13 fars dag-presenter till olika typer av pappor

2014-10-26 av Christoffer
Hitta fars dagpresenten till just din pappa

Fars dag nalkas och det är dags att börja fundera på en fars dagpresent. Det är inte helt lätt att säga vilken present just din pappa skulle uppskatta mest, då pappor är som folk är mest - olika. Om du dessutom är uppvuxen med två pappor - vilket också händer - så är pressen extra stor att hitta presenter. Därför presenterar vi här en hel rad med olika sorters presenter till olika sorters fäder.

Livsnjutar-nalle

1. Till myspappan

En mysig pappa ska ha en nalle. Detta är nallen Oliver. Han äger käpp, väska och hatt och föredrar att njuta av en flaska whiskey, cigarrer och en blomsterkvast att dofta på. Kanske någon som påminner om din pappa? En enkel liten present på fars dag.

Morgonrock - Stålmannen

2. Till superpappan

Är din pappa den där som alltid ställer upp när det krisar och stormar in och reder upp saker? Är han någon du alltid kan lita på och finns där för dig? Klart att han då ska ha en stålmannen-morgonrock som bekräftar hans status.

Ölkorvar i snygg förpackning

3. Till den öl-älskande pappan

Näst efter öl älskar din pappa troligen ölkorv. Vad kan då vara bättre än ett 12-pack med olika sorters ölkorv i en snygg kylväska? En sådan bör räcka lite längre än till fars dagfirandet. En god idé är att stämma av med de andra i familjen så att någon köper några öl också, annars lär det bli en ganska tryckt stämning under kvällen.

James Bond DVD-box

4. Till Pappa Bond

Pappor älskar James Bond. Pappor vill vara James Bond. Detta har de alla gemensamt. Dock lär de vara särdeles oense om vem som är den 'riktiga' James Bond.Är din pappa i 60-års åldern säger han troligen Sean Connery. 50-åriga pappa hävdar Roger Moore (bortsett från de där udda exemplaren av pappor som hävdar att George Lazenby var den enda rätta James Bond. Men det är samma sorts pappor som hävdar att inget mindre än en armbåge ska föras in i örat.) 40-åringen håller på Timothy Dalton eller Pierce Brosnan. Om din pappa tycker att Daniel Craig är den rätta Bond så får du troligen samla veckopengen i flera månader för att ha råd med den här DVD-boxen.

Bluetooth-styrd helikopter

5. Till tekniknördspappan

Pappor är på slutändan endast pojkar som blivit vuxna och fått barn. Är din pappa en sådan som sitter och dräglar över Hobbex-katalogen lär han uppskatta en helikopter som går att manövrera från en iPhone.

GoPro actionkamera

6. Till teknik-action-pappan

Om du i stället har en pappa som inte bara är tekniknörd, utan älskar aktion och äventyr - så kanske en actionkamera är rätta presenten. För att veta om du ska köpa en radiostyrd helikopter eller en actionkamera till din pappa så kan du ställa dig följande fråga: är din pappa en sådan som helst står och tittar på när ett flygplan åker förbi över himlen och fridfullt säger: "Den där skulle man suttit på just nu", eller är han pappan som sitter på flygplanet just nu och gör sig reda att kasta sig ut från det i en fallskärm?Är han den senare är det cktionkameran du ska satsa på.

Snygga, exklusiva hörlurar

7. Till Audiopappan

Musikälskare och teknikälskare i ett. Har du en sådan pappa så hittar du honom oftast i källaren med stora hörselkåpor på huvudet, medan han spisar några schysta LP-plattor med Niel Sedaka eller Tommy Steel. (Och vinylskivor har för övrigt en ljudkvalitet som CD ALDRIG kommer att slå. Hävdar audiopappan). Ett par eleganta hörlurar i en lyxig förpackning kanske kan få honom upp ur källaren. Kanske.

Elektronisk slipshängare

8. Till den slipsägande tekniknördspappan

Många pappor är tekniknördar, så är det bara. Och har du de senaste 10 åren förärat honom med en slips på fars dag, så kanske det vore på sin plats att ge honom en leksak som håller reda på dessa slipsar. En elektronisk, roterande slipshängare blir den perfekta presenten i sammanhanget.

Blommig Grand Frank slips

9. Till slipspappan

Men kanske det helt enkelt är läge för ännu en slips. Det är trots allt en klassiker i fars dagpresentsammanhang. En blommig skapelse på svart botten från Grand Frank bör vara ett bra alternativ - så att slipspresenten inte enbart blir ett slentrianköp, utan vittnar om smak, stil och en gnutta omtanke.

Halsduk från Tiger of Sweden

10. Till den frusna pappan

Inte alla pappor är slipspappor. Långt därifrån. Vissa hävdar till och med att slipsar snarare är snaror - och inte fyller någon som helst funktion. Om de åtminstone vore stora och varma så kunde de värma en om vintern, muttrar den frusna pappan. I så fall bör du i stället satsa på en Sarnano halsduk från Tiger of Sweden. En riktig kvalitetsprodukt från ett fint märke.

Armband: "Jack Sparrow"

11. Till den utsmyckade pappan

Kanske är vare sig slips eller halsduk rätt för din pappa. Då kan i stället ett fint smycke vara en perfekt present på fars dag. Många pappor ryggar inför ordet "smycke", då de tycker det låter tjejigt och feminint. Och en pappa ska ju vara en karlakarl som fäller träd i skogen med en rambokniv eller seglar jorden runt i en badbalja med en näsduk som segel. Men ett elegant, litet armband som för tankarna till havet och sjömanslivet blir snarare en påminnelse om manlighet snarare än något tjejigt.

Klassiskt fickur med läderband

12. Till den tidsenliga pappan

Ett annat smycke som faller inom kategorin "snyggt och absolut manligt" är Nic & Mel Pocketwatch Vince". Det är så stilfullt det bara kan bli och bärs med fördel till någon form av väst där klockan smidigt kan glida ner i en liten ficka när tiden har blivit avläst.

Stilren svart klocka

13. Till den klassiska pappan

Det är dock inte jättevanligt att pappor bär väst. Faktum är att nästan ingen pappa bär väst faktiskt. Åtminstone inte på den här sidan 1923. Så en pocketwatch kanske inte blir en klocka som din pappa kan bära till vardags. Det betyder dock inte att en klocka inte kan vara en utmärkt fars dagpresent. Ett armbandsur kan i stället vara alternativet. En snygg Nick Caban Noir Raven Male bör tillfredställa alla behov en pappa kan ha som älskar stil, elegans och en klassisk klocka.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.