8 presenter för en bra start på det nya året

2014-12-30 av Christoffer
8 presenter som hjälper till att hålla nyårslöften

Det nya året nalkas med stormsteg. Och nu är det ju så med nyår att det förväntas att man avger ett nyårslöfte - oavsett om man vill det eller inte. Så är det för dig, och så är det för alla i din omgivning. Man förväntas att avge detta löfte och hålla det åtminstone i ett par månader. Men oftast blir det bara ett par veckor - och i värsta fall bara ett par dagar. Men löftet ska ges och när man ger det menar man det verkligen: 'På måndag ska jag köpa en träningsmaskin och börjar träna hemma?", säger man med darrande röst och med stor champanjeboostad övertygelse vid 12-slaget. Och på måndag upptäcker man hur dyra de där maskinerna egentligen är och man kanske ska vänta tills stora rean startar.När stora rean startar har man glömt sitt löfte. Känner du igen detta hos dig själv eller kanske en vän som fyller år i dagarna?

Här följer 8 presenter som kan hjälpa dig att hjälpa andra att hålla sina nyårslöften - genom att du förser dem med de saker de behöver för att hålla sitt nyårslöfte.

dagbokskalender

1. Börja komma i tid

Alla har en kompis eller släkting som alltid kommer för sent - eller inte kommer alls. Den vanligaste repliken du får när du ringer denna människa är: "Aj fan! Var det idag!"Man skulle vilja att denna person gav som löfte vid nyår att börja komma ihåg saker - men personen i fråga skulle säkerligen glömma bort att göra detta.Den perfekta nyårspresenten till en sådan person bör därför vara en kalender. Och då kan man passa på att ge bort en snygg sådan.

Tillbehörsset Flexmaster AB Rocket Twister

2. Börja träna

Det finns väl inget vanligare löfte på nyårsafton än att man ska börja träna. Som i exemplet ovan så finns det massor av orsaker till varför det sedan inte blir av. Sanningen är ju egentligen alltid att man är lat, men om man då har goda vänner som ger en färre och färre möjligheter att låta bli, så kanske man till slut sätter igång. En sådan möjlighet är att ha en behändig liten träningsmaskin hemma.

fotokurs

3. Börja fotografera

Följ upp den där dyra presenten. Om du slog på stort och köpte en dyr systemkamera i julklapp till din kompis, flickvän, pojkvän, dotter, pappa - eller någon annan - så vill du ju inte se kameran bara stå och samla damm. Och den som fick din dyra present känner sig ju manad att lova som nyårslöfte att börja fotografera. Men för att vara på den säkra sidan, släng in en liten summa till och ge bort en fotokurs, så att gåvan verkligen kommer till användning.

Prova på Pole dance

4. Lära sig dansa Pole dance

Att säga det är en sak - att göra det en annan. Alla som någon gång ens försökt att dansa Pole dance ser nog med andra ögon på de där stripporna som slingrar sig runt en påle på scenen. Det är nämligen inte så lätt som det ser ut - inte om man gör det ordentligt. Så om någons nyårslöfte innehöll meningen: "Äh, Pole dance, det där är väl ingenting, det fixar jag lätt som en plätt", så kan det vara en bra present att skänka bort en kurs i Pole dance och rädda kompisens anseende

Dator och surfplatta i ett

5. Börja skriva på den där boken

Om du har någon i din omgivning som tjatat i åratal om att denne ska skriva en bok så kanske denne behöver en knuff på vägen. I slutänden kan det kännas som om personen tjatat så mycket om boken att du nästan skulle kunna skriva den själv. Men det är den aspirerande författaren som ska skriva boken, och om du ger denne en riktigt dyr dator - med förutsättningen att boken skrivs under det kommande året - då lär nyårslöftet bli att göra just detta.

9113 kr hos Misco

Buybutton obsolete

Sparbössa Svarta Pengar

6. Resa jorden runt

En resa jorden runt är liksom inget man ger bort i present - till någon. Så vida du inte är löjligt rik. Det är något man själv får jobba hårt för att spara ihop till. Så vad kan du som vän göra för att hjälpa till att förverkliga ett sådant nyårslöfte? Varför inte en spargris så att vännen kan spara undan pengar till resan? Och varför då inte en spargris för svarta pengar - så går sparandet lite snabbare. (Och då passar det ju att man ska spara till en resa ut ur landet så att man undkommer skatteverkets långa fingrar.)

Fotoklockan Silver

7. Komma i tid - del II

Att glömma bort vad man bestämt - och när det är bestämt - är ett stort problem för många. Men det kan i och för sig avhjälpas med en kalender. Ett större problem är i så fall att helt glömma bort tiden. Då glömmer man helt av att titta på klockan - och när man väl gör det får man väldigt bråttom. Antag att din vän är av den fåfänga sorten som kan drunkna i sin egen spegelbild i timmar - och därför tappar bort tiden.Men då är lösningen en klocka med bilder. Montera själv de 12 bästa bilderna på din vän i ramarna och denne kommer aldrig att kunna undvika vad klockan är när hen tittar på sig själ.

Back 2 skool Pennställ

8. Bli mer organiserad

Ett vanligt nyårslöfte är att bli mer organiserad. Livet är ett kaos, men skulle nog kunna ordna sig om man bara var mer organiserad. Det börjar med det lilla: att ha ordning och reda på skrivbordet. Ens skrivbord återspeglar ens sinne, sägs det. Och kan du få ordning och reda på ditt skrivbord, så kan du få ordning och reda i dig själv. Och hör du en vän säga på nyårsafton att detta ska bli löftet - då är ett snyggt och praktiskt pennställ en bra present.

179 kr hos Fun Gadgets

Buybutton obsolete


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.