11 nytänkande presenter till bokälskaren i ditt liv

2014-12-17 av Christoffer
11 presenter som din bokälskande vän troligen inte har

Alla känner vi någon som så fort chansen ges sitter med näsan i en ny bok. Oavsett om det handlar om att döda tid på resor, eller att bara ha en mysig stund hemma i soffan med en kopp te nära till hands, så är boken huvudpersonen. När bokhyllorna knappt orkar bära tyngden av alla böcker, som redan lästs ut flera gånger om, kan det bli knepigt att försöka hitta något nytt på bokmarknaden som kommer att uppskattas som present till bokälskaren. Därför kan det vara en bra idé att leta presenter på andra ställen än i bokhandeln. Här kommer några tips som din bokälskare kommer uppskatta.

Osynlig bokhylla - Conceal Double Shelf

1. Till bokinredaren

Ser det ut som att din bokälskare bor i ett bibliotek med sprängfyllda bokhyllor från golv till tak vart en än vänder blicken? Om extra förvaring för böckerna ändå krävs finns det inget bättre än en bokhylla gjord av böcker. Med hjälp av ett metallstycke och en bas av två böcker kan en svävande bokhylla sättas upp bredvid favoritläsfåtöljen - eller varför inte bredvid sängen. Stapla böcker ovanpå böcker och skapa en häftig illusion som kommer få folk att stanna upp och undra.

Mumin bokmärke

2. Till Muminälskaren

Alla är vi bekanta med Tove Janssons mysiga Mumintroll. För den som vill hålla koll på vilken sida det är dags att börja läsa, utan att förstöra boken med vikta hundöron, finns söta bokmärken med Janssons huvudkaraktär på. Låt Mumintrollet och hans familj hjälpa din bokälskare genom sin nästa favoritbok.

mySmartStand Bokstöd

3. Till den bekväme

Om armar och händer börjar krampa efter timtals av läsning kan det vara skönt med lite avlastning för att kunna fortsätta läsa. Detta hopfällbara och smidiga bokställ kan tas med på resor och hjälper till att hålla upp både böcker och läsplattor. Även perfekt om bokälskaren måste kombinera läsningen med något annat, exempelvis matlagning. Gör det ännu mer personligt genom att välja just din bokälskares favoritfärg på bokstället.

LED Bokstöd med läslampa

4. Till nattläsaren

Det finns inte många saker som är bättre i en bokälskares ögon än att krypa ner i sängen och läsa några sidor i favoritboken precis innan läggdags. För att undvika strul med sänglampor, som inte riktigt ger ordentligt ljus, finns nu en specialdesignad LED-lampa som placeras ovanpå sidan som ska läsas. Den tunna lampan gör det dessutom lättare att läsa i eventuella kudd- och filtfort. Så skrota ficklampor och andra bökiga ljuslösningar och gå på den futuristiska LED-lampan istället.

10 USD hos Amazon.com

Buybutton obsolete

Bokborste

5. Till städaren

Böcker som står uppradade i öppna bokhyllor drar tråkigt nog till sig ganska mycket damm om de inte används frekvent. Att gå och dammtorka pärmar och bokryggar med trasa tar ett tag och stjäl på så vis dyrbar lästid. Med den här specialdesignade bokborsten går städningen snabbt och tillåter bokälskaren att snabbt krypa upp i fåtöljen med en gammal avdammad klassiker igen.

29 EUR hos vonwilmowsky.com

Kindle läsare för e-böcker

6. Till den effektiva läsaren

Om din bokälskare plöjer sin väg genom ett flertal böcker i veckan, och dessutom tillbringar en hel del tid på resande fot, kan det underlätta att kunna samla ett flertal olika boktitlar på ett och samma ställe. Med hjälp av e-boken från Kindle kan din bokälskare välja fritt bland över 700 000 titlar utan att behöva släpa runt på en stor resväska fylld av inbundna böcker. E-boken är liten och smidig och kan få verk som Stephen Kings Det att tappa flera kilo i vikt. Det blir inte smidigare än så.

säng soffa bed lounge

7. Till sommarläsaren

Ett bättre strandsällskap än en bok är svårt att hitta. Detsamma gäller tyvärr sköna läsställningar, om det inte finns någon justerbar solstol i närheten. Hoprullade handdukar och knöggliga tröjor gör sällan bra kuddar, och armarna har en tendens att domna bort efter ett tag liggandes på mage. Som tur är finns nu Y-Ply. En lätt och hopfällbar konstruktion som både gör ett bra ryggstöd och nackstöd. Din bokälskare kommer garanterat förälska sig i den och undra hur det ens har varit möjligt att läsa på stranden utan den tidigare.

Levenger Bokmärken i fin ask

8. Till ordningshållaren

Tycker din bokälskare om att hålla ordning och markera viktiga delar i sina böcker? Om din väns böcker är fyllda av anteckningar, små bitar av post-it-lappar och hundöron, är det dags att ge bort page nibs. Det är små och snygga sidklämmor i metall som fungerar som markörer för viktiga meningar och textstycken. Fördelen är att de inte förstör boken - som markeringspennor gör - och som är väldigt mycket snyggare än alla post-its och hemmagjorda bokmärken i världen.

Förstoringsglas -Svart

9. Till retro-läsaren

Ibland kan det behövas lite hjälp på traven i läsningen. Att behöva sitta med boken på armlängds avstånd - eller så nära ögonen att näsan bokstavligen talat är i boken - är inte särskilt bekvämt. För den som är trött på läsglasögon finns det inget mer perfekt än ett klassiskt förstoringsglas á la Sherlock Holmes. Känslan intensifieras ännu mer om boken som läses är en deckare eller en kriminalroman.

Läderboxar för snygg förvaring

10. Till den modemedvetna

Det kan vara svårt att hitta snygg och praktisk bokförvaring för mindre utrymmen. Men med denna korgkollektion i läder förvandlas bokförvaringen till en snygg inredningsdetalj som smälter perfekt in i hemmet. Det tredelade kittet innehåller en större korg, med praktiska fack för både böcker och tidningar, och två mindre korgar för boktillbehör som läsglasögon och bokmärken. Håll läsningen trendig med Levengers bokförvaring.

159 USD hos levenger.com

Boksidor-hållare

11. Till den assistanssökande bokälskaren

Böcker är oftast fogliga när de befinner sig ett fast grepp. Men så fort de läggs ner på ett bord är de som att börjar leva ett eget liv. Sidorna far kors och tvärs och tillslut har bokälskaren ingen koll på var någonstans i boken denne befann sig. För att undvika detta magiska självbläddrande finns en praktisk boktyngd som håller sidorna i schack, även när boken ligger platt på rygg. Perfekt för mångsysslaren som gärna kombinerar bokläsningen med annat.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.