Presenttips.se logo

7 presenttips till dina händiga vänner

2014-12-18 av Freddi
7 tips på presenter till dina vänner som gör allt i hemmet själva

Vi känner alla någon som drar sig för att anlita hantverkare när hemmet ska göras om. "Varför spendera massa onödiga pengar på något som går exakt lika bra att göra själv?", säger denne "gör-det-själv-fantast" och drar på sig verktygsbältet. Och det är ju ingen som kommer märka om tapeterna inte riktigt är mönsterpassade eller om hyllan är lite ranglig. Att arbeta med händerna och lyckas fixa saker helt själv trumfar ut att be om hjälp - alla dagar i veckan. Här kommer några presenttips till dina händiga, eller inte så händiga, vänner.

House Doctor Rosa Verktygslåda

1. Ett gulligare kit

Är det möjligen så att du har en liten snickare i familjen som vill ordna upp sitt rum, eller varför inte den första egna lilla ettan strax utanför stan? Om det även är så att denna snickare älskar färgen rosa, ja då är denna rosa verktygsväska med matchande verktyg den perfekta presenten. Med både skruvmejslar, tänger och hammare utgör detta kit med 32 delar en bra bas som varje hem behöver. Det enda som behövs utöver det är ett gör-det-själv-projekt - och sådana finns det många av om en letar riktigt noga.

401 kr hos RoyalDesign.se

Buybutton obsolete

laseravståndsmätare

2. En futuristisk tumstock

Instabila tumstockar och måttband - som hellre lever sitt eget liv än gör det vi vill ha ut av dem - visst är de för skojiga? Njae, de är inte direkt de smidigaste mätinstrumenten när en arbetar på egen hand. Som tur är har framtiden äntligen kommit. Från Bosch kommer nu en lasermätare i behändig storlek som genom ett enkelt knapptryck berättar för dig exakt hur stor eller liten en yta är. Perfekt för att mäta bökigare ting som långa fönsterbrädor, takbalkar eller liknande.

Magnogrip magnetarmband

3. Ett magnetiskt mellansteg

Själva meningen med skruvar och spikar är att de ska borras och slås in i väggar eller möbler där stabilitet och hållfasthet krävs. Dock kan det vara ett himla pill att faktiskt få dem att hamna just där. Eftersom vi endast har två händer kan vi bara arbeta med en spik och en hammare i taget. Men var ska de andra spikarna förvaras under tiden? Har du dem i munnen kan det hända att du råkar spotta ut dem eller svälja dem och lägger du dem på stegen kommer de ramla ner på golvet där du senare antagligen kommer kliva på dem. Att istället använda Magnogrip - och på ett smidigt sätt förvara spikar, skruvar, bultar och annat runt handleden - kommer bli som det hallelujah-moment du väntat på hela livet!

Multiverktyg

4. Ju mindre desto bättre

Alla händiga personer där ute har ju någon gång varit på jakt efter det perfekta multiverktyget. Det känns ju mycket bekvämare att istället för att fylla ett helt garage med elektroniska prylar och skiftnycklar i alla existerande storlekar, ha en tillförlitlig bästa vän som kan hjälpa till med allt småfix som hemmet behöver. Multiverktyget Charge ALX vill bli just den bästa vännen. Det kompakta lilla verktyget innehåller hela 24 olika funktioner, där både såg, konservöppnare och kapsylöppnare ingår som en trevlig bonus. Fix i hemmet är ju alltid bäst om det får avslutas med en kall öl i glasflaska och en burk mikrad ravioli direkt ur konservburken.

Färgspruta

5. En uppiggande färgklick

Ibland är färg det enda som krävs för att piffa upp lite. Oavsett om det gäller ett helt hem eller en liten dekorativ träfigur, blir möjligheterna till nyskapande oändliga med dagens enorma färgutbud. Dock är ju själva målningen i sig inte särskilt spännande. Kramp i händer och armar efter för många drag med penseln eller rollern, och ett ibland fläckigt resultat. Nej, då är ju en färgspruta definitivt att föredra. Det enda som behövs är ett knapptryck och en förmåga att kunna sikta rätt, resten tar maskinen själv hand om. Dessutom ser den lite ut som en futuristisk pistol, vilket bara gör jobbet roligare. Lusten att starta en paint ball contest varje gång någon kommer in i rummet kommer att bli nästan oemotståndlig.

LED ljusmina

6. Lyser upp din vardag

Det blir ju alltid ett problem att försöka laga något om det inte finns tillräckligt med ljus för att hitta det trasiga. Ficklampor är ju alltid ett alternativ, men om en arbetar själv och behöver använda båda händerna till annat än att hålla i och rikta ficklampan rätt blir det sällan bra. Istället för att försöka balansera lampan mellan tänderna är det istället en väldigt smart idé att investera i en liten magnetisk LED ligth mine. Dessa briljanta LED-lampor kan fästas och riktas med hjälp av magneter. Du får ljus dit du behöver och tillåts jobba med båda händerna. För hobby-bilmekaniker är dessa ett måste.

Kompakt skiftnyckel

7. Var alltid redo

Du vet aldrig när det kan behövas ett verktyg. En nödsituation kanske uppstår på jobbet, i skolan eller på roadtrippen, och kan endast lösas med hjälp av en skiftnyckel eller en måttstock. Problemet i sådana stunder är oftast att verktygslådan ligger hemma i garderoben eller garaget. Så hur löses det här då? Jo, genom att ha en miniverktygsset i nyckelringen såklart! True utility mini skiftnyckel är som namnet avslöjar en liten fullt fungerande skiftnyckel, som även innehåller skruvmejslar och en liten måttstock. Allt i nyckelringsformat redo för dig att dra upp och använda direkt när en nödsituation slår till.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.