Presenttips.se logo
Divider header

Dagens julklapp

Gör Din Egen Ölkalender

Adventskalendrar för vuxna blir bara mer och mer populära. Den här presenten är en ölkalender som du själv kan fylla med ...

Gör Din Egen Ölkalender

179 kr

Husarbeten numera möjligt att ge som julklapp för företag

2012-12-07 av Christoffer
Husarbeten numera möjligt att ge som julklapp för företag

En ovanlig, men förmodligen mycket uppskattad julklapp, som numera är godkänd av Skatteverket för företaget att ge sina anställda är presentkort på husarbete. Vanligtvis kan man endast ge julklappar till sina anställda för 450 kr inklusive moms (annars blir de förmånsbeskattade på hela beloppet) men med hjälp av rut- och rotavdrag kan man på detta sätt ge ett presentkort på 900 kr till sina anställda.

En viktig förutsättning för att detta ska gå att genomför är förstås att mottagaren är berättigad till skattereduktion förstås. En annan viktig förutsättning, och som gäller samtliga julklappar till anställda, är att presentkortet inte går att omvandla till kontanter.

Så om du, som VD eller personalchef, letar efter en generell julklapp som kan bli mycket uppskattat hos de flesta av dina anställda så tänk över denna julklapp: "Låt någon annan göra vårstädningen", "Slipp ommålningen av hallen i vinter" eller "Få huset städat när ni är på utflykt med familjen på söndag".

Ta kontakt med ett lokalt städbolag, hantverkarfirma eller liknande på den ort där de flesta av era anställda bor och se över möjligheten att köpa presentkort där. Se till att ha möjligheten att utfärda presentkort på 450 kr också (för de anställda som inte kan dra nytta av rut- eller rotavdraget). Det är också lämpligt att anlita företag som är tillräckligt stora att kunna ta hand om det arbete som era anställda genererar, utan förseningar. Du kan få offerter från olika städbolag etc på ServiceStart.se annars.


Skriv en kommentar

1 kommentar

Lizz - 2013-12-30

Vilket bra julklappstips! Skulle vara en uppskattad och användbar julklapp. Tror den skulle underlätta för många mitt i den övriga julstressen.

Lizz