9 presenttips som hjälper mottagaren i köket

2014-12-22 av Christoffer
9 tips på smarta uppfinningar som underlättar i köket

Att laga mat faller sig för vissa väldigt naturligt. Redan första gången de försöker sig på att skala en potatis dröjer det inte länge förrän de står där med en perfekt avvägd trerättersmiddag och undrar varför inte allt annat kan vara lika lätt. För andra är det lite svårare att komma igång. Endast att koka upp lite vatten kan ses som en kamp och att fundera ut hur olika ingredienser och råvaror kan kombineras för ett gott och näringsrikt mål mat ska vi inte ens tala om. Oavsett hur just din vän beter sig runt i köket kommer dessa presenttips garanterat hjälpa till på något vänster.

Vitlökspress

1. För vitlöksälskaren

Det finns få kryddor som passar så bra in i så många olika maträtter som vitlök. Dessutom är det också suveränt mot både förkylningar och annat. Med detta i åtanke kan det vara lätt att utgå från att alla äger minst en vitlökspress. Tråkigt nog är detta köksredskap en riktig fiende för kocken. Den är ju nästan omöjlig att få ren från vitlöksresterna. Som tur är har Garject tagit fram en vitlökspress som automatiskt rengör pressen med bara ett knapptryck. Äntligen kan det bli lika kul att arbeta med vitlök som det är att äta den.

Pineapple peeler

2. För det tropiska

Många frukter är extremt svåra att ta sig an och skala. Ananas är en av dessa frukter, vilket är väldigt synd då det söta och saftiga fruktköttet är perfekt i både desserter, drinkar och till en redig köttbit. Att riskera både knivar och egen hälsa känns dumt för att få en munsbit frukt, och därför drar sig många från att köpa hem ananas. Nu är kampen äntligen förbi! Med Pineapple Peeler är det bara att skära av toppen av frukten, fästa peelern i fruktköttet och skruva. När botten är nådd är det bara att dra upp peelern och sedan njuta av det fina fruktköttet.

Gräddblixten

3. För gräddomanen

Fluffigt, vitt och fruktansvärt gott. Ja vispgrädde är ett måste när det kommer till många desserter. Men att få till detta himmelska fluff är inte alltid en dans på rosor. Bunke och elvisp ska tas fram, om visparna nu finns på samma ställe vill säga, annars är det handvisp som gäller vilket garanterat kommer ge dig träningsvärk i flera dagar. Strunta i allt detta och använd istället Gräddblixten. Det enda som krävs är att hälla ner grädden i bunken och börja använda pumphandtaget. På mindre än 30 sekunder står du där med perfekt vispgrädde och minimalt med disk. Så vad väntar du på? Det känns som att det är läge för en gräddtårta!

Citrusspray

4. För perfekt smakhöjare

Det kommer aldrig bli lättare att kunna addera lite färsk citrus-juice till salladen, efterrätten eller drinken som det är nu. Med Stem Spraymunstycke går detta som en dans helt utan knivar och juicepressar. Munstycket pressas ner i den färska frukten och sen är det bara att börja spraya. Dessutom är munstycket tillverkat av livsmedelssäker plast för att förhindra din juice att bli förorenad. Detta slår butiksköpt juice med hästlängder.

39 kr hos CDon

stirr såsvisp

5. För den såsiga

Att laga en perfekt sås tar ofta tid. Dessutom kräver såsen väldigt mycket uppassning i form av omrörning och justerande av värme på plattan. Det gör det svårt att försöka kombinera såsandet med annan matlagning. Med den nya automatiska såsvispen från Stirr slutar såslagningen att vara ett problem. Sätt bara ner den i kastrullen och den rör om i såsen tills det att perfektion uppnåtts. Så nu kan du fokusera på maträtten som såsen ska vara ett tillbehör till istället för att lägga all tid och energi på detta fantastiska tillbehör.

Crock-pot

6. För långkoket

Långkok i form av mustiga grytor och liknande sitter inte direkt fel såhär i vintertider. Men som namnet avslöjar tar dessa maträtter lång tid att genomföra. För att få lite extra hjälp i arbetet med långkok finns nu Crock-Pot. Lägg ner de ingredienser du vill använda dig av i grytan och lämna den sedan till att sköta matlagningen själv. Tack vare att grytan är försedd med överhettningsskydd går det bra att lämna hemmet för att göra annat och sedan komma hem till en underbart god middag.

Ägg-separerare

7. För äggseparatören

Ägg kan vara ena riktiga jäklar när det kommer till att göra som kocken vill. Detta gäller speciellt när gulan ska separeras från vitan. Att hälla äggen fram och tillbaka mellan skalhalvorna kan lätt göra sönder gulan och att använda händerna garanterar kladd. Att istället använda ägg-separeraren gör jobbet snabbt och smärtfritt. Knäck hela ägget ner i separeraren och se på medan vitan rinner undan och den perfekta gulan ligger kvar.

6 USD hos Amazon.com

Buybutton obsolete

Äggkokare EggXpert Steel

8. För äggmackan

Att börja dagen med en äggmacka ger bra energi och mättnad. Men att koka ägg till perfektion när det samtidigt är andra saker att tänka på, som exempelvis att läsa morgontidningen eller ta en dusch, är ganska knepigt. Antingen blir ägget för löskokt eller så hårt kokt att den annars så fina gulan byter färg och får en grön kant. Med äggkokaren från Ovomat Trio blir dåligt kokta ägg ett minne blott. Kokaren kan hantera tre ägg samtidigt och säger till när äggen nått perfektion. Helt enkelt en perfekt liten hjälpreda för de hemmakockar som älskar ägg.

299 kr hos Ellos

Nutribullet mixer

9. För smoothie-personen

Att laga till smoothies är något som de allra flesta någon gång gjort. En hyfsat enkel sak att tillaga då det endast är en mixer eller en juicepress som behövs. Dock kan det bli problem om ingredienserna i smoothien är av det hårdare slaget. Exempelvis linfrön och nötter är svåra att juica till eftersom de lämnar avfall efter sig. Så om du är sugen på att kunna göra en fin och slät smoothie eller juice, utan avfall, är Nutribullet mixern för dig. Med sin speciellt framtagna design trycker den ur all näring ur produkterna du slänger ner i den. Ett extra plus är att den är väldigt lätt att rengöra.

596 kr hos CDon


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.