5 presenter som knappt kostar någonting

2014-03-04 av Alexander
5 presenter som knappt kostar någonting

Att ge bort presenter är både kul och spännande, särskilt om det är någonting som mottagaren länge önskat sig. Men ibland så kanske man vill ge bort någonting som är mer personligt, som har lite mer eftertänksamhet och som nödvändigtvis inte har så hög prislapp. Det är vid sådana tillfällen som gratis presenter kommer väl till hands, och för dig som antingen lever med en strikt budget eller som helt enkelt vill ge bort något som har annat värde en pengar – fortsätt läs. Nu går vi nämligen igenom 5 stycken presentidéer som knappt kostar någonting alls, men sannerligen kan få mottagen på ett glatt humör.

Pyssel i present

1. Pyssla ihop någonting

Att ge bort en present som du själv har gjort är bland de mest ambitiösa gåvorna som du kan ge bort. Det visar inte bara på att du känner personen i fråga väl, utan också har lagt ner egen tid och energi på att få till en så bra present som möjligt. En utmärkt sådan present kan därför vara pyssel, och här kan du välja precis vad du vill.

Förvisso kanske det tillkommer en liten avgift för att köpa in grejerna, till exempel knappnålsögon, glitter, klister eller dylikt. Men samtidigt så räcker grejerna länge, och med lite träning & skicklighet kanske du kan bli känd för att ge bort hemmasnickrade mästerverk!

Exempel på roliga saker att ge bort kan vara en porslinsmugg som du med vattenfast penna skrivit ett roligt meddelande på. Stoppa in muggen i ugnen på 175 grader i 30 minuter och meddelandet stannar kvar trots diskningar eller intensiv användning.

Annars kan du också skapa fina burkar som du frostar utsidan på, eller vad sägs som ett sött toalettmonster? Ja, det finns massvis med resurser på nätet där man kan lära sig pyssla ihop riktigt finurliga saker med enkla medel. En bra kanal att använda sig av kan vara nedanstående Pinterest-länk där du kan få tips och förslag på pyssel-projekt.

Från c:a 50 kr hos pinterest.com

Pyssel i present

2. Laga mat eller baka något gott

Kanske inte helt gratis, men de flesta av oss har mjöl eller kakao hemma. För under femtiolappen kan du med stor säkerhet köpa nästan alla ingredienser och dekorationer för att skapa ett fantastiskt bakverk. Lägg allting i en snygg burk eller så kan du vika din egen låda, bara fantasin sätter gränserna. Skriv samtidigt ett fint meddelande och leverera allting personligt vid dörren.

Här går det dessutom att vara riktigt kreativ genom att exempelvis baka polkagrisar som du har i egenvikta strutar. Bättre än så blir det knappast. Om du inte skulle vara så stort fan av sötsaker eller desserter, skriv ett fyndigt meddelande som säger att du bjuder på middag. En gratis måltid har väl aldrig någon tackat nej till?

- hos hemmet eller liknande

Gratis nöjen

3. Ta med på en upplevelse

Om du känner personen tillräckligt bra, kanske om det är din sambo, förälder eller bästa vän – varför inte ta med honom eller henne på en upplevelse?

En upplevelse behöver inte kosta något, och på sommaren kan det handla som en sådan enkel grej som en picknick i en park. På vintertid och under förutsättning snö finns, vad sägs pulkaåkning, varm choklad och gott sällskap? Som du kanske märker finns det massor av nästintill gratis upplevelser. Vissa förslag på din ort kan du tex hitta på sajten Gratisnöjen.se.

- hos gratisnojen.se

Baby- eller hundvakt

4. Baby- eller hundvakt

Att ha småbarn kan vara krävande, och nyblivna föräldrar kan igenkännas på deras påsar under ögonen, dåliga sömn och en konstant huvudvärk. Ok, bilden kanske är något överdriven, men att vara småbarnsföräldrar är sannerligen ingen lätt match. Tillfällena där man därför kan unna sig tid tillsammans, iväg från barnet eller barnen, är därför sällsynta.

Lyckligtvis är du en räddare i nöden och en riktig hyvens kompis, då du har gett bort ett frikort i barnvaktning när någon av föräldrarna fyllde år tidigare! Att ge bort ett ”barnvaktspass” är förmodligen en mycket uppskattad present, och du kan samtidigt lära känna din polares barn lite bättre. Detsamma fungerar även med hundägare!

0 kr hos hemmet eller liknande

Skriv ett brev

5. Skriv ett brev

Så enkelt, men ack så värdefullt. Vi skriver nu för tiden allt för få brev, och istället ägnar vi oss åt facebook, sms eller mail. Så vad sägs som att ändra på den trenden genom att ge bort ett handskrivet brev? Om det är din bästa kompis som fyller år, ge bort ett brev där du berättar om hur mycket du värdesätter er vänskap och alla framtida bravader som ni kommer genomföra. Om det är din flick- eller pojkvän som ska få brevet, skriv naturligtvis om hur mycket du älskar att spendera tid med personen, och ja. Uttryck din kärlek helt enkelt! Ett brev kan låta tråkigt, men faktum är att det är allt annat än just tråkigt. Så greppa tag i pennan och börja skriv. Extra plus om du köper snyggt brevpapper.

Cirka 15 kr hos hemmet eller liknande


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.