Årets Julklapp 2016: Ekologiska julklappar

2016-12-11 av Christoffer
Årets Julklapp 2016: Ekologiska julklappar

Att köpa ekologiskt är knappast något nytt för 2016 men det känns som 2016 var året då ekologisk produkter tog ett än större kliv in i varje kök och därtill även i andra typer av produkter som kläder och leksaker. När ekologiska produkter tagit steget från en nyhet till mainstream, som jag anser att de gjorde under 2016, så kan man numera leva en betydligt större del av sitt liv med ekologiska produkter.

Årets Julklapp 2016, enligt Presenttips.se, blir därför den ekologiska julklappen: produkter som är ekologiska och som man kan ge bort i julklapp! För att hjälpa dig att hitta ekologisk produkter inom olika segment så kommer här en lista med olika produktkategorier som är 100% ekologiska eller har ekologiska sortiment inom denna kategori:

Ekologiska leksaker

Ekologiska leksaker

Googla "ekologiska leksaker" och du hittar massor av små, nystartade butiker som alla säljer och marknadsför ekologiska leksaker och det är inte så konstigt. Barn älskar ju att suga, bita och i allmänhet försöka äta upp sina leksaker och med så mycket närkontakt - och framförallt så känsliga, små kroppar - så vill man att det ska vara helt giftfritt. De ekologiska leksakerna är här för att stanna!

Från 100 kr hos Stor & Liten

ekologiska barnkläder

Ekologiska barnkläder

Vi fortsätter med julklappar till barnen och samma princip gäller förstås för barnkläder som för leksaker. Hudnära tyger som tuggas och sugs på ska ju förstås heller inte ha några gifter i sig och varför då inte köpa barnkläder som är helt ekologiska? Det finns idag ett jättestort utbud av ekologiska barnkläder så det är bara att välja och vraka.

Från 100 kr hos Babyshop.se

linas ekologisk matkasse

Ekologisk matkasse

Visst kan du köpa en kasse med ekologisk mat och ge bort på julafton men som present är det inte lika bra som att ge bort en ny rutin, att äta ekologiskt varje vecka. Med ekologiska matkassar från Årstiderna.com får mottagaren utvald, ekologisk mat och inspirerande recept varje vecka. Detta är framförallt en bra julklapp åt den som har lite tid, och inspiration, till att laga mat varje vecka.

Från 799 kr hos Linas Matkasse

ekologisk hudvård

Ekologisk hudvård

Hudvård handlar ju om att applicera närande och stärkande ingredienser på huden som sedan åker in i huden och verkar inifrån. Det handlar alltså i minst lika stor utsträckning som mat som något som du får "i dig". Ett ekologiskt val av hudvård är alltså ett sätt att se till att kroppen hålls fri från gifter och onödiga tillsatser.

Från 100 kr hos Åhlens.se

Ekologiska kläder för kvinnor

Ekologiska kläder för män och kvinnor

Det finns massor av olika butiker som säljer ekologiska kläder men enbart några få som enbart säljer ekologiska produkter över hela sortimentet. Hildur.se är en av dessa och här hittar du ekologiska kläder för både män och kvinnor (och därtill mycket inom andra produktsortiment också).

Från 200 kr hos Lindex

ekologiskt kosttillskott

Ekologiska kosttillskott

Om man äter kosttillskott för att kroppen ska må bättre så är det ju bara logiskt att man ser till att dessa är såpass naturliga och ekologiska som möjligt. Här är ett exempel där du kan hitta massor av ekologiska kosttillskott och naturläkemedel.

Från 100 kr hos Grön Gåva

ekologiska lakan

Ekologisk hemtextil

Med tanke på att du sover mellan 6-9 h av ditt dygn och ligger bland textiler och därefter duschar och torkar dig med handdukar så kommer kroppen hela tiden i kontakt med textilier. Här kan det vara en god idé att överväga ekologiska textilier och se till att kroppen bara kommer i kontakt med naturliga material som framställts ekologiskt.

Från 100 kr hos Hildur.se

Buybutton obsolete

Det finns ju massor av fler kategorier och butiker att undersöka då det hela tiden poppar upp nya butiker som erbjuder helekologiska sortiment som inte fanns innan. Jag hoppas att ni kan få lite tips och inspiration av ovanstående kategorier hursomhelst.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.