Test av upplevelsen "Helikoptertur"

2017-09-20 av Christoffer
Såhär är det att flyga helikopter över Malmö

En vacker augustieftermiddag tog jag med min flickvän på en överraskningsupplevelse: att flyga helikopter, i vårt fall över Malmö. Det är en av de mest populära upplevelsepresenterna hos de flesta upplevelseföretagen och det är lätt att förstå varför. Det är en unik sightseeingupplevelse att få se sin stad från ovan (upplevelsen finns i många olika städer), det är riktigt kul bara att flyga med helikoptern och själva upplevelsen är i sig kittlande!

Vi har bokat en 20-minuterstur och väntar in helikoptern som kommit in från Danmark. Vi lyfter, knappt märkbart, och flyger snabbt upp och över Västra Hamnen i Malmö medan marken och människorna blir mindre under oss. Det är en hisnande känsla att nästan sväva över staden och se staden ur ett vykortsperspektiv. Till min förvåning är det också anmärkningsvärt svårt att känna igen annat än större parker och byggnader. Det kanske beror på att jag bara bott i Malmö i två år men piloten berättar att det är vanligt.

helikopter

Vi gör en större cirkel och letar sedan upp vår lägenhet, vilket är riktigt kul att få se (och fota) från ovan. När turen börjar närma sig sitt slut frågar vi piloten om han kan gör lite avancerad flygning - en fråga som uppenbarligen glädjer honom. Vi gör lite skarpa svängar och flyger sedan ner på låg höjd över vattnet nere vid hamnen och åker lite slalom. Det är inget att likna vid aerobatics men väldigt kul.

När vi landar efter 20 minuter känns det väldigt lagom och vi är glada att ha fått en helt ny syn på vår hemstad!

Helikoptertur med sightseeing

Helikoptertur

Denna upplevelse testades hos Upplevelse.com och här kan du boka/köpa upplevelsen hos dem.


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.