan att "man gjort mycket".
 • Finns det någon aktivitet som han eller hon gillar extra mycket eller som ni har något specifikt roligt minne tillsammans? Kombinera middagen med att gå och bowla, spela biljard, kasta pil, gå på musikquiz etc. Att gå på bio är förstås också en vanlig klassiker.
 • Kolla i tidningen om vad som händer på stan. Gör något som ingen av er gjort innan även om det spontant inte verkar som något ni skulle älska. Det är alltid kul att skapa nya minnen! Det kan vara en konstutställning, en diktuppläsning, stand up-comedy, ett museum eller liknande. Det finns fantastiskt mycket som händer i sin stad som man inte har en aning om!
 • Håll planen för kvällen hemlig. Även om kvällens planer inte är så speciella är det oftast kul med överraskningar.

Choklad 2.0

Choklad på Alla Hjärtans Dag är en klassiker som går hem för att det är lagom, enkelt och nästan alla älskar choklad. Om du vill göra något mer än att bara köpa en ask Aladdin Hjärtan så överväg något av följande:

 • Gör egna chokladpraliner - Det ÄR riktigt enkelt (i princip handlar det bara om att blanda blockchoklad, grädde och något smakämne). Var lite kreativ med vad du stoppar i som smakämne utifrån vad din partner tycker om, om det så är polkagrisar, skumbananer eller hallonbåtar. Låt varje chokladpralin bli en överraskning!
 • Gå på en chokladprovning - På flera orter i landet arrangeras chokladprovningar där man kan lära sig extra mycket. Att lära sig mer om choklad ger nyanser och nya insikter. Det är ett minne som lever kvar efteråt.
 • Ge bort en chokladmassage - det går att köpa som upplevelse


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.