Test av upplevelsen Aerobaticflygning / akrobatflyg

2017-08-15 av Christoffer
Test och recension av upplevelsepresenten Aerobaticflygning (akrobatflyg)

Ända sedan jag hörde talas om upplevelsen "Aerobaticflygning" (akrobatflyg) har jag varit sugen på att testa den och nu har jag till slut fått vara med om detta ultimata flygäventyr! Aerobaticflygning handlar om att man åker upp i ett litet enmotorigt flygplan och gör alla möjliga flygkonster: loopar, rollar, spinn, hjulning, "halva kubaner" och kombinationer av desamma. Man kan enklast beskriva det som att åka berg-och-dalbana i luften - fast roligare!

Jag träffar piloten Malle i klubbhuset på ett flygfält strax utanför Höganäs i Skåne. Där går vi igenom lite av det jag kommer att få uppleva under dagen, vad som kommer hända och vad som kan komma att hända. Jag får bland annat reda på att de flesta inte blir illamående eller svimfärdiga under själva flygturen. Det var en befogad oro då jag blir åksjuk av X2000!

Innan vi hoppar in i planet får jag ta på mig en nödfallskärm, det vill säga en fallskärm som man får använda om planet blir okontrollerbart. Jag får korta instruktioner i vad jag ska göra om så sker. När jag flugit tidigare har detta inte behövts och jag får ytterligare en påminnelse om att vi faktiskt ska göra något alldeles speciellt idag! Sen hoppar vi in i planet och startar.

Efter att vi stigit upp till marschhöjd börjar vi med lite enkla manövrar i form av skarpa svängar. Därefter sätter vi igång med en loop, först gör piloten Malle en på helt egen hand och jag får bara njuta. Sen gör vi ytterligare en där jag får känna på rodret via parallellstyrningen och tredje gången får jag testa att göra en loop helt på egen hand!

Efter det fortsätter vi med en roll (när planet snurrar runt sin egen axel åt sidan) där vi gör exakt samma sak och jag får slutligen testa att göra det själv. Därefter sätter Malle igång med sitt tävlingsprogram då jag bara får sitta med som passagerare och försöka hänga med i svängarna. Det är halva kubaner, hjulningar och diverse kombinationer av loopar och rolls. Jag blir lite desorienterad och det suger i magen men jag blir inte illamående eller svimfärdig (precis som utlovat). Det är bara väldigt, väldigt roligt!

Utöver att flyga aerobaticflygningen så är det också en fantastisk känsla att få uppleva utsikten och att få flyga runt bland molnen och se allt från sidan, upp och ner, åka rakt upp och rakt ned och bara få uppleva luften från alla håll och kanter. Det är det närmaste att flyga som en fågel jag kan tänka mig och det är helt fantastiskt!

Efter cirka 30 minuter landar vi säkert igen. Det tar rätt mycket längre tid innan jag helt landat känslomässigt. Intrycken dansar kvar på näthinnan långt efteråt!

Det här är en utmärkt present att köpa till någon som fyller jämnt, som älskar att flyga och/eller gillar att åka berg-och-dalbana. Det är verkligen en present värd att gå samman för att köpa, för att skapa ett minne som räcker livet ut.

Upplevelsen finns att köpa hos UpplevelsePresent.se för 2.400 kr. Man kan göra detta bland annat i Stockholm (Gnesta), Borås, Ljungby och Landskrona/Höganäs.

Stort tack till samarbetspartnern UpplevelsePresent.se!


Skriv en kommentar

Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på info@presenttips.se.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer än.